Wasmachine.com

LG TurboWash wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine waarbij je een volwaardig snelwasprogramma hebt? Dan is de LG TurboWash de uitstekende wasmachine voor jou. Met dit TurboWash wasprogramma was je een halve lading was binnen 39 minuten helemaal fris en schoon. Hoe LG TurboWash werkt en wat de beste LG TurboWash wasmachines zijn lees je hier.

Beste lg turbowash wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG GC3R709S1 Turbowash 39

Laatste update: 19 mei 2024

Beste lg turbowash wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG GC3R709S1 Turbowash 39

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met LG TurboWash heb je een schone was in 39 minuten.
  • LG TurboWash maakt gebruik van krachtige waterstralen om je kleding te reinigen.
  • LG wasmachines met het TurboWash programma zijn duurder dan andere LG wasmachines.
  • De beste lg turbowash wasmachine is de LG GC3V708S2 TurboWash 39

Een LG TurboWash wasmachine, wat is dat?

Een LG TurboWash wasmachine is een wasmachine waarbij je binnen 39 minuten een schone lading was hebt. Het programma van TurboWash centrifugeert sneller en maakt gebruik van krachtige waterstralen waardoor je kleding grondig maar vooral snel gereinigd wordt. Het TurboWash programma is ideaal wanneer je weinig tijd hebt, maar toch nog even snel een was wilt draaien.

Met het TurboWash programma van LG wasmachines kun je een halfvolle trommel wassen in 39 minuten. Met dit wasprogramma bespaar je tot wel 30% tijd ten opzichte van normale wasprogramma’s. De TurboWash functie gebruikt niet meer energie dan andere wasprogramma’s en is daarmee ook energiezuinig in gebruik.

Dit zijn de beste LG TurboWash wasmachines van 2024

Wil je een nieuwe LG wasmachine aanschaffen met het TurboWash programma? Wij hebben voor je gekeken wat de beste TurboWash wasmachines zijn. Hierbij hebben we niet alleen het TurboWash wasprogramma meegenomen, maar we hebben ook rekening gehouden met andere eigenschappen zoals een stoomfunctie of automatische wasmiddel dosering. Ook hebben we de specificaties van wasmachines zoals het energieverbruik, de verschillende wasprogramma’s, het toerental en het vulgewicht meegenomen. Dit zijn de beste LG TurboWash wasmachine van 2024.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De LG GC3V709S1A Turbowash 39 wasmachine is ontworpen voor comfort en efficiëntie, met een scala aan doordachte functies. Een opvallende is het TurboWash 39-programma, dat een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wast. Dit programma is niet alleen snel, maar ook energie- en waterbesparend.

Naast het snelle wasprogramma biedt de machine een speciale Steam+ cyclus. Deze is bijzonder nuttig voor mensen met allergieën of baby's in huis. De stoomcyclus verwijdert pollen en dierenharen, doodt bacteriën en houdt de stoffen in goede staat. Ook bevat de machine een automatisch doseersysteem, ezDispense, dat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding door precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.

Toch kent de LG GC3V709S1A Turbowash 39 enkele kleine nadelen, zoals het ontbreken van trommelverlichting. Dit kan het moeilijker maken om kleding uit de machine te halen in een slecht verlichte ruimte. Over het algemeen zijn de gebruikerservaringen echter positief, en is de machine vooral geschikt voor grotere huishoudens dankzij zijn hoge capaciteit van 9 kg en lage geluidsniveau van 71 dB.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V509S2 TurboWash 59 wasmachine biedt verschillende innovatieve functies die zowel tijd- als energiebesparend zijn. Met de TurboWash 59-functie kunnen gebruikers een halve waslading binnen 59 minuten reinigen, wat erg gunstig is voor mensen met een hectische levensstijl. Het Anti-Allergie-programma gebruikt stoom om bacteriën te doden en allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Aan de andere kant kent de wasmachine enkele nadelen. Het ontbreken van een functie voor automatische wasmiddeldosering kan leiden tot verspilling van wasmiddel. Bovendien is met een geluidsniveau van 71 dB tijdens het centrifugeren het apparaat niet het stilste op de markt, wat storend kan zijn in open woonruimtes of tijdens nachtelijk gebruik.

De machine is uitgerust met AI DD-technologie (Artificial Intelligence Direct Drive), waardoor de trommel de soort stof kan herkennen en de bewegingen daarop kan aanpassen. Dit draagt bij aan de levensduur en kwaliteit van de kleding. Desondanks kunnen mensen zonder smartphone of technische kennis problemen ondervinden bij het downloaden van extra wasprogramma's via de bijbehorende smartphone-app.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
De LG GC3R709S1 TurboWash 39 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drukke huishoudens, met speciale focus op snelheid en efficiëntie. Met zijn TurboWash 39-functie kan het een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wassen. Het apparaat is bovendien energiezuinig met een label van klasse A, en biedt een ruime laadcapaciteit van 9 kg.

Ook op het gebied van geluid scoort de wasmachine goed met een laag geluidsniveau van 71 dB, wat het ideaal maakt voor plaatsing nabij een thuiskantoor of slaapkamer. Verder biedt het een hygiënische stoomfunctie die effectief pollen en dierenharen verwijdert, en is dus geschikt voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het mist de ezDispense-functie voor automatische zeepdosering, biedt een beperkt aantal wasprogramma's voor specifieke soorten stoffen, en zijn diepte van 55 cm kan een probleem zijn voor kleinere ruimtes.

LG TurboWash wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Je was is sneller schoon

Met het TurboWash programma heb je een schone was in 39 minuten. Het wasprogramma maakt gebruik van krachtige waterstralen waardoor je kleding grondig en snel schoon wordt. Het TurboWash programma verkort de wastijd tot 30%.

Het is energiezuinig

Omdat TurboWash zo snel reinigt, zou je denken dat je LG wasmachine meer energie verbruikt maar dat is zeker niet zo! LG wasmachines met TurboWash hebben allemaal energieklasse A en zijn bij elk wasprogramma energiezuinig in verbruik. Doordat het programma zo kort duurt bespaar je ook nog eens op water en stroom.

Nadelen

Alleen wassen met een halve lading

De TurboWash functie is alleen te gebruiken wanneer een halve lading was in de trommel zit. Dit is maximaal 5 kilogram. Je kunt dus wel snel wassen, maar geen grote wasjes snel schoon hebben.

Hogere aanschafprijs

De LG TurboWash wasmachine heeft een hogere aanschafprijs dan andere LG wasmachines. De prijzen voor een TurboWash apparaat beginnen vanaf €750 en kunnen oplopen tot €1200. Gemiddeld betaal je zo’n €200-250 meer voor een TurboWash wasmachine.

Veelgestelde vragen over een LG TurboWash wasmachine

Wat is LG TurboWash?

LG TurboWash is een speciaal ontwikkeld wasprogramma van LG waarbij je een halve belading was in 39 minuten schoon wast. Het wasprogramma gebruikt onder andere krachtige waterstralen om je kleding snel en grondig schoon te reinigen.

Hoe werkt LG TurboWash?

LG TurboWash maakt gebruik van krachtige waterstralen en centrifugeert sneller waardoor je 5 kilo wasgoed in 39 minuten schoon wast. Het TurboWash programma vind je op het display van je LG wasmachine.