Wasmachine.com

Samsung wasmachine

Samsung wasmachines staan erom bekend dat ze je was met gemak snel schoon krijgen. Het grote voordeel daaraan is dat je minder water en energie verbruikt en ook op een lage temperatuur kunt wassen, wat beter is voor zowel je jaarlijkse kosten en je kleding. Van alle verschillende technieken, zoals Eco Bubble, QuickDrive, Autodose, Super Speed en AI Control is er altijd een die precies past bij wat jij nodig hebt. Lees hier alles over Samsung wasmachines en vind ook de beste modellen van 2024.

Beste samsung wasmachine van 2024

1

Samsung WW90CGC04AAE

2

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

3

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

4

Samsung WW80CGC04AAEEN

5

Samsung WW11DG6B85LB AI Wash

Laatste update: 22 juli 2024

Beste samsung wasmachine van 2024

1

Samsung WW90CGC04AAE

2

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

3

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

4

Samsung WW80CGC04AAEEN

5

Samsung WW11DG6B85LB AI Wash

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Verhoog het gebruiksgemak met Eco Bubble, QuickDrive, AutoDose, Super Speed en AI Control.
  • Krijg je was snel schoon zonder meer water of energie te verbruiken.
  • Je hebt al een Samsung wasmachine vanaf €500.
  • De beste samsung wasmachine is de Samsung WW90CGC04AAE

Over het merk Samsung

Van origine komt Samsung uit Zuid Korea en wereldwijd is het een van de grootste fabrikanten op het gebied van elektronica. De naam kan vanuit het Koreaans vrij worden vertaald naar ‘drie sterren’, maar er doen verschillende verhalen de rondte over waar die drie sterren naar zouden verwijzen.

De kans is groot dat je een product van Samsung in huis hebt, want naast de Samsung wasmachines hebben ze ook andere producten zoals televisies, koelkasten, airconditioners, mobiele telefoons en computers. Het merk staat erom bekend dat ze altijd de laatste technieken implementeren om het gebruiksgemak voor de consument te verhogen.

Dit zijn de beste Samsung wasmachines van 2024

Zie je een nieuwe Samsung wasmachine wel zitten, maar weet je niet welk model het beste bij je zal passen? Kijk dan eens naar de beste Samsung wasmachines van 2024. Deze zijn door ons getest en met elkaar vergeleken, waarbij we hebben gelet op de energieklasse, het geluidsniveau, het wasresultaat, het vulgewicht, het aantal wasprogramma’s en de functies die het gebruiksgemak verhogen. Vind hier de wasmachine van je dromen.

1

Beste samsung wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
Met een vulgewicht van 9 kilogram was je al je wekelijkse beddengoed en kleding in één keer in de Samsung WW90CGC04AAE. Dankzij EcoBubble kan dit ook met lage temperaturen. Hierdoor bespaar je met deze A-10% energiezuinige wasmachine tot wel € 245,- over de levensduur. Dat scheelt weer op de energierekening. Op het display kies je uit 13 verschillende wasprogramma's voor je wasgoed. Wil je een ander programma? Dan download je via de app een speciaal programma naar de wasmachine. Als je last hebt van allergieën gebruik je het hygiënisch stomen programma. Hiermee verwijdert de wasmachine alle bacteriën en allergenen uit je kleding. Zo heb jij minder last van huidirritatie. Heb je snel een schone outfit nodig? Gebruik dan een kort programma van 15 minuten.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Je hebt ruimte voor al je wasgoed in de ruime Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke EcoBubble. Met 11 kilogram aan vulgewicht heb je genoeg plek voor een zeer grote lading beddengoed in één keer. Handig, als je al je was in het weekend doet. Beddengoed en handdoeken was je grondig schoon met het Steam Wash programma. Hiermee verwijder je bacteriën en allergenen met stoom, zodat je minder last van huidirritatie hebt. Dat is handig wanneer je een allergie hebt voor bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen of dierenharen. De wasmachine mengt het wasmiddel met water en verspreidt dit gelijkmatig over je kleding. Dankzij energieklasse A-20% bespaar je jaarlijks tot € 27,- op je energierekening. Ook bedien je deze automaat op afstand met de SmartThings app.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW11BB704AGBS2 van de 7000 serie heeft met 11 kilogram vulgewicht extra veel plek. Door het strakke SpaceMax design van de Bespoke lijn heb je genoeg ruimte voor al je beddengoed. Dit was je zeer energiezuinig en grondig schoon dankzij Steam Wash. Door je wasgoed hygiënisch te stomen, verwijder je bacteriën en allergenen. De zwarte wasmachine is hiermee geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt. Je wast een halve trommel binnen één uur met het Super Speed programma. Met EcoBubble verwijder je vlekken ook op een lage temperatuur dankzij de schuimbellen. Je koppelt de wasmachine met AI Control aan je smartphone voor wasadvies. Daarnaast verbind je je Samsung droger met AI Control aan je wasautomaat.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Je wast kleine en middelgrote ladingen was hygiënisch schoon met de 8 kilogram ruime Samsung WW80CGC04AAEEN (5000 serie). Voor het wassen van beddengoed en handdoeken gebruik je het hygiënisch stoomprogramma. Hiermee verwijder je allergenen en bacteriën. Handig, als je een allergie voor huisstofmijt of dierenharen hebt. Met energieklasse A was je energiezuinig schoon. Zo bespaar je tot € 220,- over de levensduur. Je sluit deze Samsung wasmachine via SmartThings aan op het internet. Je bedient de wasmachine hierdoor ook op afstand met je telefoon. Ook download je via de SmartThings app extra programma's voor bijvoorbeeld babykleding. Wil je extra op energie besparen? Dan verminder je het verbruik van je wasprogramma tot 70% met de AI Energie Mode in de app.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Met 11 kilogram vulgewicht van de Samsung WW11DG6B85LB wasmachine doe je extra grote wasbeurten. Zo heb je bijvoorbeeld ruimte voor extra veel wasgoed van een hele week of een lading beddengoed met een dekbed. Dankzij AI wash doseert de wasmachine je wasmiddel en wasverzachter automatisch. Tijdens het wassen scant de machine de hoeveelheid was en de vuilheid van het water en past daar het verbruik op aan. Zo bespaar je op wasmiddel, water én energie. Wil je extra snel wassen? Kies dan voor het Super Speed programma. Met energieklasse A-10% was je al erg energiezuinig. Wil je nóg meer besparen, dan zet je de AI Energy Mode aan via de SmartThings app. Zo was je tot wel 70% zuiniger.

De meest populaire modellen van Samsung

Het merk Samsung heeft ontzettend veel populaire modellen en die hebben we hier voor je verzameld. Klik op het model waar je interesse in hebt om er meer over te weten te komen.

  1. Samsung AddWash wasmachine
  2. Samsung Autodose wasmachine
  3. Samsung Eco Bubble wasmachine
  4. Samsung QuickDrive wasmachine

De unieke eigenschappen van Samsung wasmachines

Samsung heeft een ruim assortiment waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten innovatieve technologie die jouw gebruiksgemak flink kunnen verhogen. Dit is waar je op kunt rekenen:

Samsung Eco Bubble

Al je wasgoed op 30 of 40 graden wassen is met de Ecobubble technologie verleden tijd. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat al het wasmiddel met krachtige bubbels wordt omgezet in schuim, waardoor je wasgoed het extra goed kan opnemen. De lage temperaturen zijn veel beter voor je kleding, het zal bijvoorbeeld veel minder snel slijten.

Samsung QuickDrive

Van alle Samsung wasmachine technieken is deze het meest geliefd. Je kunt er namelijk niet alleen voor zorgen dat je wasgoed sneller schoon is, je bespaart ook nog eens energie. Als je het Super Speed programma aanzet heb je in minder dan 40 minuten een halfvolle trommel helemaal schoon. Dit komt door een ronddraaiende plaat die achterin zit en die in de tegengestelde richting draait. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed alle kanten op draait en helemaal wordt doordrongen van het water en wasmiddel. Per wasbeurt verbruik je 20% minder energie.

Samsung AutoDose

Je gebruikt altijd genoeg wasmiddel als je de AutoDose functie inschakelt. De sensoren in de wasmachine registeren hoe zwaar en hoe vies je wasgoed is en op basis van die informatie wordt altijd de juiste dosering gebruikt. Zo voorkom je dat je meer water gebruikt dan nodig is. Dat is goed voor je kleding én je verbruik. Het enige wat je zelf hoeft te doen is ervoor zorgen dat er genoeg wasmiddel in de lade zit.

Samsung AddWash

Kom jij er ook altijd net na het starten van het wasprogramma achter dat er nog een paar sokken rondslingert? Met de AddWash functie is dat geen probleem. In deze modellen zit namelijk een extra deur, waarmee je op ieder moment nog dat beetje vergeten wasgoed in de trommel kunt stoppen, zonder dat je het hele wasprogramma opnieuw moet starten.

Samsung AI Control

Voor echte technologie fanaten is dit een hele interessante technologie van Samsung. Met de slimme AI control kun je namelijk je wasmachine en eventueel ook je droger aan de wifi koppelen. Vervolgens kun je de apparaten via je telefoon bedienen en bijvoorbeeld aangeven wat voor soort stof er in de trommel zit. De wasmachine kan dan zelf het juiste programma erbij zoeken. Al jouw voorkeuren worden onthouden, waardoor je steeds minder zelf hoeft aan te geven. Als je twee apparaten hebt, kan je wasmachine ook nog eens met je droger communiceren en bijvoorbeeld aangeven wat het vochtgehalte van je schone was is.

Stoomfunctie

Nieuwe modellen zijn ook uitgerust met een stoomfunctie, waarmee je ervoor zorgt dat beddengoed en bijvoorbeeld ook babykleding extra schoon worden. Hygiënisch stomen zorgt er namelijk voor dat bacteriën en allergenen de wasbeurt niet overleven. Dit is extra fijn voor mensen met een gevoelige huid. Het is ook een handige functie als je een shirt niet wil wassen maar er wel de vervelende geurtjes uit wil halen.

Diamond Drum

Bij andere wasmachines kan het nog wel eens voorkomen dat een kledingstuk blijft haken achter de gaatjes in de trommel. Met een Diamond Drum trommel is dit verleden tijd. In de grote trommel zitten gladde randen in de vorm van diamanten en deze zorgen ervoor dat je was niet zal beschadigen.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Samsung?

Als je graag wil besparen op energie en tegelijkertijd goed voor je kledingstukken wil zorgen, dan is een Samsung wasmachine waar je naar op zoek bent. De verschillende technieken zorgen er namelijk voor dat je nooit meer water en wasmiddel verbruikt dan nodig is en dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je kleding zelf. Je hebt hetzelfde wasresultaat voor veel lagere kosten dan bij de meeste andere wasmachines.

Waar let je op bij het kopen van een Samsung wasmachine?

Een Samsung wasmachine kopen is altijd een goed idee, maar het is wel van belang dat je een apparaat koopt dat goed bij je past. Let dus altijd goed op de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

Samsung heeft veel keuze als het op wasmachines aankomt, van een vulgewicht van 6 kg voor kleine huishoudens en een vulgewicht van 9 kg of meer voor de grotere huishoudens. Houd niet alleen rekening met het aantal personen waarvoor je moet wassen, maar ook met de soort spullen die je wil wassen. Was je vaak gordijnen of beddengoed? Ga dan voor een groter vulgewicht. Heb je een wasmachine en droger? Stem dan de vulgewichten op elkaar af, zo weet je zeker dat je altijd al je was ook kan drogen.

De energieklasse

Zo goed als alle wasmachines van Samsung zijn uitgerust met een digital inverter motor, beter bekend als de koolborstelloze motor. Deze zijn erg zuinig, waardoor bijna het gehele assortiment energieklasse A mag voeren. Let op dat er een aantal modellen zijn die nog energieklasse B hebben, daarbij is je energieverbruik wat hoger en bespaar je jaarlijks ongeveer €70 minder.

Het toerental

Het toerental van een wasmachine geeft je informatie over het centrifugeren. Hoe hoger de toeren, hoe harder het apparaat centrifugeren zal en hoe droger je was dus uit de trommel komt. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400 rpm, slechts een aantal hebben een toerental van 1600 rpm. Bij die laatste is je was zo droog mogelijk.

De verschillende wasprogramma’s

Denk voor je aankoop altijd na over wat je precies wil wassen. Heb je bijvoorbeeld veel sportkleding? Dan kun je het beste kiezen voor een model dat hier een speciaal wasprogramma voor heeft. Hierdoor weet je altijd zeker dat je kleding zo lang mogelijk mee zal gaan.

Veelgestelde vragen over een Samsung wasmachine

Lees tot slot nog eens de vragen over Samsung wasmachines die het vaakst worden gesteld door andere consumenten. Zo weet je zeker dat je alles over dit merk te weten komt.

Wat kost een Samsung wasmachine gemiddeld?

De kosten van een wasmachine zullen afhankelijk zijn van een aantal verschillende factoren. Voor een vulgewicht van 9 kg betaal je uiteraard meer dan voor een kleiner model. Voor €500 heb je al een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg en energieklasse B. De duurste modellen hebben een vulgewicht van 11 kg en hebben energieklasse a. Hier betaal je wel €1150 voor.

Wat is de service en garantie op Samsung wasmachines?

Samsung wasmachines hebben een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op fouten in de fabricage en/of het materiaal. Als je je apparaat ook nog eens registreert, kun je drie jaar extra garantie krijgen. In totaal zit je dan dus 5 jaar goed. Zodra een reparatie noodzakelijk is, komt er een door Samsung opgeleide reparateur die alleen originele onderdelen gebruikt. Na een reparatie krijg je nog eens drie maanden garantie op de uitgevoerde reparatie.

Is Samsung een goede wasmachine?

Op het gebied van wasmachines staat Samsung heel hoog aangeschreven. Je kunt er niet alleen op rekenen dat het apparaat lang mee zal gaan, maar ook dat je altijd gebruik kunt maken van de laatste technieken. De digital inverter motor is bijvoorbeeld super zuinig en de wasmachines hebben allemaal een trommel die uiterst voorzichtig met je kleding omgaat.

Welke Samsung wasmachine is de beste?

Wat voor jou de beste wasmachine van Samsung is, hangt af van waar je naar op zoek bent. Kies altijd voor een model dat kan doen waar jij behoefte aan hebt. Ben je slordig met wassen en vergeet je altijd iets? Kies dan voor een model met de AddWash functie. Heb je veel delicate kleding, dan is een een Diamond Care trommel de juiste keuze voor jou. Wil je wassen en drogen tegelijk? Kies dan voor een was droogcombinatie van Samsung.

Hoe lang gaat een Samsung wasmachine mee?

Samsung behoort zeker tot de A-merken en daarom mag je er ook vanuit gaan dat een wasmachine een lange levensduur heeft. Bij wasmachines wordt de levensduur altijd aangegeven in het aantal wasbeurten en dat ligt bij Samsung ongeveer rond de 1900. Met ongeveer 3 keer in de week wassen komt dat neer op een levensduur van 12 jaar. Het zal dus wel even duren voordat je je Samsung wasmachine weer moet vervangen.