Wasmachine.com

Siemens wasmachine

Siemens is een van de grootste en meest betrouwbare wasmachine merken. Met een beoordeling van een 8,8 gemiddeld van de Consumentenbond, ben je verzekerd van veel gebruiksgemak, waskwaliteit en een lange levensduur met de wasmachines van Siemens.

Beste siemens wasmachine van 2024

1

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

2

Siemens WM14N208NL

3

Siemens WG46G2Z3FG

4

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

5

Siemens WM14N277NL

Laatste update: 22 juli 2024

Beste siemens wasmachine van 2024

1

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

2

Siemens WM14N208NL

3

Siemens WG46G2Z3FG

4

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

5

Siemens WM14N277NL

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • De beste en populairste wasautomaten van Siemens in 2024
  • Innovatieve functies van Siemens: Van extra snel wassen tot slimme sensoren.
  • Waarom een Siemens? Uitstekende wasprestaties, ruim assortiment & een goede energieklasse.
  • De beste siemens wasmachine is de Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

Over het merk Siemens

Siemens is een Duits bedrijf dat al decennia lang internationaal bekend staat om het leveren van elektronische producten zoals wasmachines, wasdrogers, televisies, telefoons en keukenapparatuur. Bosch en Siemens hebben dezelfde fabrikant. Hierdoor hebben beide merken een aantal producten die enigzins op elkaar lijken.

Siemens heeft ruim assortiment aan wasmachines, drogers en tegenwoordig ook in de categorie was-droogcombinatie. Siemens staat samen met Miele en Zanussi in de top 3 wasmachine merken volgens de Consumentenbond! Voor merktevredenheid scoorden de wasmachines van Siemens gemiddeld een 8,8, voornamelijk vanwege de wasprestaties en het gebruiksgemak.

Wat zijn Siemens extraKlasse wasmachines?

Met extraKlasse zet Siemens net een stapje extra. Producten in deze categorie zijn uitgerust met exclusieve designelementen en handige, innovatieve technologieën die meer gebruikersgemak en comfort bieden. Kijk naar Siemens extraklasse wasmachines als je denkt baat te hebben bij deze luxe!

Dit zijn de beste Siemens wasmachines van 2024

Nieuwe Siemens wasmachine kopen? Hier ben je aan het juiste adres! Wij hebben namelijk verschillende Siemens wasmachines met elkaar vergeleken, om de beste Siemens wasmachine van 2024 te vinden.

De Siemens WM14VK0CFG wasmachine biedt verschillende innovatieve functies om het wassen gemakkelijker en efficiënter te maken. Met de intelligentDosing technologie doseert de machine automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen handig is maar ook de levensduur van je kleding kan verlengen. Daarnaast helpt de powerSpeed 59'-functie om 5kg wasgoed binnen slechts 59 minuten te wassen, een ideale optie voor mensen met een drukke agenda.

De wasmachine is ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt dankzij de iSensoric sensoren. Deze technologie meet hoe vuil de was is en past het water- en energieverbruik dienovereenkomstig aan. Hierdoor kan men tot €290 besparen gedurende de levensduur van de machine.

Echter, er zijn ook enkele nadelen. De Siemens WM14VK0CFG heeft geen app-ondersteuning voor het bedienen van de wasmachine op afstand. Bovendien, terwijl de powerSpeed 59'-functie nuttig is voor kleine wasladingen, biedt de machine geen snelle wascyclus voor grotere ladingen. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn in sommige woonomstandigheden.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Je wast zowel grote als kleine ladingen was in de Siemens WM14N208NL. Met de smartFinish stoomfunctie verminder je de kreuken in je favoriete overhemd. Of gebruik deze functie om een muf T-shirt op te frissen. Heb je snel schone sokken nodig? Kies dan het varioSpeed programma en fris een kleine lading wasgoed op binnen 15 of 30 minuten. Je kiest deze programma's gemakkelijk via het verlichte display. Dankzij de koolborstelloze motor heb je minder last van lawaai. Deze Siemens wasmachine heeft een geluidsniveau van 71 decibel. Hierdoor zet je de machine ook gerust aan als je slaapt. Naast snel en stil, wast het apparaat je kleding energiezuinig schoon. Met energieklasse A bespaar je namelijk tot wel € 220,- over de levensduur van het apparaat.
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
Je wast grote ladingen wasgoed in één keer met de Siemens WG46G2Z3FG wasmachine. Dankzij het vulgewicht van 9 kilogram heb je genoeg ruimte voor een grote lading beddengoed of outfits van de hele week. Met steamFinish verminder jij je strijkwerk. Heb je een stapel gekreukte shirts of overhemden in de kast hangen? Het programma vermindert kreukels uit droge was met stoom. Dat scheelt jou weer tijd. Wanneer je haast hebt, gebruik je varioSpeed. Hiermee kort je je wasprogramma's tot wel 65% in. Heb je een vervelende wijnvlek in je shirt? Activeer dan de anti-vlekkenfunctie. Hiermee verwijder je vlekken zoals wijn, olie, bloed of gras grondig uit je kleding.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
De Siemens WM14UP72NL intelligentDosing wasmachine staat bekend om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. Een opvallende feature is de intelligentDosing technologie die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Dit bevordert niet alleen de levensduur van je kleding, maar bespaart ook tijd.

Naast het doseringssysteem heeft de machine iSensoric sensoren die het water- en energieverbruik aanpassen op basis van de vuilheidsgraad van de was. Dit resulteert in milieuvriendelijker wassen en een geschatte besparing van 290 euro op energiekosten over de levensduur van de machine. Verder biedt het apparaat een stille werking met een geluidsniveau van 70dB en een royale laadcapaciteit van 9 kg.

Ondanks de geavanceerde technologieën en handige functies, zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft de Siemens WM14UP72NL intelligentDosing geen app-besturing voor smartphonegebruik en mist het een stoomfunctie voor het verminderen van kreukels in kleding. Ook al heeft het een VarioSpeed functie voor sneller wassen, een volledige snelle wascyclus ontbreekt.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WM14N277NL is een wasmachine die hoog scoort op efficiëntie en gebruiksgemak, geschikt voor een brede doelgroep. Belangrijke features zijn onder andere de smartFinish stoomfunctie, waardoor kleding na het wassen makkelijker te strijken is, en de varioSpeed-functie, waarmee de wasduur tot 60% versneld kan worden zonder verlies van waskwaliteit. Daarnaast is er een anti-vlek systeem dat hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief verwijdert.

Echter, de wasmachine mist enkele potentieel nuttige functies. De varioSpeed 59'-functie, die een halve waslading in slechts één uur zou reinigen, is afwezig. Ook ontbreekt de intelligentDosing-functie, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter zou doseren.

Met een laadvermogen van 8 kg en een toerental van 1400 rpm is deze wasmachine zeer geschikt voor middelgrote gezinnen. Ondanks enkele gemiste functies, zoals varioSpeed 59' en intelligentDosing, blijft de Siemens WM14N277NL een sterke kandidaat voor wie een balans zoekt tussen prestaties en gemak.

De meest populaire modellen van Siemens

Er is een groot aanbod aan wasmachines. Als ga je een nieuwe Siemens wasmachine kopen, weet je wellicht niet zo 1, 2, 3 wat een goede wasmachine is. De onderstaande wasmachines van Siemens zijn al een langere tijd een populaire keuze bij huishoudens in Nederland.

  1. Siemens HomeConnect wasmachine
  2. Siemens IQ500 wasmachine
  3. Siemens IQ700 wasmachine
  4. Siemens iSensoric wasmachine
  5. Siemens VarioSpeed wasmachine

De unieke eigenschappen van Siemens wasmachines

Veel wasmachine merken gebruiken verschillende technieken om jouw wasgoed zo goed, energiezuinig en efficiënt mogelijk te wassen. Die technieken en functies verschillen per merk. De wasmachines van Siemens kunnen ook over verschillende van deze merkspecifieke functies beschikken. Je leest hier precies welke innovatieve functies Siemens wasautomaten kunnen hebben en wat ze precies inhouden.

Siemens varioSpeed functie

Met Siemens varioSpeed is je wasgoed extra snel schoon. Met het gebruik van de varioSpeed functie verkort je de tijd van een wasprogramma tot wel 60%, waardoor je razendsnel je lievelingskleding weer aankunt.

Siemens iSensoric

Deze functie vermindert het energie- en waterverbruik van je wasmachine. Tegenwoordig beschikken alle Siemens modellen over deze technologie. iSensoric wasmachines zijn uitgerust met intelligente sensoren die de hoeveelheid wasgoed in de trommel meten, hoe vies het is en welke materialen je wilt wassen. Hier past de wasmachine automatisch het wasprogramma op aan, zodat je wasgoed zo schoon mogelijk wordt, terwijl je zo min mogelijk water en energie verbruikt.

Siemens PowerSpeed

Siemens PowerSpeed is een 60 minuten programma, waarbij je een halve trommel aan wasgoed binnen een uur volledig schoon gewassen hebt. Ideaal als je bepaalde kledingstukken extra snel gewassen wilt hebben!

Siemens HomeConnect

Siemens Home Connect maakt bediening via app mogelijk. Hierdoor kun je waar en wanneer je maar wilt controleren of je wasmachine al klaar is, en zelfs je wasmachine op afstand aan- of uit zetten.

Siemens IntelligentDosing

Om overdosering van wasmiddel en wasverzachter te voorkomen, kies je voor een Siemens wasautomaat met IntelligentDosing. Door de ingebouwde intelligente sensoren weet de wasmachine wat de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter is voor iedere specifieke wasbeurt. De wasmachine voegt zelf het wasmiddel en de wasverzachter toe aan de was.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Siemens?

Siemens is een groot en betrouwbaar merk, dat al decennia lang huishoudens voorziet van de optimale wasverzorging. Uit het onderzoek van de Consumentenbond naar verschillende wasmachine merken, komen Siemens wasmachines daarom ook als een van de beste uit de test.

Moderne wasmachines van Siemens bieden je erg veel gemak tijdens het wassen, terwijl je verbruik zo laag mogelijk blijft. Siemens heeft een relatief breed aanbod aan wasmachines, waardoor er altijd een Siemens wasautomaat is die aansluit op de wensen en behoeften van jouw huishouden; wil je een stille wasmachine, een energiezuinige, speciale wasprogramma’s, veel of weinig vulgewicht? Siemens heeft de wasmachine voor jou! Wil je een was-droogcombinatie? Siemens heeft die ook!

Waar let je op bij het kopen van een Siemens wasmachine?

Er zijn ongelofelijk veel wasmachines te koop, en er zijn er geen twee gelijk. Daardoor is het erg lastig om de perfecte wasmachine voor jouw huishouden te vinden, zelfs als je al weet dat het een Siemens wasmachine moet worden. Om jou te helpen in je zoektocht, hebben we op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kg wasgoed je maximaal in de trommel kan doen tijdens een wasbeurt. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, ligt voornamelijk aan de grootte van je huishouden. Ben je met 1 of 2 personen? Dan heb je aan 6 of 7 kg genoeg. Heb je een gezin van 3 of 4? Kijk naar naar modellen met 8 kg vulgewicht. Als je een huishouden van 5 personen of meer hebt, kun je het beste kijken naar wasmachine met 9 kg of 10 kg vulgewicht.

De meeste Siemens wasmachines hebben een grote trommel en een vulgewicht van 9 kg, maar ze hebben ook veel modellen met 7, 8 en 10 kg.

Energieklasse

Hoeveel energie een wasautomaat precies verbruikt, lees je af van het energielabel. Hierop staan het energieverbruik en de energieklasse vermeld. Wasmachines worden als energiezuinige beoordeeld vanaf energieklasse C. Energieklasse A is uiteraard het meest zuinig. De meeste Siemens wasmachines hebben energieklasse A of B.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe snel de trommel draait tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. De meeste Siemens wasmachines maken 1400 toeren per minuut tijdens het centrifugeren, enkele modellen maken zelfs 1600 toeren. Beiden worden erkent als een hoog toerental.

Geluidsniveau

Als je graag een stille wasautomaat wilt, kijk je hiervoor naar de geluidsniveaus. Dit geeft aan hoeveel geluid de wasmachine maakt wanneer hij op zijn luidst is; tijdens het centrifugeren. De meeste wasmachines van Siemens zijn extra stil.

Wasprogramma’s

Niet iedere wasmachine beschikt over dezelfde wasprogramma’s. Meestal beschikken ze wel over een aantal standaard programma’s, zoals voor fijne was, handwas, katoen en een knop ‘opfrissen’. Maar er zijn ook vele speciale behandelingen voor onder andere delicate stoffen, verschillende soorten textiel, extra snel, enkel spoelen en vlekken. Denk jij hier baat bij te hebben? Kies dan voor een Siemens wasmachine met die wasprogramma’s.

Veelgestelde vragen over een Siemens wasmachine

Wat kost een Siemens wasmachine gemiddeld?

Een nieuwe Siemens wasmachine kost tussen de €550 en €1250. Als je meer gebruiksgemak en wasprogramma’s wilt, ben je waarschijnlijk duurder uit tenzij je een goede aanbieding vindt natuurlijk!

Hoe lang gaat een Siemens wasmachine mee?

Volgens onderzoek van de Consumentenbond gaan de wasautomaten van Siemens gemiddeld 13,1 jaar mee. Enkel de wasmachines van Miele (16,6 jaar) en AEG (13,7 jaar) hebben volgens het onderzoek een langere gemiddelde levensduur.

Wat is de service en garantie op Siemens wasmachines?

Bij alle Siemens-wasmachines met iQdrive-motor kun je de garantieperiode gratis verlengen tot 10 jaar op de motor van je wasmachine.

Welke Siemens wasmachine?

De Siemens IQ700 wasmachine en de Siemens IQ500 wasmachine zijn momenteel twee van de meest populaire modellen op de Nederlandse markt!

Hoe reset je een Siemens wasmachine?

Vrijwel ieder type wasmachine reset je op dezelfde manier: zet hem uit, wacht 5 seconden en zet het weer aan. Eventueel kun je na het uitzetten ook de stekker uit het stopcontact trekken, als het uit- en aanzetten niet het gewenste resultaat heeft.

Wat is beter Siemens of Miele?

Beide merken hebben sterke en minder sterke kanten. Miele staat bekend als hét merk voor huishoudelijke apparaten. Bij de meeste onderzoeken naar gebruiksgemak, kwaliteit en levensduur, komt Miele het beste uit de test. Echter komen Miele producten wel met een prijskaartje. Siemens wasautomaten zijn niet per se goedkoop, maar voor velen is dit merk wel een stuk betaalbaarder – en de kwaliteit van Siemens is ook erg goed!

Wat is het verschil tussen Siemens en Bosch?

De producten van Siemens en Bosch lijken vaak erg op elkaar omdat deze merken dezelfde fabrikant gebruiken. Echter kun je de wasmachines van Bosch en Siemens niet 100% hetzelfde noemen. Technisch zijn ze erg vergelijkbaar, maar qua uiterlijk en soms ook qua functies en wasprogramma’s zijn er verschillen. De modellen van Bosch zijn vaak iets goedkoper dan die van Siemens.

Hoe ontgrendel je een Siemens wasmachine?

Als het kinderslot van je wasmachine is ingeschakeld, kan het lastig zijn om de deur te ontgrendelen. Houd hiervoor de startknop 3 tot 5 seconde vast. De wasmachine maakt een akoestische toon, waarna het kinderslot wordt gedeactiveerd en je je wasmachine kunt openen.