Wasmachine.com

Samsung AddWash wasmachine

Vergeet jij ook weleens een paar sokken of een T-shirt, net wanneer je het wasprogramma hebt gestart? Door Samsung AddWash is dit voortaan verleden tijd, want je voegt het wasgoed eenvoudig toe tijdens het wassen. Via de speciale AddWash deur kun je het zo in de trommel stoppen. Lees in dit artikel meer over de AddWash en welke wasmachines van Samsung deze superhandige functie hebben.

Beste samsung addwash wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T654ALX AddWash

2

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

3

Samsung WW90T554AAE Addwash

4

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

Laatste update: 18 april 2024

Beste samsung addwash wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T654ALX AddWash

2

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

3

Samsung WW90T554AAE Addwash

4

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met Samsung Addwash kun je vergeten wasgoed toevoegen tijdens een wasbeurt.
  • Door de AddWash deur loopt water niet weg en hoeft geen extra water gebruikt te worden.
  • Een Samsung Addwash wasmachine beschikt ook over de EcoBubble technologie.
  • De beste samsung addwash wasmachine is de Samsung WW80T654ALX AddWash

Wat is een Samsung AddWash wasmachine?

Heb je net een wasprogramma aangezet maar zie je nog een paar sokken en shirts in de wasmand liggen die je bent vergeten? Met de AddWash functie van Samsung is dit geen enkel probleem meer. Via het speciaal ontworpen AddWash deurtje voeg je tijdens een wasprogramma gewoon snel en eenvoudig kledingstukken toe zonder dat het je het programma moet stopzetten. Je hoeft alleen het wasprogramma even te pauzeren, het water loopt ook niet weg waardoor energie en water bespaard wordt. Je kunt het vergeten wasgoed of wasmiddel toevoegen en het wasprogramma gaat daarna gewoon weer verder.

De AddWash deur is ook ontzettend handig wanneer je wasgoed van delicate stoffen hebt die je alleen even wilt laten spoelen of centrifugeren. Aan het einde van het programma kun je gewoon het fijne wasgoed gewoon via de deur in te trommel stoppen. In verband met de veiligheid werkt Samsung AddWash alleen bij wasprogramma’s tot 50°C. Ook kan de AddWash deur niet geopend worden wanneer het kinderslot geactiveerd is.

Dit zijn de beste Samsung AddWash wasmachines van 2024

Ben je van plan een nieuwe Samsung wasmachine te kopen en lijkt die toevoeging van AddWash je wel handig? We hebben de beste AddWash wasmachines voor je verzameld en hieronder uitgelicht. Hierbij kijken we niet alleen naar Samsung AddWash maar ook andere eigenschappen van de wasmachine zoals het geluidsniveau, vulgewicht, toerental, verschillende wasprogramma’s en het gebruiksgemak. Dit zijn de beste Samsung AddWash wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW90T554AAE AddWash wasmachine kenmerkt zich door geavanceerde functies en hoge energie-efficiëntie. Een van de meest innovatieve elementen is de AddWash-deur, waarmee je vergeten kledingstukken kunt toevoegen, zelfs als de machine al draait. Daarnaast beschikt het apparaat over een Steam Wash-cyclus die kleding extra hygiënisch maakt door allergenen en bacteriën te verwijderen.

Ook is de machine zeer geschikt voor grote gezinnen of mensen met veel was, dankzij de royale laadcapaciteit van 9 kg. Deze grote trommel zorgt voor een efficiënt wasproces, waarin je grote hoeveelheden wasgoed in één keer kunt wassen.

Toch heeft de Samsung WW90T554AAE AddWash ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een QuickDrive-functie voor snelle wasbeurten en is er geen AutoDose voor automatische dosering van wasmiddel. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat als hinderlijk kan worden ervaren in kleine ruimtes of open keukens.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash wasmachine biedt een reeks indrukwekkende functies die zijn ontworpen om het leven gemakkelijker te maken. De QuickDrive-technologie voltooit een wasbeurt in slechts 39 minuten, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl. De AddWash-deur laat je toe vergeten kledingstukken toe te voegen zonder het wasprogramma te stoppen, een kleine maar revolutionaire aanvulling.

Daarnaast kan de wasmachine worden bediend via de SmartThings-app, waardoor je de controle hebt waar je ook bent. De machine biedt 22 verschillende wasprogramma's voor allerlei soorten was en is bovendien energiezuinig, met een geschatte besparing van 290 euro gedurende de levensduur van het apparaat.

Desondanks heeft het model ook enkele nadelen. Het ontbreekt aan een Autodose-functie voor wasmiddel, waardoor er kans is op overdosering. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren. Bovendien is de diepte van 68 cm relatief groot, wat niet ideaal is voor mensen met beperkte ruimte.

Zo gebruik je Samsung AddWash

Om gebruik te maken van de Samsung AddWash functie bij je wasmachine volg je onderstaande stappen:

  1. Nadat een wasprogramma aanstaat druk je op de startknop van je Samsung wasmachine om het wasprogramma te pauzeren.

  2. Druk op het AddWash deurtje totdat je een klik hoort. Je kunt de deur nu openen door aan de hendel te trekken.

  3. Open de deur en voeg vergeten wasgoed toe door de opening. Probeer geen grote stukken wasgoed door de kleine opening te proppen.

  4. Sluit de deur weer totdat je een klik hoort. Druk de startknop weer in en het wasprogramma gaat weer verder.

Het verschil van een Samsung AddWash ten opzichte van andere Samsung wasmachines

Het grootste verschil van een Samsung AddWash apparaat ten opzichte van andere Samsung wasmachines is dat je natuurlijk wasgoed toe kunt voegen terwijl een wasprogramma aanstaat. Bij wasmachines zonder AddWash heb je deze optie niet. Alle Samsung AddWash wasmachines beschikken ook over het Samsung Ecobubble systeem waarbij je met een lagere temperatuur nog steeds kleding schoon kunt wassen.

De specificaties van een Samsung AddWash wasmachine

Met Samsung AddWash kun je extra kledingstukken toevoegen gedurende het wassen. Dit gaat via een speciaal ontworpen deur in de wasmachine. Welke andere specificaties de Samsung wasmachines met AddWash hebben lees je hieronder.

EcoBubble

Elke AddWash wasmachine van Samsung beschikt ook over de Ecobubble technologie. Deze energiezuinige en milieuvriendelijke functie zorgt ervoor dat je geen warm water nodig hebt voor het wassen van je kleding. Hierdoor bespaar je tot wel 70% energie. Door het Ecobubble systeem ontstaan krachtige bubbels schuim die bij 15°C je wasgoed hygiënisch schoon maken.

Energieklasse

De Samsung wasmachines met AddWash hebben energielabel A of B en zijn beide energiezuinig in gebruik. Door de Ecobubble techniek bespaar je bovendien veel energie.

Wasprogramma’s

Bij Samsung zit je goed wanneer je graag uitgebreide wasprogramma’s en vele extra opties wilt. De Samsung AddWash wasmachine heeft namelijk 22 wasprogramma’s. Naast de standaard opties zoals fijne was, synthetisch, katoen en wol heeft Samsung ook uitgebreide wasprogramma’s voor babykleding, allergieën, korte wasjes en beddengoed, overhemden en nog meer.

Afmetingen

Samsung AddWash wasmachines hebben een hoogte van 85 cm en breedte van 60 cm. De diepte afmeting varieert en is afhankelijk van de trommelinhoud. Een Samsung wasmachine heeft een diepte van 55 tot 68 cm.

Gewicht

Een Samsung wasmachine met AddWash functie weegt tussen de 68 en 79 kg. Een grotere wasmachine zal wat zwaarder van gewicht zijn dan een wasmachine met kleinere trommel.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde verkoopprijs voor een nieuw Samsung Addwash apparaat is €859. De goedkoopste variant vind je voor €629 en de duurste kost €1299.

Samsung AddWash wasmachine: voordelen en nadelen

Het is natuurlijk super handig dat je kleding kunt toevoegen die je bent vergeten terwijl een wasprogramma draait. Bij andere wasmachines moet je het hele programma stopzetten waardoor het water wegloopt en dan pas kun je was toevoegen. Met AddWash loopt het water niet weg wanneer je het programma pauzeert en zo bespaar je water.

Een nadeel van Samsung AddWash is dat je de deur niet kunt openen wanneer je een wasprogramma hoger dan 50°C draait. Dit doen ze voor veiligheidsredenen. Ook zijn Samsung wasmachines met AddWash iets duurder dan een normale Samsung wasmachine.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung AddWash wasmachine

Wil je een nieuwe Samsung wasmachine met AddWash gaan kopen? Naast deze extra functie moet je rekening houden met de volgende zaken:

Vulgewicht

Kijk goed naar het vulgewicht dat een Samsung wasmachine heeft en hoeveel jij zelf nodig hebt. AddWash wasmachines hebben een vulgewicht van 8 of 9 kg. Een trommelinhoud van 8 kg is aan te raden voor een huishouden tot 4 personen. Is je huishouden groter dan is een grotere wasmachine ook handiger om meer was weg te werken. Een vulgewicht van 9 kg is dan aan te raden.

Toerental

Kijk ook naar het toerental van je nieuwe wasautomaat. Bij Samsung wasmachines heb je de keuze uit 1400 of 1600 toeren. 1400 toeren is ruim genoeg voor de meeste huishoudens. Heb je geen droger of wil je daar zo min mogelijk gebruik van maken? Dan is een hoger toerental van 1600 rpm wel aan te raden. Houd wel rekening met het feit dat een hoger toerental ook sneller slijtage aan je (delicate) kleding brengt.

Extra functies

Wil je naast de AddWash optie ook andere handige functies van Samsung zoals QuickDrive, AutoDose of een stoomfunctie? Zoek dan zeker een AddWash wasmachine uit die ook deze andere eigenschappen beheert.

Veelgestelde vragen over een samsung AddWash wasmachine

Hoe gebruik je AddWash?

De AddWash deur kun je gebruiken tijdens een wasprogramma wanneer je vergeten wasgoed wilt toevoegen. Druk op de startknop van je wasmachine om het programma te pauzeren. Druk vervolgens op het AddWash deurtje totdat je een klik hoort. Je kunt de deur nu openen door aan de hendel te trekken. Voeg het vergeten wasgoed toe door de opening. Probeer geen grote stukken wasgoed door de kleine opening te proppen. Sluit de deur weer totdat je een klik hoort. Druk de startknop weer in en het wasprogramma gaat weer verder.

Wat is Add Wash?

Heb je zojuist het wasprogramma gestart, maar zie je nog een paar sokken in de wasmand liggen die je bent vergeten? Door Samsung AddWash is dit voortaan geen probleem meer. Via het speciaal ontworpen AddWash deurtje voeg je tijdens een wasprogramma gewoon extra wasgoed toe zonder dat je het programma moet stopzetten. Het enige wat je moet doen is het programma even te pauzeren. Hierbij loopt het water ook niet weg waardoor je weer bespaart op extra water en energie.