Wasmachine.com

LG Direct Drive wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en wil je graag een stille, energiezuinige wasmachine die ook nog eens een lange levensduur heeft? De LG Direct Drive wasmachine kan je hierbij helpen. De Direct Drive is een wasmachine zonder aandrijfriem en met koolborstelloze motor waardoor deze extra stil is en duurzamer omdat hij minder onderdelen heeft. Lees hier alles over de LG Direct Drive wasmachine en wat de beste LG Direct Drive wasmachines van 2024 zijn.

Beste lg direct drive wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG GC3R709S1 Turbowash 39

5

LG GC3R309S3

Laatste update: 28 mei 2024

Beste lg direct drive wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG GC3R709S1 Turbowash 39

5

LG GC3R309S3

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een LG Direct Drive wasmachine heeft een koolborstelloze motor zonder aandrijfriem.
  • De LG Direct Drive wasmachine is stiller, energiezuiniger en duurzamer in gebruik.
  • LG wasmachines met Direct Drive zijn duurder in aanschaf dan andere LG wasmachines.
  • De beste lg direct drive wasmachine is de LG GC3V708S2 TurboWash 39

Een LG Direct Drive wasmachine, wat is dat?

De meeste wasmachines hebben tegenwoordig een koolborstelloze motor waardoor deze wasmachines een stuk duurzamer en stiller zijn. Echter wordt hierbij nog wel gebruik gemaakt van een aandrijfriem om de trommel te laten bewegen. Deze riem slijt na een aantal jaar en moet vervangen worden. LG Direct Drive wasmachines zijn wasmachines met koolborstelloze motor én zonder aandrijfriem. Dit type wasmachine maakt namelijk gebruik van en magnetisch veld om de trommel rond te laten draaien.

Het grote voordeel hiervan is dat er minder onderdelen in je wasmachine zitten waardoor je veel minder slijtage hebt. Je LG wasmachine met Direct Drive is duurzamer en heeft een langere levensduur. Daarnaast zorgt het magnetisch veld ook voor minder wrijving waardoor de trommel beter op zijn plek blijft. Hierdoor is een LG Direct Drive wasmachine extra stil en produceert het bijna geen geluid, ook niet met centrifugeren. Samen met slechts één ander merk produceert LG deze wasmachines en is hiermee uniek.

Dit zijn de beste LG Direct Drive wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe LG wasmachine en wil je graag een extra stille en energiezuinige wasmachine? Dan is de LG Direct Drive wasmachine een goede keuze voor jou. Hieronder hebben we de beste wasmachine voor je verzameld. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de Direct Drive motor maar ook naar andere eigenschappen zoals het vulgewicht, energieverbruik, toerental, verschillende wasprogramma’s en extra functies zoals een stoomfunctie bij LG wasmachines. Dit zijn de beste LG Direct Drive wasmachines van 2024.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De LG GC3V709S1A Turbowash 39 wasmachine is ontworpen voor comfort en efficiëntie, met een scala aan doordachte functies. Een opvallende is het TurboWash 39-programma, dat een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wast. Dit programma is niet alleen snel, maar ook energie- en waterbesparend.

Naast het snelle wasprogramma biedt de machine een speciale Steam+ cyclus. Deze is bijzonder nuttig voor mensen met allergieën of baby's in huis. De stoomcyclus verwijdert pollen en dierenharen, doodt bacteriën en houdt de stoffen in goede staat. Ook bevat de machine een automatisch doseersysteem, ezDispense, dat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding door precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.

Toch kent de LG GC3V709S1A Turbowash 39 enkele kleine nadelen, zoals het ontbreken van trommelverlichting. Dit kan het moeilijker maken om kleding uit de machine te halen in een slecht verlichte ruimte. Over het algemeen zijn de gebruikerservaringen echter positief, en is de machine vooral geschikt voor grotere huishoudens dankzij zijn hoge capaciteit van 9 kg en lage geluidsniveau van 71 dB.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V509S2 TurboWash 59 wasmachine biedt verschillende innovatieve functies die zowel tijd- als energiebesparend zijn. Met de TurboWash 59-functie kunnen gebruikers een halve waslading binnen 59 minuten reinigen, wat erg gunstig is voor mensen met een hectische levensstijl. Het Anti-Allergie-programma gebruikt stoom om bacteriën te doden en allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Aan de andere kant kent de wasmachine enkele nadelen. Het ontbreken van een functie voor automatische wasmiddeldosering kan leiden tot verspilling van wasmiddel. Bovendien is met een geluidsniveau van 71 dB tijdens het centrifugeren het apparaat niet het stilste op de markt, wat storend kan zijn in open woonruimtes of tijdens nachtelijk gebruik.

De machine is uitgerust met AI DD-technologie (Artificial Intelligence Direct Drive), waardoor de trommel de soort stof kan herkennen en de bewegingen daarop kan aanpassen. Dit draagt bij aan de levensduur en kwaliteit van de kleding. Desondanks kunnen mensen zonder smartphone of technische kennis problemen ondervinden bij het downloaden van extra wasprogramma's via de bijbehorende smartphone-app.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
De LG GC3R709S1 TurboWash 39 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drukke huishoudens, met speciale focus op snelheid en efficiëntie. Met zijn TurboWash 39-functie kan het een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wassen. Het apparaat is bovendien energiezuinig met een label van klasse A, en biedt een ruime laadcapaciteit van 9 kg.

Ook op het gebied van geluid scoort de wasmachine goed met een laag geluidsniveau van 71 dB, wat het ideaal maakt voor plaatsing nabij een thuiskantoor of slaapkamer. Verder biedt het een hygiënische stoomfunctie die effectief pollen en dierenharen verwijdert, en is dus geschikt voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het mist de ezDispense-functie voor automatische zeepdosering, biedt een beperkt aantal wasprogramma's voor specifieke soorten stoffen, en zijn diepte van 55 cm kan een probleem zijn voor kleinere ruimtes.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
De LG GC3R309S3 wasmachine is ontworpen met gebruiksgemak en efficiëntie als uitgangspunt. Een van de meest opvallende eigenschappen is de Direct Drive motor, die een stille werking garandeert met een maximaal geluidsniveau van slechts 71dB. Dit is een uitkomst voor mensen die thuiswerken of de machine 's nachts willen gebruiken.

Een andere belangrijke functie is het stoomprogramma, dat met name gunstig is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Het stoomprogramma is effectief in het verwijderen van pollen, huisdierharen en andere allergenen. Bovendien is de machine milieuvriendelijk met een energielabel A, wat tot € 290 besparing op de energierekening kan opleveren.

Ondanks de voordelen zijn er ook enkele nadelen. Het model mist de TurboWash 39-functie voor een snelle wasbeurt en de ezDispense-functie voor automatische dosering van wasmiddel. Ook is de laadcapaciteit van 9 kg wellicht niet optimaal voor grotere gezinnen, gezien er vergelijkbaar grote modellen zijn die meer kunnen bevatten.

Het verschil tussen een LG motor met en zonder Direct Drive

De onderstaande video laat goed het verschil zien tussen wasmachines met Direct Drive en zonder dit mechanisme.

LG Direct Drive wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Extra stil

Doordat de wasmachine gebruik maakt van een magnetisch veld in plaats van een aandrijfriem, blijft de wastrommel stabiel op zijn plek waardoor deze een stuk minder geluid produceert. Hierdoor zijn LG wasmachines met Direct Drive extra stil en is het geen probleem om hem ‘s nachts of vroeg in de ochtend aan te zetten. Je zult de wasmachine bijna niet horen.

Minder slijtage

Doordat deze wasmachine minder onderdelen heeft, zijn er ook minder onderdelen die kunnen slijten. Daarom heb je bij de LG Direct Drive wasmachine een stuk minder slijtage en is deze duurzamer in gebruik.

10 jaar garantie via LG

Als je je LG Direct Drive wasmachine na aankoop aanmeldt bij LG dan krijg je automatisch 10 jaar garantie op je nieuwe wasmachine. Zo weet je zeker dat je de eerste 10 jaar zorgeloos kunt wassen zonder problemen.

Nadelen

Hogere aanschafprijs

De LG Direct Drive wasmachine heeft een hogere aanschafprijs dan andere LG wasmachines. De prijzen voor een LG wasmachine met Direct Drive motor beginnen vanaf €649 en kunnen oplopen tot €1200. Gemiddeld betaal je €150 tot €200 meer voor een Direct Drive wasmachine.

Veelgestelde vragen over een LG Direct Drive wasmachine

Wat is LG Direct Drive?

De meeste wasmachines maken gebruik van een aandrijfriem om de trommel te laten bewegen. Direct Drive is een mechanisme van LG waarbij de trommel wordt bewogen door middel van een magnetisch veld. Hierdoor is de LG wasmachine stiller, duurzamer en energiezuiniger in gebruik.

Hoe werkt LG Direct Drive?

LG Direct Drive gebruikt met een magnetisch veld in plaats van een aandrijfriem om de trommel te laten draaien. Hierdoor heeft een LG Direct Drive wasmachine minder onderdelen die slijtage kunnen vertonen waardoor Direct Drive wasmachines een langere levensduur hebben. Bovendien zorgt het magnetisch veld ervoor dat de trommel stabieler is en minder beweegt. Zo merk je dat tijdens het centrifugeren de LG wasmachine stiller is.