Wasmachine.com

Inbouw wasmachine

Voordat je een inbouw wasmachine gaat kopen moet je rekening houden met een aantal factoren. Zo moet het apparaat bijvoorbeeld precies passen op de plek die je in gedachten hebt, maar je moet er ook rekening mee houden dat het vulgewicht vaak wat lager ligt. De voordelen van het inbouwen van een wasmachine zijn dat het apparaat niet in het zicht staat en dat je ook de hoogte kunt aanpassen, waardoor je minder hoeft te bukken. Ook wordt het geluid gedempt doordat het apparaat is ingebouwd. Op deze pagina lees je alles wat je over inbouw wasmachines wil weten.

Beste inbouw wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 28 mei 2024

Beste inbouw wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inbouw wasmachine gaat mooi op in je interieur.
  • Je kunt een wasmachine inbouwen of in een kast plaatsen.
  • De inbouw dempt het geluidsniveau.
  • De beste inbouw wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Een inbouw wasmachine: wat is dat?

De meeste modellen zijn vrijstaande wasmachines die los in je woning staan. Als je liever hebt dat de wasmachine niet zo opvalt, kun je voor een inbouw wasmachine kiezen. Deze worden netjes weggewerkt in het design van de ruimte, waardoor het apparaat niet langer te zien is.

Dit is erg geschikt voor een kleine ruimte, waar het al snel rommelig oogt als de wasmachine los staat. Ook kan een wasmachine gemakkelijker op hoogte worden geplaatst, waardoor je minder ver hoeft te bukken om het apparaat in te laden.

Een ander voordeel is dat de ombouw ervoor zorgt dat je minder last hebt van het geluid van de wasmachine. De trillingen worden beter gedempt, waardoor het geluid wordt beperkt.

Dit zijn de beste inbouw wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en heb je het idee dat een model voor inbouw goed bij je past? Dan zit je hier goed, want wij hebben de beste modellen voor je getest en met elkaar vergeleken. We hebben gekeken naar alle eigenschappen waar je op moet letten bij een inbouw wasmachine kopen, van de energieklasse tot aan het vulgewicht, het maximaal toerental centrifugeren en of de wasmachine beschikt over voldoende wasprogramma’s en extra functies zoals uitgestelde start, stoomfunctie en opties om te besparen op je waterverbruik. Dit zijn de beste inbouw wasmachines van 2024:

1

Beste inbouw wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

4
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

Stappenplan: zo bouw je een wasmachine in

Een inbouw wasmachine zelf inbouwen? Dat is veel gemakkelijker dan je denkt. Lees hier ons handige stappenplan.

Stap 1: De wasmachine aansluiten

Bij een ingebouwde wasmachine zijn de aansluitingen mooi weggewerkt, wat betekent dat je ze moet aansluiten voordat je het apparaat de nis in tilt. Sluit zowel de aan- als afvoerslang aan een zorg ervoor dat de wasmachine op een geaard stopcontact is aangesloten.

Stap 2: Til de wasmachine in de nis

Zodra alles is aangesloten til je de wasmachine in de nis. Dit doe je altijd samen en bij voorkeur heb je nog een derde persoon die controleert of er geen knik in de aan- en afvoer van water komt. Op het moment dat de wasmachine in de nis staat, kijk je of deze ook waterpas staat. Je kunt dit altijd aanpassen door aan de pootjes van je wasmachine te draaien.

Stap 3: Monteer de deur

Hoe je de deur moet monteren, is afhankelijk van wat voor soort inbouw wasmachine je hebt. In de meeste gevallen zitten de scharnieren op de wasmachine zelf gemonteerd, zodat je de deur direct aan de wasmachine vast kunt maken. Je hoeft dus zelf geen gaten in de wasmachine te maken. Monteer de deur op de wasmachine en controleer of alles recht is en of de deur voldoende dicht kan, misschien moet je de wasmachine nog wel een beetje naar achteren schuiven.

Stap 4 : Controleer of alles werkt

Draai eerst een lege trommel op een kort programma om te kijken of alles werkt. Als je wasmachine bijvoorbeeld scheef staat, is dit je kans om dat te ontdekken. Je wil daar niet achter komen als je een programma van bijna 3 uur met al je beddengoed en handdoeken draait. Wanneer het nu niet naar behoren werkt, kun je het lege apparaat weer uit de nis tillen en alle aansluitingen nog eens controleren.

Veelgestelde vragen over een inbouw wasmachine

Wil je zeker weten dat je alles over de inbouw wasmachine weet? Lees dan hier de vragen die het vaakst worden gesteld door anderen.

Kun je een wasmachine inbouwen?

Het is zeker mogelijk om wasmachines in te bouwen. Je kunt een vrijstaande wasmachine in een kast plaatsen, maar er zijn ook wasmachines waar je de deur direct op kunt monteren.

Waarom inbouw wasmachine?

Een wasmachine is natuurlijk niet het mooiste object en door deze in te bouwen, oogt je huis minder rommelig. Ook kun je de wasmachine wat hoger plaatsen, waardoor je niet meer zo diep hoeft te bukken tijdens het in- en uitladen. Ook kan het helpen om het geluidsniveau centrifugeren wat omlaag te brengen.

Wat betekent wasmachine geschikt voor onderbouw?

Dat betekent dat je de wasmachine onder een werkblad kunt plaatsen. Je verwijdert de bovenplaat, waardoor het apparaat gemakkelijker onder een (keuken)blad geschoven kan worden.

Kan een wasmachine in een keukenkast?

Als je wil kun je je wasmachine ook in een van je keukenkastjes plaatsen. Dit werkt dan hetzelfde als bij een inbouw koelkast, wat betekent dat de deur aan de voorkant van het apparaat over de deur van de wasmachine zit.

Wat is de beste inbouw wasmachine?

Wat voor jou de beste wasmachine voor inbouw is, hangt af van een aantal factoren. In de eerste plaats is het vulgewicht erg belangrijk, met een klein huishouden heb je genoeg aan 7 kg of 8 kg, maar voor een huishouden van meer dan 4 personen heb je al snel meer dan 9 kg nodig. Kijk ook altijd naar het verbruik van het apparaat, energieklasse A en energieklasse B is het meest zuinig, maar er zijn ook een aantal modellen die nog energieklasse D hebben. Tot slot is ook het toerental belangrijk, met 1400 rpm houd je ongeveer 50% van het vocht in je wasgoed over, waardoor je het na het wassen langer moet drogen, als je daar geen tijd voor hebt, kun je beter voor een model met een centrifugesnelheid van 1600 rpm kiezen.