Wasmachine.com

Haier wasmachine

Je bent misschien nog niet bekend met de Haier wasmachine en dat is best zonde. Het bedrijf produceert namelijk de stilste wasmachines die op dit moment beschikbaar zijn, tegen een hele betaalbare prijs. Daarbij zijn er ook nog verschillende technologieën die het wassen voor jou iets leuker kunnen maken, waar onder de ABT waarmee tot wel 99,8% van alle bacteriën in je wasgoed worden gedood. Ook gaan de wasmachines lang mee, want de Direct Motion motor slijt veel minder snel dan reguliere motoren.

Beste haier wasmachine van 2024

1

Haier HW80-BD14979U1 i-Pro 7 Auto-dose

2

Haier HW90-BD14979U1 i-Pro 7 Auto-dose

3

Haier HW70-B14636N

4

Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence

5

Haier HW90-B14939 i-Pro 3 Silence

Laatste update: 14 juni 2024

Beste haier wasmachine van 2024

1

Haier HW80-BD14979U1 i-Pro 7 Auto-dose

2

Haier HW90-BD14979U1 i-Pro 7 Auto-dose

3

Haier HW70-B14636N

4

Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence

5

Haier HW90-B14939 i-Pro 3 Silence

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Haier produceert de stilste wasmachines op de markt.
  • Door de Direct Motion motor heb je minder snel last van slijtage.
  • Met ABT heb je nooit meer last van bacteriën.
  • De beste haier wasmachine is de Haier HW70-B14636N

Over het merk Haier

Haier is een fabrikant van huishoudelijke apparaten en electronica uit China. Het bedrijf richt zich vooral op het low budget segment en is binnen West-Europa nog niet zo heel groot. De plannen zijn om in de toekomst meer distributiecentra op het Europese vasteland te plaatsen en daardoor een groter martktaandeel te veroveren.

Dit zijn de beste Haier wasmachines van 2024

Als je het moeilijk vindt om de wasmachine van je dromen te vinden, hoef je niet langer te zoeken. Wij hebben namelijk de beste modellen van Haier getest en met elkaar vergeleken. Daarvoor hebben we per wasmachine gekeken naar het lage geluidsniveau, de energieklasse, het type waterbeveiliging, functies zoals uitgestelde start, stoomfunctie en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Vind hier de beste wasmachine van Haier van 2024:

1

Beste haier wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
De Haier HW80-BD14979U1 i-Pro 7 AutoDose is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, energie-efficiëntie en kwalitatieve zorg voor kleding. De AutoDose-technologie doseert automatisch wasmiddel en wasverzachter, wat leidt tot een langere levensduur van kleding en besparing op wasmiddelen. Met een geluidsniveau van 70 dB is het apparaat relatief stil, ideaal voor thuiswerkers of mensen die ongestoord willen slapen terwijl de was draait.

Een andere opvallende feature is de Refresh-cyclus, die kleding opfrist met stoom zonder een volledige wascyclus te doorlopen. Dit is zowel tijds- als energiebesparend.

Het apparaat kent echter ook nadelen. De wasmiddellade is niet zelfreinigend, wat handmatig onderhoud vereist. De beschrijving bevat bovendien geen gedetailleerde informatie over de vlekfunctie. Ten slotte kan de hogere prijs een belemmering vormen voor budgetbewuste consumenten.

2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
De Haier HW90-BD14979U1 i-Pro 7 AutoDose wasmachine is specifiek ontworpen voor de moderne consument en biedt een combinatie van efficiëntie en gebruiksgemak. Een van de meest opvallende kenmerken is de AutoDose functie, die automatisch wasmiddel en wasverzachter in de juiste hoeveelheden doseert. Dit bespaart tijd en moeite en draagt bij aan de duurzaamheid van je kleding door overdosering te voorkomen.

Daarnaast onderscheidt de wasmachine zich door een stille werking van slechts 70dB, wat bijzonder handig is voor mensen die in een appartement wonen of die niet gestoord willen worden. De machine biedt ook een 'Refresh' cyclus die gebruik maakt van stoom om kleding op te frissen zonder een volledige wasbeurt.

Ondanks de vele voordelen is er een nadeel: de wasmiddellade is niet zelfreinigend, wat betekent dat regelmatig onderhoud nodig is om de lade schoon en efficiënt te houden. Echter, gezien de overige prestaties en het A-label voor energie-efficiëntie, dat een besparing tot 290 euro op de energierekening kan betekenen, lijkt dit een relatief klein probleem.
3
De Haier HW70-B14636N wasmachine onderscheidt zich vooral door zijn stille werking en energie-efficiëntie. De Direct Motion motor is borstelloos, wat minder trillingen en geluid produceert, ideaal voor wie een rustige woonomgeving of thuiswerkplek wenst. Bovendien heeft de machine een A-energielabel en een ingebouwde beladingsensor die het water- en energieverbruik aanpast aan de hoeveelheid was, wat extra besparingen oplevert.

Naast de stille motor beschikt het apparaat over een Steam Plus stoomfunctie. Deze functie reduceert kreukels in je was met stoom, wat niet alleen tijdbesparend is bij het strijken maar ook effectief is tegen bacteriën en allergenen. Met een totaal geluidsniveau van slechts 67 dB kun je de machine zelfs 's nachts laten draaien zonder je nachtrust te verstoren.

Ondanks deze voordelen heeft de Haier HW70-B14636N ook enkele nadelen. Met een beperkte laadcapaciteit van 7 kg is deze minder geschikt voor grotere huishoudens. Daarnaast biedt de machine geen optie voor een volledige snelle wascyclus en ontbreekt een automatische wasmiddeldosering, wat op de lange termijn zowel tijd als geld kan besparen.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De Haier HW80-B14939 i-Pro 3 Silence is een wasmachine met een reeks positieve kenmerken. Met een laadcapaciteit van 8 kg en een snelheid van 1400 omwentelingen per minuut is het toestel geschikt voor zowel kleine als grotere huishoudens. De machine is ontworpen met een focus op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

Bijzonder opvallend is de energie-efficiëntie van het apparaat; het heeft een A-label, wat niet alleen kostenbesparend is maar ook milieuvriendelijk. Het apparaat heeft bovendien een laag geluidsniveau van 67dB, wat het een van de stillere wasmachines op de markt maakt. Verder biedt het diverse handige extra functies zoals een Refresh-cyclus voor het snel opfrissen van kleding en een anti-allergiecyclus.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine beschikt niet over een automatische zeepdosering, waardoor je zelf handmatig wasmiddel moet toevoegen. Ook ontbreekt er een snelle wascyclus voor als je haast hebt. Daarnaast kan de diepte van 55 cm problematisch zijn voor mensen met beperkte ruimte.

5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Haier HW90-B14939 i-Pro 3 Silence is een wasmachine die uitblinkt in laadcapaciteit, energie-efficiëntie en geluidsarm functioneren. Met een laadcapaciteit van 9 kg is deze wasmachine ideaal voor grote gezinnen of mensen die vaak grotere items zoals beddengoed moeten wassen. Het apparaat beschikt over een energielabel A en een ingebouwde beladingsensor, wat zorgt voor een energiebesparing die gedurende de levensduur van de machine kan oplopen tot 290 euro.

Ondanks de positieve punten heeft de machine ook enkele nadelen. Het mist een AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel, wat kan leiden tot verspilling. Daarnaast biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die vaak haast hebben.

De diepte van de machine is 61 cm, wat voor sommige mensen te groot kan zijn, zeker als de ruimte beperkt is. Toch biedt deze wasmachine een goede balans tussen prestaties, efficiëntie en gebruiksgemak, wat het een sterke kandidaat maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare, kostenbesparende optie.

De unieke eigenschappen van Haier wasmachines

De wasmachines komen met verschillende technologieën, die allemaal weer hun eigen voordelen hebben. Kijk hier wat je precies kunt verwachten.

Pillow Drum

Een van de redenen dat je kleding beschadigt tijdens het wassen is dat de stof de hele tijd langs de trommel komt. Met Pillow Drum is dat verleden tijd, want het oppervlak is extra zacht en heeft kussenvormige pads, zodat zelfs de meest delicate stoffen moeiteloos heen en weer geslingerd worden. Hierdoor zal alles veel langer mee gaan dan je gewend bent.

ABT

De antibacteriële behandeling zorgt ervoor dat je wasgoed schoner wordt dan ooit en houdt tegelijkertijd ook de binnenkant van de wasmachine in goede conditie. Erg prettig als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen of als je de kleertjes van een baby moet wassen.

Direct Motion

Met een Direct Motion motor heb je geen aandrijfriem, de koolborstelloze motor is direct aan de trommel bevestigd. Het geluidsniveau centrifugeren gaat hierdoor drastisch omlaag (tot 66 dB) en ook de levensduur van de motor wordt veel langer.

I-Time

Deze functie laat jou zelf bepalen hoe lang de verschillende wasprogramma’s duren. Zelfs als je je tijdens het draaien bedenkt dat het toch wat korter moet pas je dit nog eenvoudig aan via de led display.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Haier?

Je kiest voor een Haier wasmachine als je niet te diep in de buidel wil tasten, maar toch gebruik wil kunnen maken van een aantal technieken die jouw gebruiksgemak verhogen. Voor een gemiddelde prijs van €650 krijg je precies wat je daarvoor mag verwachten. Een enorm zuinige wasmachine met een paar extra functies die echt handig zijn.

Waar let je op bij het kopen van een Haier wasmachine?

Binnen het assortiment van Haier zijn er een aantal verschillen te ontdekken. Om zeker te weten dat jij de wasmachine van je dromen koopt, is het handig om op een aantal eigenschappen te letten.

Gebruiksgemak

Niet iedere Haier wasmachine komt standaard met dezelfde functies, zo hebben bijvoorbeeld niet alle modellen een zelfreinigende wasmiddellade of een automatische wasmiddeldosering. Als dat voor jou belangrijke eigenschappen zijn blijft er minder keuze over.

De voorgeprogrammeerde wasprogramma’s

In tegenstelling tot de meeste andere wasmachines hebben niet alle Haier wasmachines een programma voor fijne was. Ook niet alle modellen hebben de optie voor opfrissen of synthetische was. De beste Haier wasmachine voor jou kan alle kleding wassen die je hebt.

Het aantal kg vulgewicht

Het grote assortiment van Haier heeft kleine wasmachines met 7 kg vulgewicht, maar ook modellen met wel 10 kg vulgewicht. Pas altijd een inhoud die past bij de hoeveelheid was die je hebt, anders verspil je onnodig veel water en energie.

Veelgestelde vragen over een Haier wasmachine

We sluiten af met de vragen die andere consumenten vaak over wasmachines van Haier stellen. Zo weet je of je je goed aan het oriënteren bent.

Wat kost een Haier wasmachine gemiddeld?

Haier wasmachines zijn relatief goedkoop geprijsd. Het meest betaalbare model, heeft energielabel A, een vulgewicht van 7 kg en produceert slechts 67 dB. Voor dit alles moet je €520 afrekenen. De duurste wasmachine uit het assortiment kost €800, heeft ook energielabel A en een vulgewicht van 9kg, hier zitten wel wat meer functies voor gebruiksgemak op.

Hoe lang gaat een Haier wasmachine mee?

Bij wasmachines wordt de levensduur altijd berekend aan de hand van het aantal wasbeurten. Je deelt dit getal dan zelf door 52 en het aantal keer dat je per week de was doet om de levensduur in jaren te berekenen. Gemiddeld mag je rekenen op 1600 wasbeurten totdat het apparaat aan vervanging toe is.

Wat is de service en garantie op Haier wasmachines?

Je kunt bij Haier 2 jaar standaard garantie krijgen op het hele apparaat en zodra je deze registreert, kun je nog eens 18 jaar extra garantie krijgen op de motor en de onderdelen die daarbij horen. In totaal kom je dan op 20 jaar garantie. Registreer je aankoop binnen 30 dagen.

Is Haier wasmachine een goed merk?

De wasmachines van Haier vallen in de categorie basisklasse, wat betekent dat je een prima wasmachine kunt vinden voor een redelijke prijs. Het beste is dat je een hele stille wasmachine kunt vinden, Haier maakt namelijk de stilste wasmachines die er zijn. Vergeleken met andere merken is Haier heel zuinig, alle modellen hebben energieklasse A.

Waar wordt Haier gemaakt?

Haier is de op twee na grootste fabrikant van witgoed in de wereld en de meeste huishoudelijke apparaten worden vervaardigd in China.