Wasmachine.com

Samsung wasmachine

Samsung wasmachines staan erom bekend dat ze je was met gemak snel schoon krijgen. Het grote voordeel daaraan is dat je minder water en energie verbruikt en ook op een lage temperatuur kunt wassen, wat beter is voor zowel je jaarlijkse kosten en je kleding. Van alle verschillende technieken, zoals Eco Bubble, QuickDrive, Autodose, Super Speed en AI Control is er altijd een die precies past bij wat jij nodig hebt. Lees hier alles over Samsung wasmachines en vind ook de beste modellen van 2024.

Beste samsung wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

5

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

Laatste update: 18 mei 2024

Beste samsung wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

5

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

Laatste update: 18 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Verhoog het gebruiksgemak met Eco Bubble, QuickDrive, AutoDose, Super Speed en AI Control.
  • Krijg je was snel schoon zonder meer water of energie te verbruiken.
  • Je hebt al een Samsung wasmachine vanaf €500.
  • De beste samsung wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Over het merk Samsung

Van origine komt Samsung uit Zuid Korea en wereldwijd is het een van de grootste fabrikanten op het gebied van elektronica. De naam kan vanuit het Koreaans vrij worden vertaald naar ‘drie sterren’, maar er doen verschillende verhalen de rondte over waar die drie sterren naar zouden verwijzen.

De kans is groot dat je een product van Samsung in huis hebt, want naast de Samsung wasmachines hebben ze ook andere producten zoals televisies, koelkasten, airconditioners, mobiele telefoons en computers. Het merk staat erom bekend dat ze altijd de laatste technieken implementeren om het gebruiksgemak voor de consument te verhogen.

Dit zijn de beste Samsung wasmachines van 2024

Zie je een nieuwe Samsung wasmachine wel zitten, maar weet je niet welk model het beste bij je zal passen? Kijk dan eens naar de beste Samsung wasmachines van 2024. Deze zijn door ons getest en met elkaar vergeleken, waarbij we hebben gelet op de energieklasse, het geluidsniveau, het wasresultaat, het vulgewicht, het aantal wasprogramma’s en de functies die het gebruiksgemak verhogen. Vind hier de wasmachine van je dromen.

1

Beste samsung wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose is een wasmachine die ontworpen is met het oog op de moderne consument. De machine biedt tal van innovatieve functies zoals QuickDrive-technologie voor snelle wascycli en Autodose, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze eigenschappen maken het apparaat tijd- en energie-efficiënt en helpen kleding langer mooi te blijven.

Daarnaast beschikt de wasmachine over een Steam Wash-programma dat zorgt voor een extra hygiënische wasbeurt door het verwijderen van allergenen en bacteriën. Deze functie is vooral nuttig voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met allergieën. Ook is het apparaat compatibel met de SmartThings app, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen voor extra gemak en flexibiliteit.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, wat betekent dat je vergeten kledingstukken niet eenvoudig kunt toevoegen tijdens een lopende wascyclus. Bovendien produceert het apparaat een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat voor sommige mensen storend kan zijn. Tot slot is de laadcapaciteit beperkt tot 8 kg, wat voor grotere gezinnen een nadeel kan zijn.

5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

De meest populaire modellen van Samsung

Het merk Samsung heeft ontzettend veel populaire modellen en die hebben we hier voor je verzameld. Klik op het model waar je interesse in hebt om er meer over te weten te komen.

  1. Samsung AddWash wasmachine
  2. Samsung Autodose wasmachine
  3. Samsung Eco Bubble wasmachine
  4. Samsung QuickDrive wasmachine

De unieke eigenschappen van Samsung wasmachines

Samsung heeft een ruim assortiment waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten innovatieve technologie die jouw gebruiksgemak flink kunnen verhogen. Dit is waar je op kunt rekenen:

Samsung Eco Bubble

Al je wasgoed op 30 of 40 graden wassen is met de Ecobubble technologie verleden tijd. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat al het wasmiddel met krachtige bubbels wordt omgezet in schuim, waardoor je wasgoed het extra goed kan opnemen. De lage temperaturen zijn veel beter voor je kleding, het zal bijvoorbeeld veel minder snel slijten.

Samsung QuickDrive

Van alle Samsung wasmachine technieken is deze het meest geliefd. Je kunt er namelijk niet alleen voor zorgen dat je wasgoed sneller schoon is, je bespaart ook nog eens energie. Als je het Super Speed programma aanzet heb je in minder dan 40 minuten een halfvolle trommel helemaal schoon. Dit komt door een ronddraaiende plaat die achterin zit en die in de tegengestelde richting draait. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed alle kanten op draait en helemaal wordt doordrongen van het water en wasmiddel. Per wasbeurt verbruik je 20% minder energie.

Samsung AutoDose

Je gebruikt altijd genoeg wasmiddel als je de AutoDose functie inschakelt. De sensoren in de wasmachine registeren hoe zwaar en hoe vies je wasgoed is en op basis van die informatie wordt altijd de juiste dosering gebruikt. Zo voorkom je dat je meer water gebruikt dan nodig is. Dat is goed voor je kleding én je verbruik. Het enige wat je zelf hoeft te doen is ervoor zorgen dat er genoeg wasmiddel in de lade zit.

Samsung AddWash

Kom jij er ook altijd net na het starten van het wasprogramma achter dat er nog een paar sokken rondslingert? Met de AddWash functie is dat geen probleem. In deze modellen zit namelijk een extra deur, waarmee je op ieder moment nog dat beetje vergeten wasgoed in de trommel kunt stoppen, zonder dat je het hele wasprogramma opnieuw moet starten.

Samsung AI Control

Voor echte technologie fanaten is dit een hele interessante technologie van Samsung. Met de slimme AI control kun je namelijk je wasmachine en eventueel ook je droger aan de wifi koppelen. Vervolgens kun je de apparaten via je telefoon bedienen en bijvoorbeeld aangeven wat voor soort stof er in de trommel zit. De wasmachine kan dan zelf het juiste programma erbij zoeken. Al jouw voorkeuren worden onthouden, waardoor je steeds minder zelf hoeft aan te geven. Als je twee apparaten hebt, kan je wasmachine ook nog eens met je droger communiceren en bijvoorbeeld aangeven wat het vochtgehalte van je schone was is.

Stoomfunctie

Nieuwe modellen zijn ook uitgerust met een stoomfunctie, waarmee je ervoor zorgt dat beddengoed en bijvoorbeeld ook babykleding extra schoon worden. Hygiënisch stomen zorgt er namelijk voor dat bacteriën en allergenen de wasbeurt niet overleven. Dit is extra fijn voor mensen met een gevoelige huid. Het is ook een handige functie als je een shirt niet wil wassen maar er wel de vervelende geurtjes uit wil halen.

Diamond Drum

Bij andere wasmachines kan het nog wel eens voorkomen dat een kledingstuk blijft haken achter de gaatjes in de trommel. Met een Diamond Drum trommel is dit verleden tijd. In de grote trommel zitten gladde randen in de vorm van diamanten en deze zorgen ervoor dat je was niet zal beschadigen.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Samsung?

Als je graag wil besparen op energie en tegelijkertijd goed voor je kledingstukken wil zorgen, dan is een Samsung wasmachine waar je naar op zoek bent. De verschillende technieken zorgen er namelijk voor dat je nooit meer water en wasmiddel verbruikt dan nodig is en dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je kleding zelf. Je hebt hetzelfde wasresultaat voor veel lagere kosten dan bij de meeste andere wasmachines.

Waar let je op bij het kopen van een Samsung wasmachine?

Een Samsung wasmachine kopen is altijd een goed idee, maar het is wel van belang dat je een apparaat koopt dat goed bij je past. Let dus altijd goed op de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

Samsung heeft veel keuze als het op wasmachines aankomt, van een vulgewicht van 6 kg voor kleine huishoudens en een vulgewicht van 9 kg of meer voor de grotere huishoudens. Houd niet alleen rekening met het aantal personen waarvoor je moet wassen, maar ook met de soort spullen die je wil wassen. Was je vaak gordijnen of beddengoed? Ga dan voor een groter vulgewicht. Heb je een wasmachine en droger? Stem dan de vulgewichten op elkaar af, zo weet je zeker dat je altijd al je was ook kan drogen.

De energieklasse

Zo goed als alle wasmachines van Samsung zijn uitgerust met een digital inverter motor, beter bekend als de koolborstelloze motor. Deze zijn erg zuinig, waardoor bijna het gehele assortiment energieklasse A mag voeren. Let op dat er een aantal modellen zijn die nog energieklasse B hebben, daarbij is je energieverbruik wat hoger en bespaar je jaarlijks ongeveer €70 minder.

Het toerental

Het toerental van een wasmachine geeft je informatie over het centrifugeren. Hoe hoger de toeren, hoe harder het apparaat centrifugeren zal en hoe droger je was dus uit de trommel komt. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400 rpm, slechts een aantal hebben een toerental van 1600 rpm. Bij die laatste is je was zo droog mogelijk.

De verschillende wasprogramma’s

Denk voor je aankoop altijd na over wat je precies wil wassen. Heb je bijvoorbeeld veel sportkleding? Dan kun je het beste kiezen voor een model dat hier een speciaal wasprogramma voor heeft. Hierdoor weet je altijd zeker dat je kleding zo lang mogelijk mee zal gaan.

Veelgestelde vragen over een Samsung wasmachine

Lees tot slot nog eens de vragen over Samsung wasmachines die het vaakst worden gesteld door andere consumenten. Zo weet je zeker dat je alles over dit merk te weten komt.

Wat kost een Samsung wasmachine gemiddeld?

De kosten van een wasmachine zullen afhankelijk zijn van een aantal verschillende factoren. Voor een vulgewicht van 9 kg betaal je uiteraard meer dan voor een kleiner model. Voor €500 heb je al een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg en energieklasse B. De duurste modellen hebben een vulgewicht van 11 kg en hebben energieklasse a. Hier betaal je wel €1150 voor.

Wat is de service en garantie op Samsung wasmachines?

Samsung wasmachines hebben een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op fouten in de fabricage en/of het materiaal. Als je je apparaat ook nog eens registreert, kun je drie jaar extra garantie krijgen. In totaal zit je dan dus 5 jaar goed. Zodra een reparatie noodzakelijk is, komt er een door Samsung opgeleide reparateur die alleen originele onderdelen gebruikt. Na een reparatie krijg je nog eens drie maanden garantie op de uitgevoerde reparatie.

Is Samsung een goede wasmachine?

Op het gebied van wasmachines staat Samsung heel hoog aangeschreven. Je kunt er niet alleen op rekenen dat het apparaat lang mee zal gaan, maar ook dat je altijd gebruik kunt maken van de laatste technieken. De digital inverter motor is bijvoorbeeld super zuinig en de wasmachines hebben allemaal een trommel die uiterst voorzichtig met je kleding omgaat.

Welke Samsung wasmachine is de beste?

Wat voor jou de beste wasmachine van Samsung is, hangt af van waar je naar op zoek bent. Kies altijd voor een model dat kan doen waar jij behoefte aan hebt. Ben je slordig met wassen en vergeet je altijd iets? Kies dan voor een model met de AddWash functie. Heb je veel delicate kleding, dan is een een Diamond Care trommel de juiste keuze voor jou. Wil je wassen en drogen tegelijk? Kies dan voor een was droogcombinatie van Samsung.

Hoe lang gaat een Samsung wasmachine mee?

Samsung behoort zeker tot de A-merken en daarom mag je er ook vanuit gaan dat een wasmachine een lange levensduur heeft. Bij wasmachines wordt de levensduur altijd aangegeven in het aantal wasbeurten en dat ligt bij Samsung ongeveer rond de 1900. Met ongeveer 3 keer in de week wassen komt dat neer op een levensduur van 12 jaar. Het zal dus wel even duren voordat je je Samsung wasmachine weer moet vervangen.