Wasmachine.com

Asko wasmachine

Nog niet veel mensen hebben van het Zweedse Asko gehoord, maar toch kan een Asko wasmachine precies zijn waar je naar op zoek bent. Het zijn namelijk apparaten die behoren tot het hoogste segment, waarbij je er zeker van kunt zijn dat jouw kleding op de best mogelijke manier wordt behandeld. Technieken zoals Auto Dose, Quattro Construction, Aqua Block en Active Drum zijn ontwikkeld om jouw kleding zo schoon mogelijk te maken.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Asko wasmachines zijn stevig gebouwd en hebben een lange levensduur.
  • Hierdoor behoren ze tot het hogere en duurdere segment.
  • Jouw wasgoed krijgt altijd de beste behandeling.

Over het merk Asko

Het merk Asko begon in 1950 als witgoedfabrikant ‘Junag Verkstäder AB’ met als eerste uitvinding een wasmachine. De oorsprong lag in het Zweedse Jung en kreeg als slogan ‘Want Zweden zijn niet gauw tevreden’.

Vandaag de dag staat het Zweedse merk vooral bekent om de hoge kwaliteit en valt daarom in het duurdere en meer high end segment van de markt. Miele en Schulthess worden gezien als de grootste concurrenten.

Kenners weten dat het merk geen gebruik maakt van ophangveren, maar in plaats daarvan vier schokabsorberende poten heeft die de trillingen verminderen. In plaats van plastic kiest Asko ook vaak voor roestvrijstalen binnen materialen.

Dit zijn de beste Asko wasmachines van 2024

Denk je dat een nieuwe Asko wasmachine kopen voor jou de allerbeste optie is? Lees hier dan welke modellen er op dit moment als beste uit de bus komen. We hebben daarbij gekeken naar het vulgewicht, het energielabel, het geluidsniveau en handige extra functies als automatische wasmiddeldosering. Dit zijn de beste Asko wasmachines van 2024:

De unieke eigenschappen van Asko wasmachines

ASKO heeft het je gemakkelijk gemaakt door een aantal functionaliteiten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat jij optimaal kunt wassen en het beste uit je wasmachine voorlader kunt halen.

LOGIC

Van een merk dat van origine Scandinavisch is mag je op het gebied van design natuurlijk veel verwachten. Je vindt de perfecte combinatie van design met betrouwbaarheid en functie in de LOGIC lijn, die allemaal een zeer minimalistisch uiterlijk hebben met strakke lijnen en een uitgebalanceerd kleurenschema.

Mode function

Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de verschillende parameters van het door jou geselecteerde wasprogramma worden aangepast op iedere individuele wasbeurt, waardoor je altijd zo energie efficiënt en snel mogelijk wast met minimaal geluid.

Auto Dose

Te veel wasmiddel gebruiken is niet alleen heel slecht voor je wasgoed, maar ook voor de machine zelf. Dor auto dose in te schakelen zorgt de wasmachine er automatisch voor dat de juiste hoeveelheid wordt gebruikt. Hiervoor wordt informatie over zowel de waslading, de vervuilingsgraad, de waterhardheid, het programmatype en de temperatuur gebruikt. Als gevolg hiervan wordt je wasgoed niet onnodig lang gewassen, wat resulteert in kleding en een wasmachine met een lange levensduur.

Quattro Construction

Als enige wasmachine ter wereld gebruikt deze wasmachine vier schokdempers die de energie van de trillingen van de trommel overbrengen naar de bodemplaat. Hierdoor kan de wasautomaat zelfs bij het hoogste toerental zonder trillingen ronddraaien.

Aqua Block

Deze efficiënte modellen zijn uitgerust met een lekbescherming die ervoor zal zorgen dat je nooit meer last hebt van waterschade. Zodra het waterniveau in de machine hoger is dan normaal, zullen de sensoren dit detecteren en direct de watertoevoer afkappen.

Steel Seal

Is het je wel eens opgevallen dat de rubberen rand van je normale wasmachine altijd vol zit met opgehoopt vuil? Deze wasmachines hebben een stalen rand, waardoor je veel hygiënischer kunt wassen. Daarbij is het ook nog eens een veel duurzamer alternatief, want je hoeft het rubber nooit te vervangen.

Super Rinse

Intensiever wassen kan de oplossing zijn voor hardnekkig vuil, maar ook als je bepaalde allergieën hebt. Deze techniek voegt extra spoelfuncties toe, wat inhoudt dat je wasgoed tot wel zeven keer uitgespoeld wordt. Zo weet je zeker dat er geen restjes achterblijven. Dit is voornamelijk erg handig als je in een gebied woont waar het water erg zacht is.

Active Drum

Niet altijd al je wasgoed is even vies en daarom heeft het ene soms een wat hardere behandeling nodig dan het andere. Deze trommel heeft verschillende vormen en gaten, waarbij hele vieze was naar het grove gedeelte van de trommel wordt geleid en de delicate was juist naar het zachtere deel. Slijtage aan je kleding wordt hierdoor zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Pro Wash

De juiste verdeling van het water over jouw wasgoed is de manier om ervoor te zorgen dat alles goed schoon wordt. Met Pro Wash wordt het water uit de onderkant van de trommel naar de bovenkant gepompt en daar nogmaals via twee sproeiers over de kleding verdeelt. Je was is sneller doorweekt, waardoor wasprogramma’s ingekort kunnen worden.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Asko?

Je kiest voor een wasmachine van Asko als je bereid bent om te investeren in een wasmachine die jouw kleding op de best mogelijke manier behandelt. Zo weet je zeker dat er nooit meer water, energie of wasmiddel wordt verbruikt dan nodig is.

De aanschafprijs van de wasmachines ligt iets hoger dan je misschien gewend bent, maar als je van mooie kleding houdt en die ook echt mooi wil houden, dan is deze aankoop het helemaal waard.

Waar let je op bij het kopen van een Asko wasmachine?

Wil je een nieuwe Asko wasmachine kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Kijk dan eens naar deze eigenschappen:

Het vulgewicht

In de range vind je wasmachines met een laadvermogen van 8 kg, 9 kg en 11 kg. Houd er altijd rekening mee dat het zonde is van de energie en het water om in een halflege trommel te wassen, maar dat je wasgoed niet goed schoon wordt als er te veel was bij elkaar wordt gepropt. Baseer de inhoud altijd op de grootte van je huishouden.

Energieklasse

Ondanks dat het apparaat zelf altijd ervoor zal zorge dat je nooit meer energie verbruikt dan nodig is, moet je er rekening mee houden dat er apparaten met energielabel A en energielabel B beschikbaar zijn. Op jaarbasis kan dat betekenen dat je tussen de €50 en €60 meer kwijt zal zijn.

Toerental

Een derde verschil kun je vinden op basis van het toerental, de laagste is 1400 rpm, gemiddeld is 1600 rpm en er is een enkel model met 1800 rpm. Hoe meer toeren er worden gebruikt bij het centrifugeren, hoe minder restvocht er in je kleding achterblijft.

Veelgestelde vragen over een Asko wasmachine

Voordat je deze pagina verlaat, is het aan te raden om eens te lezen wat andere consumenten graag over de apparaten willen weten. Zo ben je er zeker van dat je echt alles over dit merk zal weten.

Wat kost een Asko wasmachine gemiddeld?

De hoge kwaliteit van de wasmachines zit helaas ook verbonden aan een prijskaartje dat aan de hoge kant ligt. Reken erop dat je ongeveer tussen de €1300 en €1500 kwijt zal zijn voor een nieuw model.

Hoe lang gaat een Asko wasmachine mee?

Asko heeft een sterke focus op duurzaamheid, veel van de materialen die bij andere merken van plastic zijn, zijn bij Asko van roestvrijstaal. De kuip, sproeier, deur, voeten, filter en de trommel zijn van RVS en de motoren hebben geen koolborstel, waardoor ze slijtvast zijn. De levensduur is daardoor aanzienlijk langer, wat in overeenkomst is met het motto van Asko: ‘Built to last longer’.

Wat is de service en garantie op Asko wasmachines?

De standaard fabrieksgarantie is bij Asko 2 jaar en daar komt nog 3 jaar extra garantie bovenop. In de eerste twee jaar bent u volledig gedekt, in de 3 jaren daarna betaalt u alleen voor de voorrijkosten. Het enige wat je hiervoor moet doen is je aankoop registeren, zodat je gegevens altijd bij Asko bekend zijn.

Waarom Asko wasmachine?

Een Asko wasmachine is voor jou de juiste keuze als je op zoek bent naar een wasmachine waarbij voor jou al overal over is nagedacht. De doelstelling van het merk is namelijk om jouw dagelijks leven zo ongecompliceerd mogelijk te maken. Zo wordt altijd alles rondom het wasprogramma aangepast aan wat het beste is voor jouw lading, zonder dat je daar zelf extra moeite voor hoeft te doen.