Wasmachine.com

Wasmachine voor ouderen

Bij een wasmachine voor ouderen is alles wat overzichtelijker gepresenteerd, waardoor senioren gemakkelijk de was kunnen doen. Het proces wordt niet onnodig ingewikkeld gemaakt door allerlei technieken en extra opties, waardoor fouten minder snel voorkomen. Let bij het kiezen van een wasmachine voor ouderen wel altijd op dat je niet alleen naar het gebruiksgemak kijkt, maar dat je ook let op het juiste vulgewicht en de verschillende wasprogramma's.

Beste wasmachine voor ouderen van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Bosch WAN28275NL

3

Haier HW80-B14979

4

Samsung WW80T554AAW AddWash

5

Bosch WAU28R70NL

Laatste update: 18 april 2024

Beste wasmachine voor ouderen van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Bosch WAN28275NL

3

Haier HW80-B14979

4

Samsung WW80T554AAW AddWash

5

Bosch WAU28R70NL

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine voor senioren is gemakkelijk te bedienen.
  • Door de eenvoud maken ouderen minder snel fouten met het wassen.
  • Let altijd op het juiste vulgewicht en de verschillende programma's.
  • De beste wasmachine voor ouderen is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wat is een wasmachine voor senioren?

Senioren zijn niet altijd meer even mobiel en zijn ook niet altijd gebaat bij een super high tech apparaat. Een wasmachine met eenvoudige bediening en handige extra’s zoals een zelfreinigende wasmiddellade kan daarom wel eens worden geadverteerd als een wasmachine voor ouderen.

Moderne wasmachines hebben namelijk veel verschillende wasprogramma’s, knoppen, functies en andere eigenschappen waar de gemiddelde oudere helemaal geen behoefte aan heeft. Ook hebben ouderen vaak iets minder wasgoed, waardoor ze ook met kleine wasmachines goed uit de weg kunnen.

Ook is de voorlader wasmachine niet altijd even geschikt voor mensen op leeftijd, omdat ze tijdens het in- en uitladen te diep moeten bukken. Bovenlader wasmachines hebben de opening aan de bovenkant zitten, waardoor het in- en uitladen gemakkelijker gaat.

Dit zijn de beste wasmachines voor ouderen van 2024

Op zoek naar een nieuwe wasmachine die geschikt is voor ouderen? Zoek dan niet verder! Wij hebben de beste modellen getest en met elkaar vergeleken, waarbij we keken naar het energieverbruik, het geluidsniveau, het gebruiksgemak en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste wasmachines voor senioren van 2024:

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

De Bosch WAN28275NL wasmachine is door de consument beoordeeld met een 9. Een erg hoge reviewscore. Om duidelijk te maken hoe deze score tot stand is gekomen hebben wij deze uitgebreide review geschreven waarin alle voor- en nadelen van de wasmachine besproken worden.

Met energielabel C is de wasdroger niet de meest energiezuinige wasmachine. Energielabels lopen namelijk van A tot G, waarbij A het meest zuinig is. De wasmachine verbruikt 147,4 kWh energie per jaar, wat 66,33 euro kost. Daarnaast verbruikt hij 10340 l water per jaar, wat 14,48 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 190 euro aan energie.

Fijne toevoegingen aan de wasmachine zijn het display waar alles erg duidelijk op af te lezen is en het AllergiePlus programma waardoor dierenharen en pollen verdwijnen en je minder last zult hebben van allergieën.

De grote voordelen van de Bosch WAN28275NL zijn de topklasse bouwkwaliteit, de kledingbeschermende trommel en het geluidsniveau. Hiernaast is de wasmachine geschikt voor een klein gezin en beschikt hij over de functie om tussentijds was toe te voegen. De nadelen van de Bosch WAN28275NL zijn de basisklasse waskwaliteit, de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi functie en het feit dat de wasmachine niet over een stoomfunctie beschikt. Hieronder hebben wij al deze specificaties nog wat duidelijker uitgelegd zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw nieuwe wasmachine.

Met een reviewscore van een 9.2, 14 verschillende wasprogramma’s met opties voor wol, sport- en babykleding en een display om alles eenvoudig op af te lezen is de Haier HW80-B14979 een erg goede wasmachine. In deze review zullen we alle voor- en nadelen van de Haier HW80-B14979 bespreken zodat jij een goed beeld van de wasmachine zult krijgen.

De wasmachine wast erg energiezuinig met energielabel A, is gemaakt van topklasse bouwkwaliteit, en is geschikt voor een klein gezin. Daarnaast zul je niet snel overlast ervaren vanwege het lage geluidsniveau en beschikt de wasmachine over verschillende handigheidjes, zoals een stoomfunctie, een kledingbeschermende trommel en trommelverlichting. De nadelen van de wasmachine zijn de ontbrekende Wi-Fi functie en het feit dat de machine slechts tot de basisklasse wat betreft waskwaliteit behoort. Wat al deze functies betekenen hebben we hieronder uitgebreid uitgelegd.

We raden het gebruik van een tussenstuk bij deze wasmachine af. Heb je een wasdroger? Dan plaats je deze best naast de wasmachine
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW80T554AAW AddWash is een wasmachine die zich onderscheidt door een reeks innovatieve functies, zoals de AddWash-deur waarmee je vergeten kledingstukken kunt toevoegen tijdens een lopende wasbeurt. Deze functie is een elegante oplossing voor het vaak voorkomende probleem van vergeten kleding en maakt de wasroutine flexibeler.

Een andere belangrijke troef is de EcoBubble-technologie. Deze techniek maakt een schuim van water, wasmiddel en lucht, waardoor kleding efficiënt en grondig gewassen kan worden op lagere temperaturen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de energierekening. Bovendien biedt de wasmachine een Steam Wash-cyclus voor extra hygiëne, die allergenen en bacteriën verwijdert met behulp van stoom.

Hoewel de machine overwegend positieve eigenschappen heeft, zijn er ook enkele minpunten. Zo ontbreekt de QuickDrive-functie voor snellere wasbeurten en de automatische wasmiddeldosering. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 72 dB relatief hoog. Deze punten kunnen voor potentiële kopers aandachtspunten zijn.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Energiezuinig met klasse C
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28R70NL van de serie 6 is een ruime, stille wasmachine voor een huishouden vanaf 2 personen. Dankzij de grote trommel was je naast je dagelijkse was ook zeer grote ladingen in één keer. Door de koolborstelloze EcoSilence Drive motor heb je weinig last van lawaai met een maximaal geluidsniveau van 72 decibel. Je zet de wasmachine gerust vlak bij je woonkamer. De wasmachine beschikt over programma's voor bijvoorbeeld overhemden, fijne was en jeans. Om hardnekkige vlekken zoals rode wijn, bloed of vet te verwijderen, gebruik je de vlekkenautomaat. Deze verwijdert de meest voorkomende vlekken. Om snel te wassen, selecteer je de SpeedPerfect functie bij je wasprogramma. Je bespaart hiermee tot 65% van de tijd.

Voor- en nadelen van een wasmachine voor ouderen

Wasmachines voor ouderen zijn erg gemakkelijk in gebruik, waardoor de kans op het verpesten van een lading was zo laag mogelijk is. Bij een eenvoudige wasmachine zijn er wat minder opties, waardoor het wassen zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Iemand zal door de makkelijke bediening niet snel te heet wassen of het verkeerde wasprogramma kiezen.

Het verschil tussen een moderne wasmachine en een wasmachine voor senioren is dat er wat minder uitgebreide functies en technologieën op zitten. Hierdoor kan het iets moeilijker zijn om een energiezuinige wasmachine te vinden. Zo zit er bijvoorbeeld niet altijd een waterbesparende functie op of een sensor die de hoeveelheid wasgoed afmeet en daar het wasprogramma op aanpast. Dit kan erg vervelend zijn als iemand vaak kleine wasjes wil doen, wat betekent dat er dan veel meer energie en water wordt verbruikt dan nodig is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine geschikt voor senioren?

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, moet je niet direct voor de meest verkochte voorlader wasmachine gaan. Het zou namelijk goed kunnen dat deze niet per se ook de beste keuze voor jou is. Bij het zoeken naar de beste wasmachine let je op de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

Voor een klein huishouden met twee senioren zou je in principe genoeg moeten hebben aan een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo wasgoed, maar het zou kunnen dat je wel een grote trommel nodig hebt om grote dingen zoals beddengoed en gordijnen te wassen. Laat je bij het kiezen van het vulgewicht dus niet alleen leiden door het aantal personen, maar ook door het soort dingen dat je wil wassen.

De energieklasse

Met een energiezuinige wasmachine met energieklasse A kun je in tien jaar tot wel €350 besparen op je energiekosten. Een wasmachine met een koolborstelloze motor is altijd energiezuiniger en ook nog eens een stuk stiller. Kijk daarbij ook altijd naar het waterverbruik, zodat je zeker weet dat je verbruik zo laag mogelijk is.

De verschillende wasprogramma’s

Niet al het wasgoed is hetzelfde, de ene persoon heeft bijvoorbeeld veel kleding van delicate stoffen, terwijl de ander gerust alles op 30 graden kan wassen. Kijk voordat je overgaat tot je aankoop dus altijd welke wasprogramma’s er op de wasmachine zitten, zodat je zeker weet dat je altijd al je kleding kunt wassen.

Extra functies

Een Bosch wasmachine heeft weer hele andere specificaties dan een Beko wasmachine of Miele wasmachine en daarom is het altijd goed om naar de extra functies en merkspecifieke technologieën te kijken. Zo vind je altijd een goede wasmachine die aansluit op jouw specifieke wensen.