Wasmachine.com

Wasmachine met wifi

Een slimme wasmachine is een wasmachine die wifi heeft en je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon of tablet. Het voordeel van deze wasmachine is dat je energiezuiniger kunt wassen en dat de app je helpt om het juiste wasprogramma te kiezen. Ook krijg je een melding wanneer je was klaar is en hoef je zo niet elke keer naar de zolder te lopen. Welke wasmachines met wifi er op de markt zijn en wat de best geteste wasmachine met wifi van 2023 is lees je in dit artikel.

Beste wasmachine met wifi van 2023

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

2

Samsung WW80T554AAW AddWash

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Hoover HWE 49AMBS/1-S

5

Samsung WW90T636ALH Autodose

Laatste update: 3 juni 2023

Beste wasmachine met wifi van 2023

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

2

Samsung WW80T554AAW AddWash

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Hoover HWE 49AMBS/1-S

5

Samsung WW90T636ALH Autodose

Laatste update: 3 juni 2023

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Een slimme wasmachine heeft wifi en bedien je via een app.
 • Met de app kies je het juiste programma en krijg je een melding wanneer deze klaar is.
 • Een slimme wasmachine helpt je met energiezuiniger wassen.
 • De beste wasmachine met wifi is de Samsung WW90T534AAW Autodose

Wat is een slimme wasmachine?

Slimme wasmachines zijn wasmachines die aangesloten zijn op het internet en dus wifi hebben. Een wasmachine met wifi kun je op een afstand bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je onder andere via de app het juiste programma instellen en krijg je ook een seintje wanneer het wasprogramma afgelopen is. Erg handig, want zo hoef je niet elke keer de trap op te lopen om te kijken of je was al klaar is. Bij sommige wasmachines met wifi kun je in de app aangeven wat voor soort wasgoed je in de trommel hebt gestopt. De app helpt je via een snelle keuzehulp en geeft dan aan wat het beste wasprogramma is voor je wasgoed. Ideaal, zo maak je zelf nooit de verkeerde keuze en hierdoor blijft je kleding ook langer mooi zonder vlekken of slijtage en bovendien wordt je kleding perfect schoon in de wasmachine via de juiste instellingen.

Dit zijn de beste wasmachines met wifi van 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met wifi? Om de keuze voor een slimme wasmachine makkelijker voor je te maken hebben wij al voor je uitgezocht wat de beste wasmachines met wifi zijn. We hebben niet alleen gekeken naar de slimme functies, maar ook naar andere aspecten zoals het vulgewicht, geluidsniveau, energie label en verbruik, toerental en het gebruiksgemak. Dit zijn de best geteste wasmachines met wifi van 2023.

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Lees hier onze review over de Samsung WW90T534AAW Autodose en misschien is dit wel een wasmachine voor jou!

De wasmachine heeft een display waar alles eenvoudig op is af te lezen en behoort tot de middenklasse wat betreft de bouwkwaliteit. Zo heeft de machine een zelfreinigende wasmiddellade, een koolborstelloze motor en trommelreiniging. Dit zorgt ervoor dat je zeker van de wasmachine zult genieten.Het is bovendien een erg energiezuinige wasmachine met een laag geluidsniveau, een kledingbeschermende trommel en een stoomfunctie. Je zult een erg goed wasresultaat krijgen door de topklasse waskwaliteit en daarnaast is de machine geschikt voor een groot gezin.

Ook kun je de wasmachine besturen vanaf elke locatie, als je maar Wi-Fi hebt. Last, but not least, is de wasmachine uitgekozen door Coolblue als beste keuze! Naast al deze voordelen heeft de wasmachine ook een nadeel. Hij beschikt niet over een verlichte trommel. Wat al deze voor- en nadelen betekenen hebben we hieronder uitgebreid besproken dus lees gauw verder.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Met de Samsung WW80T554AAW van de 5000 serie zijn vergeten sokken of T-shirts geen probleem meer. Dankzij de AddWash opening in de deur voeg je op ieder moment extra was toe aan je wasprogramma. Deze machine is geschikt voor een gezin van 2 of 3 personen met normale ladingen was. De EcoBubble technologie wast je kleding zeer schoon op een lage temperatuur. De techniek creëert met water, wasmiddel en lucht een schuim dat je kleding extra snel opneemt. Zo verwijder je ook vlekken op een lage temperatuur. Het programma hygiënisch stomen gebruik je om beddengoed en handdoeken grondig schoon te wassen. Je bedient de automaat ook op afstand met je telefoon.

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Lees dan snel deze review over de LG GC3V708S2 TurboWash 39. De wasmachine heeft een hoge reviewscore van een 9.1, een display om alles op af te lezen en verschillende handige functies. Benieuwd naar de voor- en nadelen van dit model? Neem dan gauw een kijkje hieronder.

De wasmachine beschikt over automatische wasmiddeldosering, zodat de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd. Dit is beter voor je wasgoed. Ook de AI DD zorgt voor betere bescherming van je kleding aangezien de trommelbewegingen automatisch worden aangepast aan het type wasgoed. Het Anti-Allergie programma verwijdert pollen en dierenharen, waardoor je extra hygiënisch wast en je geen last zult hebben van huidirritaties. De bouw- en waskwaliteit van de wasmachine zijn beiden van middenklasse, zo heeft de wasmachine een koolborstelloze motor, trommelreiniging en een RVS trommel, maar geen zelfreinigende wasmiddellade. Hierdoor blijft enig onderhoud nodig.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een goede wasmachine met vele voordelen en slechts één enkel nadeel. De voordelen van de wasmachine zijn de stoomfunctie, de kledingbeschermende trommel, het lage geluidsniveau en het speciale TurboWash 360 programma. Bovendien wast de wasmachine erg energiezuinig en is hij geschikt voor een groot gezin. Het besturen van de wasmachine vanaf je smartphone en de mogelijkheid om vergeten was toe te voegen maakt het gebruiksgemak nog fijner. Het nadeel van de LG GC3V708S2 TurboWash 39 is dat de wasmachine geen trommelverlichting heeft. Lees hieronder verder om te weten te komen wat deze voor- en nadelen voor het gebruiksgemak betekenen.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
Je wast een grote lading beddengoed (9 kilogram) in één keer grondig schoon met de Hoover H-500 HWE 49AMBS/1-S. Met energieklasse A doe je dit zeer energiezuinig. Wanneer je de hOn app gebruikt, zie je op je telefoon hoelang het wasprogramma nog duurt. Zo weet je direct wanneer je was schoon is. Kies uit één van de 13 wasprogramma's voor bijvoorbeeld fijne was of wol. Met het anti-allergie programma wast de machine een aantal minuten op een temperatuur van minimaal 60 graden Celsius. Hierdoor verdwijnen allergenen, zoals pollen en dierenharen. Gebruik de stoomfunctie om kreukels te verminderen en strijkwerk te besparen. Met het Power Care systeem was je grondig schoon dankzij het wasmiddel dat over je kleding sproeit. We raden het gebruik van een tussenstuk bij deze wasmachine af. Heb je een droogkast? Dan plaats je deze best naast de wasmachine
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Met de Samsung WW90T636ALH van de 6000 serie was je energiezuinig grote ladingen kleding, beddengoed of handdoeken. De EcoBubble techniek verandert een mix van water, wasmiddel en lucht in krachtige bubbels. Deze dringen diep in je wasgoed en spoelen daarna met water van 15 graden Celsius je kleding schoon. Je gekleurde shirts blijven daardoor langer mooi. Ook gebruik je nooit meer te veel wasmiddel. Je vult de wasmiddellade ongeveer één keer per maand. Dankzij Autodose doseert de wasmachine zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel per lading. Kies voor het Super Speed programma om een halve lading in 59 minuten te wassen. Zo trek je je favoriete outfit snel aan.

Welke merken verkopen slimme wasmachines?

Het aanbod van slimme wasmachines groeit en tegenwoordig heeft elk merk wasmachine wel een slimme wasmachine in het assortiment. Afhankelijk van het merk, ga je de wasmachine bedienen via verschillende apps. Zo heeft AEG bijvoorbeeld de AEG Care app, LG heeft de LG Thinq app en Bosch en Siemens wifi wasmachines kun je bedienen via de Home Connect app. Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, krijg je altijd een duidelijke uitleg meegeleverd van de verschillende aanbieders hoe de wifi functie en de app in zijn werking gaat. Deze merken verkopen een wasmachine met wifi:

 1. Miele

 2. Samsung

 3. AEG

 4. Bosch

 5. Haier

 6. Hoover

 7. LG

 8. Siemens

 9. Beko

Waarom kiezen voor een wasmachine met wifi?

Ben je nog aan het twijfelen of je een wasmachine met wifi wilt aanschaffen? Hieronder leggen we je uit waarom een slimme wasmachine met wifi zo handig is voor je huishouden en wat de reden voor jou zou kunnen zijn om te kiezen voor een wasmachine met wifi.

Extra gebruiksgemak

Heb je een wasmachine met wifi dan zal dat het gebruiksgemak van je wasmachine aanzienlijk verhogen en het wassen van je wasgoed zal veel makkelijker en handiger gaan. Doordat je gebruik maakt van een app voor je wasmachine, kun je deze bedienen waar en wanneer je maar wilt. Zit je op werk en wil je alvast een was draaien zodat deze klaar is wanneer je thuis komt? Geen probleem. Via de app blijf je ook op de hoogte van de duur van het programma en krijg je een melding wanneer deze klaar is.

Je kunt in de app ook je meest gebruikte wasprogramma’s opslaan zodat je bij de volgende wasbeurt met één klik de wasmachine kunt starten. De app helpt je ook wanneer er onverwachts een foutmelding verschijnt op de display van je wasmachine, via de app zie je gelijk de oorzaak en hoe je het op kan lossen.

Energie besparen met een slimme wasmachine

Een wasmachine met wifi helpt je ook met energie besparen. Met behulp van de app heb jij namelijk een energiezuinige wasmachine doordat deze via je wasmachine vaststelt welk wasprogramma het beste is voor je wasgoed. Hierdoor wordt geen onnodig water en stroom verbruikt. Bovendien kun je via de app precies zien hoeveel energie verschillende wasprogramma’s verbruiken en kun jij zo een bewuste keuze maken.

Veelgestelde vragen over een wasmachine wifi

Wat is een Smart wasmachine?

Een Smart wasmachine is een wasmachine met wifi die je op afstand kunt bedienen via je telefoon of tablet. Zo kun je via de app een keuze maken uit de verschillende wasprogramma’s en kun je de wasmachine ook bedienen wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent. Via de app krijg je ook een melding wanneer de was klaar is, zo hoef je niet elke keer naar zolder te lopen.

Wat is een slimme wasmachine?

Een slimme wasmachine heeft wifi waardoor je de wasmachine op afstand kan bedienen via een app. Met de app kun je een wasprogramma kiezen, kun je de wasmachine later instellen en zie je ook hoeveel energie je wasmachine verbruikt. Slimme wasmachines hebben soms ook extra functies zoals automatische wasmiddeldosering waardoor je nooit teveel wasmiddel gebruikt. Deze functies zijn afhankelijk van het merk wasmachine dat je koopt.