Wasmachine.com

Wasmachine voor ouderen

Bij een wasmachine voor ouderen is alles wat overzichtelijker gepresenteerd, waardoor senioren gemakkelijk de was kunnen doen. Het proces wordt niet onnodig ingewikkeld gemaakt door allerlei technieken en extra opties, waardoor fouten minder snel voorkomen. Let bij het kiezen van een wasmachine voor ouderen wel altijd op dat je niet alleen naar het gebruiksgemak kijkt, maar dat je ook let op het juiste vulgewicht en de verschillende wasprogramma's.

Beste wasmachine voor ouderen van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Hoover HWE 49AMBS/1-S

5

Samsung WW90CGC04AAE

Laatste update: 22 juli 2024

Beste wasmachine voor ouderen van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Hoover HWE 49AMBS/1-S

5

Samsung WW90CGC04AAE

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine voor senioren is gemakkelijk te bedienen.
  • Door de eenvoud maken ouderen minder snel fouten met het wassen.
  • Let altijd op het juiste vulgewicht en de verschillende programma's.
  • De beste wasmachine voor ouderen is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wat is een wasmachine voor senioren?

Senioren zijn niet altijd meer even mobiel en zijn ook niet altijd gebaat bij een super high tech apparaat. Een wasmachine met eenvoudige bediening en handige extra’s zoals een zelfreinigende wasmiddellade kan daarom wel eens worden geadverteerd als een wasmachine voor ouderen.

Moderne wasmachines hebben namelijk veel verschillende wasprogramma’s, knoppen, functies en andere eigenschappen waar de gemiddelde oudere helemaal geen behoefte aan heeft. Ook hebben ouderen vaak iets minder wasgoed, waardoor ze ook met kleine wasmachines goed uit de weg kunnen.

Ook is de voorlader wasmachine niet altijd even geschikt voor mensen op leeftijd, omdat ze tijdens het in- en uitladen te diep moeten bukken. Bovenlader wasmachines hebben de opening aan de bovenkant zitten, waardoor het in- en uitladen gemakkelijker gaat.

Dit zijn de beste wasmachines voor ouderen van 2024

Op zoek naar een nieuwe wasmachine die geschikt is voor ouderen? Zoek dan niet verder! Wij hebben de beste modellen getest en met elkaar vergeleken, waarbij we keken naar het energieverbruik, het geluidsniveau, het gebruiksgemak en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste wasmachines voor senioren van 2024:

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE van de 5000 serie wast je beddengoed met behulp van EcoBubble technologie. De wasmachine mengt het wasmiddel vooraf met water en verspreidt dit gelijkmatig over de stof. Je verwijdert vlekken zo ook op een lage temperatuur. Dit bespaart energie en is beter voor je kleding. Om je handdoeken of hoeslaken grondig te wassen, gebruik je het programma hygiënisch stomen. Allergenen, zoals huisstofmijt en dierenharen, verdwijnen hiermee uit je was, waardoor je minder last van jeuk hebt. Ook bacteriën verwijder je beter uit de stof, waardoor de wasmachine zeer geschikt is voor babykleertjes. Om de wasautomaat fris te houden, zet je regelmatig de trommelreiniging aan. De wasmachine spoelt dan schoon op een hoge temperatuur.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE (5000 serie) heeft energieklasse A en wast zeer energiezuinig grote ladingen kleding of beddengoed. Je gebruikt de wasmachine ook als je een kleiner huishouden hebt, doordat de beladingssensor automatisch het programma aanpast. Zo verbruik je nooit meer water en energie dan nodig is. Je favoriete pyjama was je grondig schoon met het programma 'hygiënisch stomen'. Dit verwijdert bacteriën en allergenen, zoals dierenharen en pollen, met stoom. Met de EcoBubble techniek was je ook op een lage temperatuur schoon en blijft je lievelings outfit langer mooi. De wasmachine mengt het wasmiddel met water en verspreidt dit gelijkmatig over je kleding. Het schuim dringt hierdoor beter door in de vezels van je was en verwijdert ook hardnekkige vlekken.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wast snel en energiezuinig kleine en grotere wasbeurten. Zo was je het beddengoed van een 2-persoonsbed in één keer. Dankzij het TurboWash programma van deze wasmachine is je favoriete outfit in 39 minuten schoon. De Steam+ optie wast je kleding en beddengoed extra goed schoon. Het stoomprogramma verwijdert allergenen en bacteriën en zorgt bovendien voor minder kreukels. Dat scheelt weer strijkwerk en vermindert jeuk. Met de AI DD technologie in deze machine blijven je outfits langer mooi. De automaat meet naast het gewicht ook de zachtheid van je wasgoed en past daar de trommelbewegingen op aan. Zo slijt je kleding minder snel, waardoor deze langer als nieuw blijft.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Maakt veel geluid
Je wast een grote lading beddengoed (9 kilogram) in één keer grondig schoon met de Hoover H-500 HWE 49AMBS/1-S. Met energieklasse A doe je dit zeer energiezuinig. Wanneer je de hOn app gebruikt, zie je op je telefoon hoelang het wasprogramma nog duurt. Zo weet je direct wanneer je was schoon is. Kies uit één van de 13 wasprogramma's voor bijvoorbeeld fijne was of wol. Met het anti-allergie programma wast de machine een aantal minuten op een temperatuur van minimaal 60 graden Celsius. Hierdoor verdwijnen allergenen, zoals pollen en dierenharen. Gebruik de stoomfunctie om kreukels te verminderen en strijkwerk te besparen. Met het Power Care systeem was je grondig schoon dankzij het wasmiddel dat over je kleding sproeit. We raden het gebruik van een tussenstuk bij deze wasmachine af. Heb je een droogkast? Dan plaats je deze best naast de wasmachine
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
Met een vulgewicht van 9 kilogram was je al je wekelijkse beddengoed en kleding in één keer in de Samsung WW90CGC04AAE. Dankzij EcoBubble kan dit ook met lage temperaturen. Hierdoor bespaar je met deze A-10% energiezuinige wasmachine tot wel € 245,- over de levensduur. Dat scheelt weer op de energierekening. Op het display kies je uit 13 verschillende wasprogramma's voor je wasgoed. Wil je een ander programma? Dan download je via de app een speciaal programma naar de wasmachine. Als je last hebt van allergieën gebruik je het hygiënisch stomen programma. Hiermee verwijdert de wasmachine alle bacteriën en allergenen uit je kleding. Zo heb jij minder last van huidirritatie. Heb je snel een schone outfit nodig? Gebruik dan een kort programma van 15 minuten.

Voor- en nadelen van een wasmachine voor ouderen

Wasmachines voor ouderen zijn erg gemakkelijk in gebruik, waardoor de kans op het verpesten van een lading was zo laag mogelijk is. Bij een eenvoudige wasmachine zijn er wat minder opties, waardoor het wassen zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Iemand zal door de makkelijke bediening niet snel te heet wassen of het verkeerde wasprogramma kiezen.

Het verschil tussen een moderne wasmachine en een wasmachine voor senioren is dat er wat minder uitgebreide functies en technologieën op zitten. Hierdoor kan het iets moeilijker zijn om een energiezuinige wasmachine te vinden. Zo zit er bijvoorbeeld niet altijd een waterbesparende functie op of een sensor die de hoeveelheid wasgoed afmeet en daar het wasprogramma op aanpast. Dit kan erg vervelend zijn als iemand vaak kleine wasjes wil doen, wat betekent dat er dan veel meer energie en water wordt verbruikt dan nodig is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine geschikt voor senioren?

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, moet je niet direct voor de meest verkochte voorlader wasmachine gaan. Het zou namelijk goed kunnen dat deze niet per se ook de beste keuze voor jou is. Bij het zoeken naar de beste wasmachine let je op de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

Voor een klein huishouden met twee senioren zou je in principe genoeg moeten hebben aan een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo wasgoed, maar het zou kunnen dat je wel een grote trommel nodig hebt om grote dingen zoals beddengoed en gordijnen te wassen. Laat je bij het kiezen van het vulgewicht dus niet alleen leiden door het aantal personen, maar ook door het soort dingen dat je wil wassen.

De energieklasse

Met een energiezuinige wasmachine met energieklasse A kun je in tien jaar tot wel €350 besparen op je energiekosten. Een wasmachine met een koolborstelloze motor is altijd energiezuiniger en ook nog eens een stuk stiller. Kijk daarbij ook altijd naar het waterverbruik, zodat je zeker weet dat je verbruik zo laag mogelijk is.

De verschillende wasprogramma’s

Niet al het wasgoed is hetzelfde, de ene persoon heeft bijvoorbeeld veel kleding van delicate stoffen, terwijl de ander gerust alles op 30 graden kan wassen. Kijk voordat je overgaat tot je aankoop dus altijd welke wasprogramma’s er op de wasmachine zitten, zodat je zeker weet dat je altijd al je kleding kunt wassen.

Extra functies

Een Bosch wasmachine heeft weer hele andere specificaties dan een Beko wasmachine of Miele wasmachine en daarom is het altijd goed om naar de extra functies en merkspecifieke technologieën te kijken. Zo vind je altijd een goede wasmachine die aansluit op jouw specifieke wensen.