Wasmachine.com

Siemens iSensoric wasmachine

Door de slimme sensoren van Siemens iSensoric wasmachines was je tegenwoordig nooit langer dan nodig. De sensoren meten namelijk de hoeveelheid wasgoed en hoe vuil het is. Na de meting wordt het wasprogramma en het programmaduur er op aangepast. Zo wordt je was zo snel mogelijk schoon met zo min mogelijk tijd, water en stroom. Hoe Siemens iSensoric precies werkt en wat de beste Siemens iSensoric wasmachines zijn lees je hier.

Beste siemens isensoric wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

4

Siemens WM14N277NL

5

Siemens WG44G005NL

Laatste update: 18 april 2024

Beste siemens isensoric wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

4

Siemens WM14N277NL

5

Siemens WG44G005NL

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Siemens iSensoric wasmachine meet via sensoren de hoeveelheid wasgoed en hoe vuil het is.
  • Door de sensoren wordt het programmaduur aangepast waardoor je energie en water bespaart.
  • Alle Siemens wasmachines hebben de iSensoric technologie.
  • De beste siemens isensoric wasmachine is de Siemens WG44G207NL

Een Siemens iSensoric wasmachine, wat is dat?

Een Siemens wasmachine met iSensoric is een wasmachine die sensoren heeft. Deze sensoren meten bij elke wasbeurt de hoeveelheid wasgoed, hoe vuil je wasgoed is en welke soort stoffen je gaat wassen. Het wasprogramma van je Siemens wasmachine wordt vervolgens hierop aangepast zodat je altijd een heerlijk schone was hebt die zo snel mogelijk klaar is maar waarbij zo min mogelijk water en energie gebruikt wordt. Door de sensoren verbruik je nooit meer water en energie dan nodig is en kun je hierop een hoop besparen.

Alle nieuwe Siemens wasmachines hebben de iSensoric technologie ingebouwd. Deze intelligente sensoren zijn ideaal wanneer je soms kleine wasjes draait. Doordat de sensoren meten dat de trommel niet helemaal vol zit, wordt het programmaduur ingekort om water te besparen. Je was is dan extra snel klaar en nog steeds perfect schoon.

Dit zijn de beste Siemens iSensoric wasmachines van 2024

Is je oude wasmachine wel aan vervanging toe en wil je graag een nieuwe Siemens wasmachine aanschaffen? Tegenwoordig hebben alle Siemens wasmachines de iSensoric sensoren. Om een lijst samen te stellen van de beste wasmachines hebben we daarom ook gekeken naar andere eigenschappen zoals het energieverbruik, toerental, vulgewicht, verschillende wasprogramma’s, geluidsniveau en extra functies zoals een stoomfunctie of bediening op afstand. Dit zijn de beste Siemens iSensoric wasmachines van 2024.

1

Beste siemens isensoric wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WG44G207NL wasmachine wordt gekenmerkt door gebruikersgemak en efficiëntie, geschikt voor zowel grote als kleine huishoudens. Opvallende pluspunten zijn de AquaStop-lekbeveiliging, die automatisch de wateraanvoer uitschakelt bij een lek, en de varioSpeed-optie, waarmee je tot 60% sneller kunt wassen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is de machine met een geluidsniveau van 70dB relatief stil, wat handig is voor thuiswerkers en studenten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een intelligentDosing-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook kan de machine niet via een app bediend worden, wat in het huidige digitale tijdperk een gemis kan zijn.

Energie-efficiëntie is een ander sterk punt; de machine heeft een A energielabel, wat tot €290 besparing op de energierekening kan opleveren gedurende zijn levensduur. Het laadvermogen van 9 kg maakt de wasmachine flexibel inzetbaar.

De Siemens WM14VK0CFG wasmachine biedt verschillende innovatieve functies om het wassen gemakkelijker en efficiënter te maken. Met de intelligentDosing technologie doseert de machine automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen handig is maar ook de levensduur van je kleding kan verlengen. Daarnaast helpt de powerSpeed 59'-functie om 5kg wasgoed binnen slechts 59 minuten te wassen, een ideale optie voor mensen met een drukke agenda.

De wasmachine is ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt dankzij de iSensoric sensoren. Deze technologie meet hoe vuil de was is en past het water- en energieverbruik dienovereenkomstig aan. Hierdoor kan men tot €290 besparen gedurende de levensduur van de machine.

Echter, er zijn ook enkele nadelen. De Siemens WM14VK0CFG heeft geen app-ondersteuning voor het bedienen van de wasmachine op afstand. Bovendien, terwijl de powerSpeed 59'-functie nuttig is voor kleine wasladingen, biedt de machine geen snelle wascyclus voor grotere ladingen. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn in sommige woonomstandigheden.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
De Siemens WM14UP72NL intelligentDosing wasmachine staat bekend om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. Een opvallende feature is de intelligentDosing technologie die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Dit bevordert niet alleen de levensduur van je kleding, maar bespaart ook tijd.

Naast het doseringssysteem heeft de machine iSensoric sensoren die het water- en energieverbruik aanpassen op basis van de vuilheidsgraad van de was. Dit resulteert in milieuvriendelijker wassen en een geschatte besparing van 290 euro op energiekosten over de levensduur van de machine. Verder biedt het apparaat een stille werking met een geluidsniveau van 70dB en een royale laadcapaciteit van 9 kg.

Ondanks de geavanceerde technologieën en handige functies, zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft de Siemens WM14UP72NL intelligentDosing geen app-besturing voor smartphonegebruik en mist het een stoomfunctie voor het verminderen van kreukels in kleding. Ook al heeft het een VarioSpeed functie voor sneller wassen, een volledige snelle wascyclus ontbreekt.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WM14N277NL is een wasmachine die hoog scoort op efficiëntie en gebruiksgemak, geschikt voor een brede doelgroep. Belangrijke features zijn onder andere de smartFinish stoomfunctie, waardoor kleding na het wassen makkelijker te strijken is, en de varioSpeed-functie, waarmee de wasduur tot 60% versneld kan worden zonder verlies van waskwaliteit. Daarnaast is er een anti-vlek systeem dat hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief verwijdert.

Echter, de wasmachine mist enkele potentieel nuttige functies. De varioSpeed 59'-functie, die een halve waslading in slechts één uur zou reinigen, is afwezig. Ook ontbreekt de intelligentDosing-functie, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter zou doseren.

Met een laadvermogen van 8 kg en een toerental van 1400 rpm is deze wasmachine zeer geschikt voor middelgrote gezinnen. Ondanks enkele gemiste functies, zoals varioSpeed 59' en intelligentDosing, blijft de Siemens WM14N277NL een sterke kandidaat voor wie een balans zoekt tussen prestaties en gemak.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Siemens WG44G005NL wasmachine heeft diverse pluspunten die hem aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Een van de meest opvallende kenmerken is het lage geluidsniveau van 71 dB, wat de machine geschikt maakt voor gebruik in kleinere woonruimtes en nabij slaapvertrekken. Daarnaast beschikt het apparaat over een varioSpeed-functie die het mogelijk maakt om de was tot 60% sneller te voltooien zonder aan waskwaliteit in te boeten, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl.

De wasmachine heeft bovendien een ruime trommel met een laadcapaciteit van 9 kg. Dit is vooral handig voor grote gezinnen of personen die regelmatig te maken hebben met grotere wasladingen zoals beddengoed.

Desondanks kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt er een intelligentDosing-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook is de machine niet bedienbaar via een smartphone-app, wat voor sommige mensen een gemis kan zijn. Bovendien biedt de machine, ondanks de snelle varioSpeed-optie, geen volledige snelle wascyclus voor situaties waarin men haast heeft.

Hoe werkt een Siemens iSensoric wasmachine?

Siemens iSensoric wasmachines staan bekend om hun geavanceerde technologie en functionaliteiten die het wassen van kleding efficiënter en gemakkelijker maken. Maar hoe werkt deze technologie eigenlijk en wat maakt deze wasmachines anders dan andere? Bekijk nu het onderstaande filmpje om daar achter te komen!

Siemens iSensoric wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Bespaar op energie- en waterverbruik

De slimme sensoren zorgen ervoor dat het programmaduur altijd wordt aangepast aan de vuilheid en hoeveelheid wasgoed. Op deze manier was je nooit langer dan nodig waardoor er zo min mogelijk energie en water verbruikt wordt. Het iSensoric systeem zorgt ervoor dat je flink kunt besparen op stroom– en waterverbruik.

Groot aanbod

Alle wasmachines van Siemens hebben de iSensoric sensoren. Hierdoor heb je dus een groot aanbod en is er ruime keuze voor elk budget. De prijzen beginnen vanaf €600 en kunnen oplopen tot €1300. Hoe meer extra functies je wilt, hoe duurder de wasmachine.

Nadelen

Groot prijsverschil tussen aanbod

Omdat er juist zo’n groot aanbod is, is het maken van een weloverwogen keuze een stuk lastiger. Niet alleen is het assortiment groot, het prijsverschil tussen de verschillende wasmachines is ook erg groot. Het is daarom belangrijk om goed duidelijk te hebben wat jouw behoeften zijn en wat jij nodig hebt in een wasmachine. Wil je alleen een simpele Siemens wasmachine met iSensoric dan ben je voor €600 al klaar. Maar zodra je iets van extra gebruiksgemak wilt, betaal je al gauw een hoop meer en ligt de aanschafprijs rond de €900-1000.

Veelgestelde vragen over een Siemens iSensoric wasmachine

Wat is Siemens iSensoric?

Een Siemens wasmachine met iSensoric heeft slimme sensoren die de hoeveelheid wasgoed in je trommel wegen en bepalen hoe vuil je was is. Met deze sensoren wordt vervolgens het wasprogramma aangepast en het programmaduur eventueel ingekort. iSensoric zorgt ervoor dat je nooit meer water en energie verbruikt dan nodig is.

Hoe werkt Siemens iSensoric?

Siemens iSensoric maakt gebruik van speciale sensoren. Deze sensoren zitten in de trommel en wegen je wasgoed, voelen aan welke stoffen het zijn en meten ook hoe vuil het wasgoed is. Via de sensoren wordt vervolgens het wasprogramma aangepast en kan ook het programmaduur worden ingekort, bijvoorbeeld bij kleinere wasjes. Door iSensoric wordt nooit meer water gebruikt dan nodig en bespaar je niet alleen op water maar ook op energie en tijd.