Wasmachine.com

Lg wasmachine

Door een LG wasmachine in huis te halen zul je voor een relatief zachte prijs kunnen profiteren van technologie die het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt. TrueSteam zorgt ervoor dat alle allergenen worden verwijderd, TurboWash krijgt je lading extra snel schoon en met ezDispense gebruik je nooit meer wasmiddel dan nodig is.

Beste lg wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG F4WM309S0 Steam

5

LG GC3R709S1 Turbowash 39

Laatste update: 14 juni 2024

Beste lg wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG F4WM309S0 Steam

5

LG GC3R709S1 Turbowash 39

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • LG is een heel betrouwbaar merk als het aankomt op wasmachines.
  • De Direct Drive motor is stiller en slijt minder snel.
  • TrueSteam, TurboWash en EzDispense maken wassen gemakkelijk.
  • De beste lg wasmachine is de LG GC3V708S2 TurboWash 39

Over het merk LG

Het Zuid-Koreaanse LG bestaat al sinds 1947. Nadat ze eerst voornamelijk actief waren in Azië, hebben ze in de laatste decennia ook de Europese markt veroverd. De meeste consumenten zullen LG kennen van de telefoons, schermen, televisies en geluidsapparatuur.

Recentelijk hebben ze hun aanbod koelkasten uitgebreid met de Amerikaanse koelkast, die de laatste tijd weer in opkomst is in Nederland. Hiermee proberen ze een groot marktaandeel te veroveren.

Dit zijn de beste LG wasmachines van 2024

Er zijn ontzettend veel verschillende LG wasmachines beschikbaar en daardoor kan het soms lastig zijn om te bepalen welke de beste keuze voor jou is. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we een groot deel voor je getest en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar het vulgewicht in kg, toerental, het geluidsniveau centrifugeren, de extra functies en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste LG wasmachines van 2024:

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De LG GC3V709S1A Turbowash 39 wasmachine is ontworpen voor comfort en efficiëntie, met een scala aan doordachte functies. Een opvallende is het TurboWash 39-programma, dat een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wast. Dit programma is niet alleen snel, maar ook energie- en waterbesparend.

Naast het snelle wasprogramma biedt de machine een speciale Steam+ cyclus. Deze is bijzonder nuttig voor mensen met allergieën of baby's in huis. De stoomcyclus verwijdert pollen en dierenharen, doodt bacteriën en houdt de stoffen in goede staat. Ook bevat de machine een automatisch doseersysteem, ezDispense, dat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding door precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.

Toch kent de LG GC3V709S1A Turbowash 39 enkele kleine nadelen, zoals het ontbreken van trommelverlichting. Dit kan het moeilijker maken om kleding uit de machine te halen in een slecht verlichte ruimte. Over het algemeen zijn de gebruikerservaringen echter positief, en is de machine vooral geschikt voor grotere huishoudens dankzij zijn hoge capaciteit van 9 kg en lage geluidsniveau van 71 dB.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V509S2 TurboWash 59 wasmachine biedt verschillende innovatieve functies die zowel tijd- als energiebesparend zijn. Met de TurboWash 59-functie kunnen gebruikers een halve waslading binnen 59 minuten reinigen, wat erg gunstig is voor mensen met een hectische levensstijl. Het Anti-Allergie-programma gebruikt stoom om bacteriën te doden en allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Aan de andere kant kent de wasmachine enkele nadelen. Het ontbreken van een functie voor automatische wasmiddeldosering kan leiden tot verspilling van wasmiddel. Bovendien is met een geluidsniveau van 71 dB tijdens het centrifugeren het apparaat niet het stilste op de markt, wat storend kan zijn in open woonruimtes of tijdens nachtelijk gebruik.

De machine is uitgerust met AI DD-technologie (Artificial Intelligence Direct Drive), waardoor de trommel de soort stof kan herkennen en de bewegingen daarop kan aanpassen. Dit draagt bij aan de levensduur en kwaliteit van de kleding. Desondanks kunnen mensen zonder smartphone of technische kennis problemen ondervinden bij het downloaden van extra wasprogramma's via de bijbehorende smartphone-app.
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De LG F4WM309S0 Steam is ontworpen met een verscheidenheid aan gebruikers in gedachten, van milieubewuste consumenten tot mensen met specifieke gezondheidsproblemen. Het apparaat beschikt over een stoomcyclus die effectief allergenen zoals pollen en dierenharen verwijdert, wat het een ideale keuze maakt voor mensen met allergieën of huidaandoeningen. Bovendien is deze functie gunstig voor het hygiënisch wassen van babykleding.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de wasmachine een A-label, wat naar schatting een besparing van € 290 gedurende de levensduur van het apparaat oplevert. Dit maakt het een kostenefficiënte en milieuvriendelijke optie. Daarnaast biedt de machine een royale laadcapaciteit van 9 kg, wat vooral handig is voor grotere huishoudens.

Toch zijn er enkele nadelen om in overweging te nemen. De machine mist de TurboWash 59-functie voor snelle wasbeurten en een automatische wasmiddeltoevoer. Daarnaast heeft het een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geluid.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
De LG GC3R709S1 TurboWash 39 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drukke huishoudens, met speciale focus op snelheid en efficiëntie. Met zijn TurboWash 39-functie kan het een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wassen. Het apparaat is bovendien energiezuinig met een label van klasse A, en biedt een ruime laadcapaciteit van 9 kg.

Ook op het gebied van geluid scoort de wasmachine goed met een laag geluidsniveau van 71 dB, wat het ideaal maakt voor plaatsing nabij een thuiskantoor of slaapkamer. Verder biedt het een hygiënische stoomfunctie die effectief pollen en dierenharen verwijdert, en is dus geschikt voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het mist de ezDispense-functie voor automatische zeepdosering, biedt een beperkt aantal wasprogramma's voor specifieke soorten stoffen, en zijn diepte van 55 cm kan een probleem zijn voor kleinere ruimtes.

De meest populaire modellen van LG

Het merk LG heeft ontzettend veel populaire modellen en die hebben we hier voor je verzameld. Klik op het model waar je interesse in hebt om er meer over te weten te komen.

  1. LG Direct Drive wasmachine
  2. LG Smart Diagnosis wasmachine
  3. LG ThinQ wasmachine
  4. LG True Steam wasmachine
  5. LG TurboWash wasmachine

De unieke eigenschappen van LG wasmachines

Wanneer je kiest voor LG wordt je beloond met technologie die je leven een stuk gemakkelijker zal maken. Lees hier wat je mag verwachten:

Direct Drive

De koolborstelloze Direct Drive motor zit direct aan de trommel vast, waardoor er geen frictie is. Dit zorgt voor minder lawaai, een hogere energie efficiëntie en langzamere slijtage. Je kunt dus meer besparen en je wasmachine gaat langer mee.

AI DD

In de grote trommel met AI DD zit een sensor die bepaalt wat het gewicht van je wasgoed is en welke zachtheid de stof heeft. Aan de hand van deze informatie wordt vervolgens bepaald op welke manier de trommel zal draaien. Voor delicate stoffen is de draairichting weer heel anders dan voor jeans en beddengoed. Alles om je wasgoed zo lang mogelijk mooi te houden.

True Steam+

De stoomfunctie op deze wasmachines heeft een dubbele functie. In de eerste plaats worden kreukels uit je kleding geblazen, waardoor je minder of zelfs helemaal niet meer hoeft te strijken. Daarbij wordt ook nog eens 99,8% van alle allergenen uit het wasgoed geblazen en dat is erg voordelig als je allergieën hebt of bijvoorbeeld babykleren wil wassen.

ThinQ

Heb je altijd al je wasmachine met je smartphone willen bediening via app? Dat kan! Je kunt via je telefoon gemakkelijk het energieverbruik in de gaten houden, maar bijvoorbeeld ook informatie krijgen over wat er in de trommel zit. Heb je andere huishoudelijke apparaten van LG, dan kun je die ook op de app aansluiten.

TurboWash

Met het Turbowash programma kun je grote ladingen wasgoed in minder dan 30 minuten helemaal schoon krijgen. Ideaal voor als je eigenlijk geen tijd hebt, maar toch nog even je beddengoed wil wassen.

ezDispense

Deze technologie zorgt ervoor dat je altijd de correcte hoeveelheid wasmiddel voor de hoeveelheid wasgoed in de trommel gebruikt. De automatische wasmiddeldosering gebeurt op basis van het gewicht van de lading. Je kunt zelf vloeibaar wasmiddel en wasverzachter van je keuze toevoegen.

Smart Diagnosis

Via je smartphone heb je gemakkelijk toegang tot alle instellingen, installatie-instructies en foutmeldingen met behulp van LG Smart diagnosis Het biedt een handige manier om je apparaat te monitoren en eventuele problemen snel op te lossen.

Waarom kiezen voor een wasmachine van LG?

Je kiest voor LG wasmachines als je dol bent op extra functies voor gebruiksgemak en ook bereid bent om daar net een beetje meer voor te betalen. Het merk maakt innovatieve wasmachines die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk hoeft na te denken over het doen van je was. Doe je graag snel je was? ook dan is LG de fabrikant van jouw nieuwe wasmachine.

Een andere goede reden om voor een wasmachine van LG te gaan is als je een stille wasmachine zoekt. Doordat er geen aandrijfriem wordt gebruikt, maken de modellen aanzienlijk minder geluid dan een gemiddeld model. Je kunt er gemakkelijk naast werken, studeren of slapen.

Waar let je op bij het kopen van een LG wasmachine?

Als je op zoek bent naar een wasmachine van LG dan zijn er een aantal specifieke eigenschappen waar je goed op moet letten:

Het vulgewicht

De meeste wasmachines van LG hebben een vulgewicht van 8 kg, wat meer dan voldoende is voor een huishouden van 2 personen. Ook grote gezinnen kunnen bij LG slagen, er zijn een aantal modellen die een vulgewicht van 9 kg of meer hebben.

De energieklasse

Ondanks dat de meeste modellen energieklasse A hebben, zijn er ook nog een paar modellen die energieklasse B of C hebben. Jaarlijks kan dit zo een paar tientjes schelen en over de hele levensduur stapelt zich dat op tot honderden euro’s. Reken altijd voor jezelf uit wat een wasmachine je echt gaat kosten. Het kan soms voordeliger zijn om bij de aankoop iets meer uit te geven en op de lange termijn te besparen.

De extra functies

Bij LG hebben bijna alle modellen een kledingbeschermende trommel en startuitstel, maar je kunt bijvoorbeeld niet altijd op bediening via app rekenen, wat extra leuk is als je ook andere producten van LG hebt. Bedenk van tevoren goed welke functies voor jou belangrijk zijn en stem je keuze daar op af.

Veelgestelde vragen over een LG wasmachine

Er zijn meer mensen die interesse hebben in een LG wasmachine en het is altijd verstandig om eens te lezen wat zij graag willen weten. Wij hebben hier de meest gestelde vragen voor je verzameld.

Wat kost een LG wasmachine gemiddeld?

Op dit moment is de adviesprijs van het goedkoopste model ongeveer €520. Hiervoor krijg je een wasmachine met lovende reviews, vulgewicht van 9 kg en energieklasse B. Het duurste model kost €1200 en heeft een vulgewicht van 12 kg, energieklasse A en alle functies die je maar kunt bedenken. Ga er dus gemiddeld vanuit dat je ongeveer €800 kwijt zal zijn voor een LG wasmachine.

Hoe lang gaat een LG wasmachine mee?

LG is een van de A merken als het op wasmachines aankomt en daarom mag je erop rekenen dat je het apparaat ongeveer 1800 tot 2000 wasbeurten kunt gebruiken. Bij 5 wasbeurten in de week is dat zeker 8 jaar. Hoe minder vaak je wast, hoe langer het apparaat mee zal gaan. De lange levensduur komt vooral door de Direct Drive motor, die veel minder snel slijt dan andere motoren.

Wat is de service en garantie op LG wasmachines?

Alle wasmachines hebben een standaard garantie van twee jaar. LG is zo tevreden over de Direct Drive motor dat je hier standaard 10 jaar garantie op krijgt.

Is LG een goede wasmachine?

LG is zeker een goede wasmachine als je op zoek bent naar een apparaat dat snel en efficiënt is, maar tegelijkertijd ook goed voor je wasgoed zorgt. Je betaalt iets meer dan bij de goedkopere merken, maar daar krijg je heel veel voor terug.

Hoe kan ik LG wasmachine resetten?

Net als bij de meeste wasmachines kun je een model van LG resetten door het uit te zetten en vervolgens de stekker eruit te trekken. Na 30 seconden doe je de stekker weer terug. Als er een storing is krijg je hier een melding van op de app of zie je dat op het lcd scherm.

Hoe lang gaat een LG wasmachine mee?

De gemiddelde levensduur van een wasmachine van LG is bij 5 wasbeurten per week ongeveer 8 jaar. Hoe minder vaak je wast, hoe langer je van het apparaat kunt blijven genieten.

Is LG een goed merk?

Van de Consumentenbond krijgt LG voor zijn wasmachines een gemiddelde van een 8. Mensen die al een LG wasmachine in huis hebben zijn vooral verbaasd over de vele functies voor gebruiksgemak in vergelijking met de prijs die ze voor het apparaat betaald hebben.