Wasmachine.com

Wasmachine met wifi

Een slimme wasmachine is een wasmachine die wifi heeft en je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon of tablet. Het voordeel van deze wasmachine is dat je energiezuiniger kunt wassen en dat de app je helpt om het juiste wasprogramma te kiezen. Ook krijg je een melding wanneer je was klaar is en hoef je zo niet elke keer naar de zolder te lopen. Welke wasmachines met wifi er op de markt zijn en wat de best geteste wasmachine met wifi van 2024 is lees je in dit artikel.

Beste wasmachine met wifi van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

Hoover HWE 49AMBS/1-S

3

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

4

Samsung WW90T554AAE Addwash

5

Samsung WW90T534AAW Autodose

Laatste update: 14 juni 2024

Beste wasmachine met wifi van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

Hoover HWE 49AMBS/1-S

3

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

4

Samsung WW90T554AAE Addwash

5

Samsung WW90T534AAW Autodose

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Een slimme wasmachine heeft wifi en bedien je via een app.
 • Met de app kies je het juiste programma en krijg je een melding wanneer deze klaar is.
 • Een slimme wasmachine helpt je met energiezuiniger wassen.
 • De beste wasmachine met wifi is de Samsung WW90T534AAW Autodose

Wat is een slimme wasmachine?

Slimme wasmachines zijn wasmachines die aangesloten zijn op het internet en dus wifi hebben. Een wasmachine met wifi kun je op een afstand bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je onder andere via de app het juiste programma instellen en krijg je ook een seintje wanneer het wasprogramma afgelopen is. Erg handig, want zo hoef je niet elke keer de trap op te lopen om te kijken of je was al klaar is. Bij sommige wasmachines met wifi kun je in de app aangeven wat voor soort wasgoed je in de trommel hebt gestopt. De app helpt je via een snelle keuzehulp en geeft dan aan wat het beste wasprogramma is voor je wasgoed. Ideaal, zo maak je zelf nooit de verkeerde keuze en hierdoor blijft je kleding ook langer mooi zonder vlekken of slijtage en bovendien wordt je kleding perfect schoon in de wasmachine via de juiste instellingen.

Dit zijn de beste wasmachines met wifi van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met wifi? Om de keuze voor een slimme wasmachine makkelijker voor je te maken hebben wij al voor je uitgezocht wat de beste wasmachines met wifi zijn. We hebben niet alleen gekeken naar de slimme functies, maar ook naar andere aspecten zoals het vulgewicht, geluidsniveau, energie label en verbruik, toerental en het gebruiksgemak. Dit zijn de best geteste wasmachines met wifi van 2024.

1

Beste wasmachine met wifi

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW90T554AAE AddWash wasmachine kenmerkt zich door geavanceerde functies en hoge energie-efficiëntie. Een van de meest innovatieve elementen is de AddWash-deur, waarmee je vergeten kledingstukken kunt toevoegen, zelfs als de machine al draait. Daarnaast beschikt het apparaat over een Steam Wash-cyclus die kleding extra hygiënisch maakt door allergenen en bacteriën te verwijderen.

Ook is de machine zeer geschikt voor grote gezinnen of mensen met veel was, dankzij de royale laadcapaciteit van 9 kg. Deze grote trommel zorgt voor een efficiënt wasproces, waarin je grote hoeveelheden wasgoed in één keer kunt wassen.

Toch heeft de Samsung WW90T554AAE AddWash ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een QuickDrive-functie voor snelle wasbeurten en is er geen AutoDose voor automatische dosering van wasmiddel. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat als hinderlijk kan worden ervaren in kleine ruimtes of open keukens.

5

De Samsung WW90T534AAW Autodose wasmachine combineert technologische innovaties met gebruiksgemak om een grondige en duurzame was te garanderen. Met zijn Autodose-functie elimineert de machine het giswerk bij het doseren van wasmiddel en wasverzachter, wat resulteert in kleding die langer mooi blijft. De Steam Wash-cyclus is ideaal voor mensen met allergieën of een gevoelige huid, omdat het allergenen en bacteriën uit de kleding verwijdert.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, waardoor het niet mogelijk is om vergeten wasgoed toe te voegen nadat een wascyclus is begonnen. Daarnaast mist de machine de QuickDrive-functie die een wasbeurt in slechts 39 minuten voltooit, wat onhandig kan zijn voor wie snel zijn was gedaan wil hebben.

Tot slot heeft de wasmachine een relatief hoog geluidsniveau van 72 dB, wat storend kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een stille machine. Ook heeft het een ruime trommelcapaciteit van 9 kg, wat het bijzonder geschikt maakt voor grotere huishoudens of voor degenen die veel was in één keer willen doen.

Welke merken verkopen slimme wasmachines?

Het aanbod van slimme wasmachines groeit en tegenwoordig heeft elk merk wasmachine wel een slimme wasmachine in het assortiment. Afhankelijk van het merk, ga je de wasmachine bedienen via verschillende apps. Zo heeft AEG bijvoorbeeld de AEG Care app, LG heeft de LG Thinq app en Bosch en Siemens wifi wasmachines kun je bedienen via de Home Connect app. Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, krijg je altijd een duidelijke uitleg meegeleverd van de verschillende aanbieders hoe de wifi functie en de app in zijn werking gaat. Deze merken verkopen een wasmachine met wifi:

 1. Miele

 2. Samsung

 3. AEG

 4. Bosch

 5. Haier

 6. Hoover

 7. LG

 8. Siemens

 9. Beko

Waarom kiezen voor een wasmachine met wifi?

Ben je nog aan het twijfelen of je een wasmachine met wifi wilt aanschaffen? Hieronder leggen we je uit waarom een slimme wasmachine met wifi zo handig is voor je huishouden en wat de reden voor jou zou kunnen zijn om te kiezen voor een wasmachine met wifi.

Extra gebruiksgemak

Heb je een wasmachine met wifi dan zal dat het gebruiksgemak van je wasmachine aanzienlijk verhogen en het wassen van je wasgoed zal veel makkelijker en handiger gaan. Doordat je gebruik maakt van een app voor je wasmachine, kun je deze bedienen waar en wanneer je maar wilt. Zit je op werk en wil je alvast een was draaien zodat deze klaar is wanneer je thuis komt? Geen probleem. Via de app blijf je ook op de hoogte van de duur van het programma en krijg je een melding wanneer deze klaar is.

Je kunt in de app ook je meest gebruikte wasprogramma’s opslaan zodat je bij de volgende wasbeurt met één klik de wasmachine kunt starten. De app helpt je ook wanneer er onverwachts een foutmelding verschijnt op de display van je wasmachine, via de app zie je gelijk de oorzaak en hoe je het op kan lossen.

Energie besparen met een slimme wasmachine

Een wasmachine met wifi helpt je ook met energie besparen. Met behulp van de app heb jij namelijk een energiezuinige wasmachine doordat deze via je wasmachine vaststelt welk wasprogramma het beste is voor je wasgoed. Hierdoor wordt geen onnodig water en stroom verbruikt. Bovendien kun je via de app precies zien hoeveel energie verschillende wasprogramma’s verbruiken en kun jij zo een bewuste keuze maken.

Veelgestelde vragen over een wasmachine wifi

Wat is een Smart wasmachine?

Een Smart wasmachine is een wasmachine met wifi die je op afstand kunt bedienen via je telefoon of tablet. Zo kun je via de app een keuze maken uit de verschillende wasprogramma’s en kun je de wasmachine ook bedienen wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent. Via de app krijg je ook een melding wanneer de was klaar is, zo hoef je niet elke keer naar zolder te lopen.

Wat is een slimme wasmachine?

Een slimme wasmachine heeft wifi waardoor je de wasmachine op afstand kan bedienen via een app. Met de app kun je een wasprogramma kiezen, kun je de wasmachine later instellen en zie je ook hoeveel energie je wasmachine verbruikt. Slimme wasmachines hebben soms ook extra functies zoals automatische wasmiddeldosering waardoor je nooit teveel wasmiddel gebruikt. Deze functies zijn afhankelijk van het merk wasmachine dat je koopt.