Wasmachine.com

LG ThinQ wasmachine

Een LG ThinQ wasmachine is een slimme wasmachine die je via de ThinQ app op afstand kunt bedienen. Hierdoor kun je, wanneer je nog op kantoor bent, het wasprogramma al aanzetten zodat jij wanneer je thuis komt heerlijk schone was hebt. Maar je kunt nog veel meer met de ThinQ app van je LG wasmachine. Hoe de app werkt en welke LG wasmachines met ThinQ het beste zijn om aan te schaffen lees je hier.

Beste lg thinq wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG GC3R709S1 Turbowash 39

Laatste update: 19 mei 2024

Beste lg thinq wasmachine van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

LG GC3V709S1A Turbowash 39

3

LG GC3V509S2 TurboWash 59

4

LG GC3R709S1 Turbowash 39

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een LG ThinQ wasmachine is op afstand de bedienen via de ThinQ app.
  • Met de LG ThinQ app kun je wasprogramma's uitstellen en nieuwe programma's downloaden.
  • Als er een probleem is met je LG wasmachine dan los je dit gemakkelijk op met behulp van ThinQ.
  • De beste lg thinq wasmachine is de LG GC3V708S2 TurboWash 39

Een LG ThinQ wasmachine, wat is dat?

Een LG ThinQ wasmachine is een wasmachine die kan worden bediend met de ThinQ app op je smartphone. Met de app kun je de LG wasmachine op afstand bedienen en wasprogramma’s kiezen en aanpassen. Is er een storing of ander probleem met de LG wasmachine dan kun je dit met de Smart Diagnosis optie, een slimme diagnosefunctie, via de app controleren en oplossen.

Daarnaast kan de LG ThinQ app ook het optimale wasprogramma voor je samenstellen op basis van het type wasgoed, de hoeveelheid wasgoed en hoe vuil je wasgoed is. Zo ben je er zeker van dat je wasgoed altijd op de juiste manier wordt gewassen, je kleding langer mooi blijft en dat je energie en water bespaart. Via de app kun je ook nieuwe wasprogramma’s downloaden voor je wasmachine. Ideaal, wanneer je begint met sporten kun je bijvoorbeeld gelijk een sportkleding wasprogramma toevoegen.

Heb je andere huishoudelijke apparaten van LG, dan kun je die ook op in de app selecteren en toevoegen.

Dit zijn de beste LG ThinQ wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en wil je deze graag op afstand kunnen bedienen via een app? Een LG wasmachine met ThinQ is dan een goede optie voor jou. LG heeft een groot aanbod van ThinQ wasmachines waardoor de keuze moeilijk wordt. We hebben daarom voor jou de beste wasmachines uitgezocht en hieronder verzameld. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de slimme functies maar ook naar extra functies zoals een stoomfunctie of automatische wasmiddel dosering. Ook hebben we rekening gehouden met eigenschappen zoals het energieverbruik, vulgewicht, toerental en verschillende wasprogramma’s om de perfecte wasmachine te selecteren. Dit zijn de beste LG ThinQ wasmachines van 2024.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De LG GC3V709S1A Turbowash 39 wasmachine is ontworpen voor comfort en efficiëntie, met een scala aan doordachte functies. Een opvallende is het TurboWash 39-programma, dat een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wast. Dit programma is niet alleen snel, maar ook energie- en waterbesparend.

Naast het snelle wasprogramma biedt de machine een speciale Steam+ cyclus. Deze is bijzonder nuttig voor mensen met allergieën of baby's in huis. De stoomcyclus verwijdert pollen en dierenharen, doodt bacteriën en houdt de stoffen in goede staat. Ook bevat de machine een automatisch doseersysteem, ezDispense, dat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding door precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.

Toch kent de LG GC3V709S1A Turbowash 39 enkele kleine nadelen, zoals het ontbreken van trommelverlichting. Dit kan het moeilijker maken om kleding uit de machine te halen in een slecht verlichte ruimte. Over het algemeen zijn de gebruikerservaringen echter positief, en is de machine vooral geschikt voor grotere huishoudens dankzij zijn hoge capaciteit van 9 kg en lage geluidsniveau van 71 dB.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V509S2 TurboWash 59 wasmachine biedt verschillende innovatieve functies die zowel tijd- als energiebesparend zijn. Met de TurboWash 59-functie kunnen gebruikers een halve waslading binnen 59 minuten reinigen, wat erg gunstig is voor mensen met een hectische levensstijl. Het Anti-Allergie-programma gebruikt stoom om bacteriën te doden en allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Aan de andere kant kent de wasmachine enkele nadelen. Het ontbreken van een functie voor automatische wasmiddeldosering kan leiden tot verspilling van wasmiddel. Bovendien is met een geluidsniveau van 71 dB tijdens het centrifugeren het apparaat niet het stilste op de markt, wat storend kan zijn in open woonruimtes of tijdens nachtelijk gebruik.

De machine is uitgerust met AI DD-technologie (Artificial Intelligence Direct Drive), waardoor de trommel de soort stof kan herkennen en de bewegingen daarop kan aanpassen. Dit draagt bij aan de levensduur en kwaliteit van de kleding. Desondanks kunnen mensen zonder smartphone of technische kennis problemen ondervinden bij het downloaden van extra wasprogramma's via de bijbehorende smartphone-app.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
De LG GC3R709S1 TurboWash 39 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drukke huishoudens, met speciale focus op snelheid en efficiëntie. Met zijn TurboWash 39-functie kan het een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wassen. Het apparaat is bovendien energiezuinig met een label van klasse A, en biedt een ruime laadcapaciteit van 9 kg.

Ook op het gebied van geluid scoort de wasmachine goed met een laag geluidsniveau van 71 dB, wat het ideaal maakt voor plaatsing nabij een thuiskantoor of slaapkamer. Verder biedt het een hygiënische stoomfunctie die effectief pollen en dierenharen verwijdert, en is dus geschikt voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het mist de ezDispense-functie voor automatische zeepdosering, biedt een beperkt aantal wasprogramma's voor specifieke soorten stoffen, en zijn diepte van 55 cm kan een probleem zijn voor kleinere ruimtes.

Hoe werkt de LG ThinQ app?

De LG ThinQ-technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van wasmachines. Met geavanceerde functies zoals kunstmatige intelligentie en slimme connectiviteit heeft LG ThinQ wasmachines naar een hoger niveau getild. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe de LG ThinQ app werkt.

LG ThinQ wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Op afstand bedienen

Via de app kun je je LG wasmachine op afstand bedienen. Wanneer je op je werk bent kun je alvast je wasmachine aanzetten, zodat je wasgoed schoon is wanneer je thuis bent. Ook kun je het optimale wasprogramma vaststellen in de app waardoor elk type wasgoed op de juiste manier gewassen wordt.

Zelf storingen oplossen

Met de slimme diagnosefunctie in de ThinQ app kun je met behulp van de app zelf problemen vaststellen en oplossen. Door deze handige functie hoef je geen monteur meer in te schakelen en bespaar je tijd en geld.

Groot aanbod

LG heeft een groot aanbod van ThinQ wasmachines. Hierdoor heb je altijd een nieuwe wasmachine passend bij jouw budget. LG wasmachines met Thinq heb je al vanaf €500. Wil je extra functies en meer verschillende wasprogramma’s dan kan de prijs ook oplopen tot €1299.

Nadelen

Afhankelijk van je smartphone en technologie

De ThinQ app voor je LG wasmachine kun je alleen gebruiken met bepaalde mobiele apparatuur en besturingssystemen. Heb je bijvoorbeeld een wat oudere smartphone dan is het al lastiger om de LG wasmachine via een app te bedienen. Als je niet over de juiste apparatuur beschikt dan is een LG ThinQ wasmachine niet de beste keus voor jou. Ook wanneer er een storing is in de app of je hebt even geen internet thuis dan kun je de ThinQ technologie in combinatie met je LG wasmachine niet gebruiken.

Hoe gebruik je de LG ThinQ app?

Een LG wasmachine met de ThinQ app maakt gebruik van slimme technologie om het gebruiksgemak van je wasmachine te verhogen en de wasprestaties te verbeteren door het juiste wasprogramma te kiezen. Dit is hoe de LQ ThinQ app voor je wasmachine werkt:

  1. Download de LG ThinQ app op je smartphone en maak een account aan.

  2. Koppel je wasmachine aan de ThinQ app. Dit kan via wifi of bluetooth.

  3. Met de ThinQ app kun je je wasmachine op afstand bedienen, wasprogramma’s kiezen en aanpassen en het wasproces volgen. Je krijgt ook een melding wanneer je was klaar is.

  4. De ThinQ app kan je ook helpen bij het oplossen van problemen met je wasmachine, via de Smart Diagnosis functie die hierboven ook beschreven is.

  5. In de app kun je ook advies krijgen over het beste wasprogramma voor je wasgoed. Dit bepaalt de app aan de hand van het type wasgoed en de stoffen, de hoeveelheid wasgoed en hoe vuil je kleding is. Je bent zelf geen tijd kwijt aan het kiezen van het juiste wasprogramma.

  6. Met de ThinQ app kun je ook wasprogramma’s plannen en instellen op basis van je dagelijkse routine. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je wasmachine begint met wassen vlak voordat je thuiskomt van je werk, zodat je meteen schone was hebt wanneer je thuis komt.

Veelgestelde vragen over een LG ThinQ wasmachine

Wat is LG ThinQ?

LG ThinQ is een slimme technologie van LG waarmee je wasmachines op afstand kunt bedienen en wasprogramma’s kunt aanzetten en pauzeren. Een LG wasmachine met ThinQ bedien je via een app op je smartphone. Je kunt verschillende wasprogramma’s kiezen en ook nieuwe wasprogramma’s downloaden in de app.

Hoe werkt LG ThinQ?

De app download je gratis in de Apple App store of via Google Play. Je koppelt je wasmachine aan de app via bluetooth of wi-fi. Daarna kun je in de app wasprogramma’s uitkiezen en opslaan. Ook helpt de app je om het optimale wasprogramma voor je was te kiezen door het type, de hoeveelheid en de vuilheid van je wasgoed te meten.