Wasmachine.com

Siemens VarioSpeed wasmachine

Kom jij ook altijd tijd tekort waardoor een wasbeurt draaien niet altijd uitkomt? Met VarioSpeed van Siemens is dit voortaan verleden tijd. Door VarioSpeed kun jij namelijk een stuk sneller wassen en bespaar je tot 65% tijd. Hoe Siemens VarioSpeed precies werkt en wat de beste Siemens VarioSpeed wasmachines zijn lees je hier.

Beste siemens variospeed wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

4

Siemens WM14N277NL

5

Siemens WG44G005NL

Laatste update: 14 juni 2024

Beste siemens variospeed wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

4

Siemens WM14N277NL

5

Siemens WG44G005NL

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met Siemens VarioSpeed wordt de wastijd tot 65% ingekort.
  • Met VarioSpeed is je wasgoed sneller schoon en bespaar je een hoop tijd.
  • VarioSpeed is alleen te gebruiken met een halfvolle trommel en verbruikt meer energie.
  • De beste siemens variospeed wasmachine is de Siemens WG44G207NL

Een Siemens VarioSpeed wasmachine, wat is dat?

Een Siemens wasmachine met VarioSpeed is een wasmachine met een speciale functie waarmee je extra snel wast. Met de VarioSpeed functie verkort je de wastijd van een halfvolle trommel namelijk tot 65% sneller. Je wasgoed is een stuk sneller schoon en zo ben je nog op tijd voor die ene belangrijke afspraak.

De VarioSpeed optie kun je gebruiken in combinatie met enkele wasprogramma’s zoals het katoenwasprogramma op Siemens wasmachines. Zo is de beddengoed lekker snel schoon. Je activeert VarioSpeed door op deze knop te drukken op het display nadat je een wasprogramma hebt gekozen. Je ziet gelijk dat het programmaduur een stuk ingekort wordt.

Dit zijn de beste Siemens VarioSpeed wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Siemens wasmachine en wil je graag een snel wasprogramma hebben waardoor je tot 65% sneller gewassen is? Dan is een Siemens wasmachine met VarioSpeed functie de nieuwe wasmachine voor jou. Alle Siemens wasmachines hebben VarioSpeed waardoor het aanbod groot is. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, hebben wij de beste wasmachines uitgezocht. Naast VarioSpeed hebben we ook gekeken naar andere dingen zoals het vulgewicht, toerental, geluidsniveau, energieverbruik, gebruiksgemak en de verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste Siemens VarioSpeed wasmachines van 2024.

1

Beste siemens variospeed wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WG44G207NL wasmachine wordt gekenmerkt door gebruikersgemak en efficiëntie, geschikt voor zowel grote als kleine huishoudens. Opvallende pluspunten zijn de AquaStop-lekbeveiliging, die automatisch de wateraanvoer uitschakelt bij een lek, en de varioSpeed-optie, waarmee je tot 60% sneller kunt wassen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is de machine met een geluidsniveau van 70dB relatief stil, wat handig is voor thuiswerkers en studenten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een intelligentDosing-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook kan de machine niet via een app bediend worden, wat in het huidige digitale tijdperk een gemis kan zijn.

Energie-efficiëntie is een ander sterk punt; de machine heeft een A energielabel, wat tot €290 besparing op de energierekening kan opleveren gedurende zijn levensduur. Het laadvermogen van 9 kg maakt de wasmachine flexibel inzetbaar.

De Siemens WM14VK0CFG wasmachine biedt verschillende innovatieve functies om het wassen gemakkelijker en efficiënter te maken. Met de intelligentDosing technologie doseert de machine automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen handig is maar ook de levensduur van je kleding kan verlengen. Daarnaast helpt de powerSpeed 59'-functie om 5kg wasgoed binnen slechts 59 minuten te wassen, een ideale optie voor mensen met een drukke agenda.

De wasmachine is ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt dankzij de iSensoric sensoren. Deze technologie meet hoe vuil de was is en past het water- en energieverbruik dienovereenkomstig aan. Hierdoor kan men tot €290 besparen gedurende de levensduur van de machine.

Echter, er zijn ook enkele nadelen. De Siemens WM14VK0CFG heeft geen app-ondersteuning voor het bedienen van de wasmachine op afstand. Bovendien, terwijl de powerSpeed 59'-functie nuttig is voor kleine wasladingen, biedt de machine geen snelle wascyclus voor grotere ladingen. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn in sommige woonomstandigheden.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
De Siemens WM14UP72NL intelligentDosing wasmachine staat bekend om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. Een opvallende feature is de intelligentDosing technologie die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Dit bevordert niet alleen de levensduur van je kleding, maar bespaart ook tijd.

Naast het doseringssysteem heeft de machine iSensoric sensoren die het water- en energieverbruik aanpassen op basis van de vuilheidsgraad van de was. Dit resulteert in milieuvriendelijker wassen en een geschatte besparing van 290 euro op energiekosten over de levensduur van de machine. Verder biedt het apparaat een stille werking met een geluidsniveau van 70dB en een royale laadcapaciteit van 9 kg.

Ondanks de geavanceerde technologieën en handige functies, zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft de Siemens WM14UP72NL intelligentDosing geen app-besturing voor smartphonegebruik en mist het een stoomfunctie voor het verminderen van kreukels in kleding. Ook al heeft het een VarioSpeed functie voor sneller wassen, een volledige snelle wascyclus ontbreekt.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WM14N277NL is een wasmachine die hoog scoort op efficiëntie en gebruiksgemak, geschikt voor een brede doelgroep. Belangrijke features zijn onder andere de smartFinish stoomfunctie, waardoor kleding na het wassen makkelijker te strijken is, en de varioSpeed-functie, waarmee de wasduur tot 60% versneld kan worden zonder verlies van waskwaliteit. Daarnaast is er een anti-vlek systeem dat hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief verwijdert.

Echter, de wasmachine mist enkele potentieel nuttige functies. De varioSpeed 59'-functie, die een halve waslading in slechts één uur zou reinigen, is afwezig. Ook ontbreekt de intelligentDosing-functie, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter zou doseren.

Met een laadvermogen van 8 kg en een toerental van 1400 rpm is deze wasmachine zeer geschikt voor middelgrote gezinnen. Ondanks enkele gemiste functies, zoals varioSpeed 59' en intelligentDosing, blijft de Siemens WM14N277NL een sterke kandidaat voor wie een balans zoekt tussen prestaties en gemak.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Siemens WG44G005NL wasmachine heeft diverse pluspunten die hem aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Een van de meest opvallende kenmerken is het lage geluidsniveau van 71 dB, wat de machine geschikt maakt voor gebruik in kleinere woonruimtes en nabij slaapvertrekken. Daarnaast beschikt het apparaat over een varioSpeed-functie die het mogelijk maakt om de was tot 60% sneller te voltooien zonder aan waskwaliteit in te boeten, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl.

De wasmachine heeft bovendien een ruime trommel met een laadcapaciteit van 9 kg. Dit is vooral handig voor grote gezinnen of personen die regelmatig te maken hebben met grotere wasladingen zoals beddengoed.

Desondanks kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt er een intelligentDosing-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook is de machine niet bedienbaar via een smartphone-app, wat voor sommige mensen een gemis kan zijn. Bovendien biedt de machine, ondanks de snelle varioSpeed-optie, geen volledige snelle wascyclus voor situaties waarin men haast heeft.

Hoe werkt een Siemens VarioSpeed wasmachine?

Siemens VarioSpeed wasmachines zijn ontworpen om het wassen van kleding sneller en efficiënter te maken. Maar hoe werkt deze technologie eigenlijk en wat zijn de voordelen van het gebruik van een Siemens VarioSpeed wasmachine? Bekijk daarvoor de onderstaande video!

Siemens VarioSpeed wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Je wasgoed is sneller schoon

Het grote voordeel van VarioSpeed is natuurlijk dat je wasgoed sneller schoon is. Met VarioSpeed wordt het programmaduur tot 65% ingekort, waardoor je een hoop tijd bespaart.

Groot aanbod

Alle wasmachines van Siemens hebben VarioSpeed waardoor je een groot assortiment hebt om uit te kiezen. Hierdoor zit er altijd een wasmachine voor elk budget bij. De prijzen voor een Siemens wasmachine beginnen vanaf €600 en kunnen oplopen tot €1300.

Nadelen

Slechts helft trommel gebruiken

De VarioSpeed functie kun je alleen gebruiken wanneer je een halfvolle trommel vult met wasgoed. Met een grote trommel vol wasgoed werkt de functie niet goed. Je was is daarom wel sneller klaar, maar je kunt minder wasgoed per wasbeurt wassen.

VarioSpeed functie verbruikt meer energie

Doordat de VarioSpeed in kortere tijd moet wassen, verbruikt deze meer energie wanneer je de functie aanzet dan bij een normaal wasprogramma. Dit komt omdat er een hogere temperatuur nodig is om de wastijd in te kunnen korten.

Veelgestelde vragen over een Siemens VarioSpeed wasmachine

Wat is Siemens VarioSpeed?

Siemens VarioSpeed is een extra functie op Siemens wasmachines waarbij een wasprogramma tot 65% sneller is. Je bespaart hierdoor veel tijd. Deze handige functie zit op alle Siemens wasmachines.

Hoe werkt Siemens VarioSpeed?

Siemens VarioSpeed kun je gebruiken in combinatie met enkele wasprogramma’s. Je activeert de VarioSpeed door op deze knop te drukken op het display nadat je een wasprogramma geselecteerd hebt. Op het display zie je ook gelijk het programmaduur ingekort. Je was wordt met VarioSpeed sneller schoon omdat er een hogere temperatuur gebruikt wordt en omdat je enkel met een halfvolle trommel kun wassen.