Wasmachine.com

Koolborstelloze wasmachine

Een koolborstelloze wasmachine is een wasmachine die wordt aangedreven door een aandrijfriem in plaats van koolborstels. Deze wasmachines zijn stiller, energiezuiniger en duurzamer omdat de kans op slijtage veel kleiner is dan bij een wasmachine met koolborstelmotor. Hoe deze motor precies werkt en welke wasmachines met een koolborstelloze motor op de markt zijn lees je in dit artikel.

Beste koolborstelloze wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Bosch WAN28275NL

3

Haier HW80-B14979

4

Samsung WW80T554AAW AddWash

5

Bosch WAU28R70NL

Laatste update: 18 mei 2024

Beste koolborstelloze wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Bosch WAN28275NL

3

Haier HW80-B14979

4

Samsung WW80T554AAW AddWash

5

Bosch WAU28R70NL

Laatste update: 18 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een koolborstelloze wasmachine wordt aangedreven door een aandrijfriem.
  • Koolborstelloze wasmachines zijn stiller, duurzamer en energiezuiniger.
  • Koolborstelloze wasmachines met Direct Drive zijn het meest energiezuinig en stil.
  • De beste koolborstelloze wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Een wasmachine met koolborstelloze motor, wat is dat?

Er zijn twee typen motoren voor wasmachines: een koolborstelmotor of een koolborstelloze motor. Een wasmachine met koolborstelmotor geleid elektriciteit via de borstels naar het anker van de motor, waarna het anker gaat draaien en daarmee ook de trommel van de wasmachine. Dit produceert ook veel geluid. Koolborstels zijn gemaakt van zacht materiaal waardoor slijtage altijd voorkomt en de koolborstels na een aantal jaar vervangen moeten worden.

Tegenwoordig worden de meeste wasmachines geproduceerd met een koolborstelloze motor. In plaats van de koolborstels wordt er gebruik gemaakt van een aandrijfriem die de trommel door rechtstreekse aandrijving laat draaien. Door deze koolborstelloze motor maakt de wasmachine veel minder geluid en zul je merken dat deze een stuk stiller is. Bovendien is een koolborstelloze wasmachine veel duurzamer. Deze wasmachines hebben minder onderdelen, waardoor de wasmachine ook minder snel slijt. De koolborstels hoeven immers niet meer vervangen te worden. Een koolborstelloze wasmachine is daarom stiller, energiezuiniger, en duurzamer.

Dit zijn de beste koolborstelloze wasmachines van 2024

Wil je een nieuwe wasmachine kopen voor je huishouden met een koolborstelloze motor? We hebben voor jou onderzocht wat de best geteste koolborstelloze wasmachine is. Hierbij hebben we niet alleen naar de motor en het geluidsniveau gekeken, maar ook naar de energieklasse, het toerental, de verschillende wasprogramma’s en het gebruiksgemak. Dit zijn de beste koolborstelloze wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

De Bosch WAN28275NL wasmachine is door de consument beoordeeld met een 9. Een erg hoge reviewscore. Om duidelijk te maken hoe deze score tot stand is gekomen hebben wij deze uitgebreide review geschreven waarin alle voor- en nadelen van de wasmachine besproken worden.

Met energielabel C is de wasdroger niet de meest energiezuinige wasmachine. Energielabels lopen namelijk van A tot G, waarbij A het meest zuinig is. De wasmachine verbruikt 147,4 kWh energie per jaar, wat 66,33 euro kost. Daarnaast verbruikt hij 10340 l water per jaar, wat 14,48 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 190 euro aan energie.

Fijne toevoegingen aan de wasmachine zijn het display waar alles erg duidelijk op af te lezen is en het AllergiePlus programma waardoor dierenharen en pollen verdwijnen en je minder last zult hebben van allergieën.

De grote voordelen van de Bosch WAN28275NL zijn de topklasse bouwkwaliteit, de kledingbeschermende trommel en het geluidsniveau. Hiernaast is de wasmachine geschikt voor een klein gezin en beschikt hij over de functie om tussentijds was toe te voegen. De nadelen van de Bosch WAN28275NL zijn de basisklasse waskwaliteit, de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi functie en het feit dat de wasmachine niet over een stoomfunctie beschikt. Hieronder hebben wij al deze specificaties nog wat duidelijker uitgelegd zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw nieuwe wasmachine.

Met een reviewscore van een 9.2, 14 verschillende wasprogramma’s met opties voor wol, sport- en babykleding en een display om alles eenvoudig op af te lezen is de Haier HW80-B14979 een erg goede wasmachine. In deze review zullen we alle voor- en nadelen van de Haier HW80-B14979 bespreken zodat jij een goed beeld van de wasmachine zult krijgen.

De wasmachine wast erg energiezuinig met energielabel A, is gemaakt van topklasse bouwkwaliteit, en is geschikt voor een klein gezin. Daarnaast zul je niet snel overlast ervaren vanwege het lage geluidsniveau en beschikt de wasmachine over verschillende handigheidjes, zoals een stoomfunctie, een kledingbeschermende trommel en trommelverlichting. De nadelen van de wasmachine zijn de ontbrekende Wi-Fi functie en het feit dat de machine slechts tot de basisklasse wat betreft waskwaliteit behoort. Wat al deze functies betekenen hebben we hieronder uitgebreid uitgelegd.

We raden het gebruik van een tussenstuk bij deze wasmachine af. Heb je een wasdroger? Dan plaats je deze best naast de wasmachine
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW80T554AAW AddWash is een wasmachine die zich onderscheidt door een reeks innovatieve functies, zoals de AddWash-deur waarmee je vergeten kledingstukken kunt toevoegen tijdens een lopende wasbeurt. Deze functie is een elegante oplossing voor het vaak voorkomende probleem van vergeten kleding en maakt de wasroutine flexibeler.

Een andere belangrijke troef is de EcoBubble-technologie. Deze techniek maakt een schuim van water, wasmiddel en lucht, waardoor kleding efficiënt en grondig gewassen kan worden op lagere temperaturen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de energierekening. Bovendien biedt de wasmachine een Steam Wash-cyclus voor extra hygiëne, die allergenen en bacteriën verwijdert met behulp van stoom.

Hoewel de machine overwegend positieve eigenschappen heeft, zijn er ook enkele minpunten. Zo ontbreekt de QuickDrive-functie voor snellere wasbeurten en de automatische wasmiddeldosering. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 72 dB relatief hoog. Deze punten kunnen voor potentiële kopers aandachtspunten zijn.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Energiezuinig met klasse C
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28R70NL van de serie 6 is een ruime, stille wasmachine voor een huishouden vanaf 2 personen. Dankzij de grote trommel was je naast je dagelijkse was ook zeer grote ladingen in één keer. Door de koolborstelloze EcoSilence Drive motor heb je weinig last van lawaai met een maximaal geluidsniveau van 72 decibel. Je zet de wasmachine gerust vlak bij je woonkamer. De wasmachine beschikt over programma's voor bijvoorbeeld overhemden, fijne was en jeans. Om hardnekkige vlekken zoals rode wijn, bloed of vet te verwijderen, gebruik je de vlekkenautomaat. Deze verwijdert de meest voorkomende vlekken. Om snel te wassen, selecteer je de SpeedPerfect functie bij je wasprogramma. Je bespaart hiermee tot 65% van de tijd.

Het verschil tussen een wasmachine met & zonder koolborstels

In onderstaande video wordt ook duidelijk het verschil tussen de type motoren van een wasmachine uitgelegd.

Heb je een nieuwe wasmachine nodig en ben je er nog niet uit welk type motor je het beste lijkt voor je wasmachine? Onderstaande tabel geeft je een duidelijk inzicht wat de beste motor voor je wasmachine is en waarin deze uitblinkt.

KoolborstelsKoolborstelloosKoolborstelloos met Direct Drive
GeluidsniveauNiet stilStilExtra stil
EnergieverbruikNiet zuinigZuinigExtra zuinig
LevensduurNiet duurzaamDuurzaamExtra duurzaam

Koolborstelmotor: Luid en niet duurzaam

Een wasmachine met koolborstel motor is een wasmachine die meer onderhoud vraagt doordat de koolborstels na een aantal jaar vervangen moeten worden. Deze wasmachines slijten sneller en zijn minder duurzaam. De koolborstelmotor produceert ook meer geluid dan andere motoren. Wel is een wasmachine met koolborstelmotor goedkoper in aanschaf.

Koolborstelloze motor: Stil en duurzaam

Ben je op zoek naar een stille wasmachine die energiezuiniger en duurzamer is? Dan is een koolborstelloze wasmachine de wasmachine voor jou. Deze wasmachines slijten minder snel en zijn ook een stuk duurzamer. Bovendien zorgt de koolborstelloze motor voor minder wrijving en lawaai waardoor de wasmachine een stuk stiller is. Wel heeft deze wasmachine nog een aandrijfriem die ook na verloop van tijd kan gaan slijten. Een koolborstelloze wasmachine is over het algemeen iets duurder dan een wasmachine met koolborstels.

Koolborstelloze motor met Direct Drive: Extra stil en duurzaam

Kort geleden is er nog een nieuw type motor op de markt gekomen: een koolborstelloze motor zonder aandrijfriem. Deze motor in de wasmachine maakt gebruik van een magnetisch veld waardoor de trommel draait. Dit type wordt een koolborstelloze motor met Direct Drive genoemd. Direct Drive wasmachines slijten het minst en de motor in de wasautomaat gaat het langst mee. Deze wasmachines hebben ook de minste wrijving waardoor ze vrijwel geen geluid produceren en extra stil zijn. Momenteel hebben alleen de wasmachines van LG en Haier een direct aangedreven motor. Deze wasmachines zijn het duurst in aanschaf.