Wasmachine.com

Whirlpool 6th sense wasmachine

Met de 6th Sense technologie van Whirlpool hoef je zelf nooit meer na te denken over welke temperatuur je moet instellen. Of welk wasprogramma nou het beste is voor je wasgoed. De 6th Sense doet dit nu voor jou, ideaal! Hoe de Whirlpool 6th Sense werkt en welke wasmachines met 6th Sense het beste zijn lees je in dit artitkel.

Beste whirlpool 6th sense wasmachine van 2024

1

Whirlpool FFB 8469 BV BE

2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

3

Whirlpool FFB 10469E BV BE

4

Whirlpool W6X W845WB EE

5

Whirlpool TDLR 65241BS BE

Laatste update: 19 mei 2024

Beste whirlpool 6th sense wasmachine van 2024

1

Whirlpool FFB 8469 BV BE

2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

3

Whirlpool FFB 10469E BV BE

4

Whirlpool W6X W845WB EE

5

Whirlpool TDLR 65241BS BE

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • 6th Sense is een technologie die je wasgoed weegt en daarop het programma instelt.
  • Met Whirlpool 6th Sense bespaar je tot 30% op water en stroom.
  • Tegenwoordig hebben alle wasmachines van Whirlpool 6th Sense.
  • De beste whirlpool 6th sense wasmachine is de Whirlpool FFB 8469 BV BE

Wat is een Whirlpool 6th Sense wasmachine?

Met de 6th Sense technologie van Whirlpool wordt door middel van sensoren de belading, de temperatuur, het water en de tijd gemeten. Zodra jij je wasgoed in de trommel hebt gestopt en een wasprogramma hebt gekozen, meten de sensoren de hoeveelheid wasgoed. De Whirlpool wasmachine stelt vervolgens zelf de tijd, temperatuur, hoeveelheid waterverbruik en centrifuge snelheid in. Zo hoef jij nergens over na te denken en alleen wat wasmiddel toe te voegen en de wasmachine aan te zetten.

Door de 6th Sense technologie van Whirlpool wasmachines kun je tot wel 30% besparen op energie en water ten opzichte van een gewone wasmachine. Ook kleine wasjes kunnen zo eenvoudig gedaan worden zonder te veel water te gebruiken. Bovendien blijft je kleding langer mooi doordat je altijd het juiste wasprogramma te pakken hebt en je wasgoed nooit langer dan nodig in de trommel zit.

Dit zijn de beste Whirlpool 6th Sense wasmachines van 2024

Whirlpool heeft een groot aanbod van wasmachines met 6th Sense technologie. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste Whirlpool wasmachines zijn en waarom. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar 6th Sense maar ook naar andere eigenschappen zoals het toerental, energieverbruik, vulgewicht, geluidsniveau en het gebruiksgemak. Dit zijn de beste Whirlpool wasmachines met 6th Sense van 2024.

De Whirlpool FFB 8469 BV BE wasmachine biedt diverse voordelen zoals energie-efficiëntie en innovatieve functies voor kledingverzorging. Het Steam Refresh-programma frist gedragen kleding op en maakt strijken makkelijker, terwijl de FreshCare+ technologie de was tot zes uur na de cyclus fris houdt. Deze machine heeft een laadcapaciteit van 8 kg, geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen, en belooft bovendien een levensduur-energiebesparing van 290 euro.

Er zijn echter ook enkele nadelen die potentiële kopers in overweging moeten nemen. Met een geluidsniveau van 78 decibel tijdens het centrifugeren kan de machine behoorlijk luidruchtig zijn. Bovendien beschikt de wasmachine niet over automatische zeepdosering, wat het wasproces minder efficiënt kan maken.

Het ontbreken van een volledige snelle wascyclus is een ander minpunt, met name voor mensen die vaak haast hebben. Over het algemeen is de Whirlpool FFB 8469 BV BE een goede keuze voor wie op zoek is naar een wasmachine met geavanceerde functies, maar gevoeligheid voor lawaai of behoefte aan specifieke functies kunnen doorslaggevend zijn in de uiteindelijke aankoopbeslissing.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFD 9469E BV BE is een wasmachine met verschillende voordelen, waaronder een groot laadvermogen van 9 kg en een A-energielabel. Het apparaat is bijzonder geschikt voor gezinnen of personen die vaak veel was hebben en is zeer energiezuinig. Gedurende de levensduur van het apparaat kunnen gebruikers tot wel 290 euro aan energiekosten besparen.

Naast deze basiseigenschappen biedt de machine ook innovatieve functies zoals Steam Refresh en FreshCare+. Deze functies gebruiken stoom en trommelbewegingen om kleding tot 6 uur na het wassen fris te houden, zonder dat een extra wasbeurt nodig is.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals een hoog geluidsniveau van 78 dB, het ontbreken van een volledige snelle wascyclus en geen automatische zeepdosering. Deze punten kunnen potentiële kopers ontmoedigen als zij specifieke wensen hebben zoals een stille werking of snel wassen.
De Whirlpool FFB 10469E BV BE wasmachine biedt diverse voordelen waaronder een royale laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen of veel wasgoed. Een bijzondere functie is de Steam Refresh-cyclus, die kleding opfrist zonder een volledige wasbeurt, waardoor tijd en energie worden bespaard.

De machine heeft een A-energielabel, wat het een energiezuinige keuze maakt. Volgens experts kunnen gebruikers gedurende de levensduur van het apparaat tot wel €290 besparen op energiekosten, wat goed is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Ondanks de positieve aspecten, kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo is er geen AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel en ontbreekt lekbeveiliging. Bovendien produceert de machine een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als storend kan worden ervaren in bepaalde woonsituaties.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
De Whirlpool W6X W845WB EE wasmachine is ontworpen voor gebruiksgemak en efficiëntie. Een van de belangrijkste functies is de 6th Sense beladingsensor, die de wascyclus aanpast op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed. Dit resulteert in efficiënter wassen en energiebesparing, ideaal voor wie een slimme en zuinige machine zoekt.

Daarnaast beschikt de wasmachine over de SteamRefresh-cyclus, een snelle optie om kleding op te frissen zonder een volledige wascyclus. Dit is bijzonder handig voor last-minute plannen. De machine heeft ook een laag geluidsniveau van 65 dB tijdens het centrifugeren, wat nuttig is voor mensen die een stille omgeving waarderen.

Hoewel de wasmachine veel positieve aspecten heeft, zijn er ook enkele nadelen. Het apparaat heeft geen lekbescherming, wat kan leiden tot wateroverlast bij defecten. Verder is er geen automatische wasmiddeltoevoer en ontbreekt een optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze punten zijn belangrijk om te overwegen bij een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Energiezuinig met klasse C
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool TDLR 65241BS BE is een wasmachine ontworpen voor kleinere huishoudens. Hij onderscheidt zich door innovatieve functies zoals de 6th Sense load sensor, die de wascyclus automatisch aanpast op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed. Deze technologie bespaart tijd, water en energie, wat financiële voordelen kan opleveren op de lange termijn.

Naast de 6th Sense-technologie biedt de wasmachine ook de FreshCare-functie, waardoor je wasgoed tot 6 uur fris blijft na het einde van de wascyclus. Dit wordt bereikt door stoom en trommelbewegingen en is handig als je niet direct je was kunt verwijderen. Bovendien is het compacte ontwerp van de machine geschikt voor kleinere ruimtes.

Er zijn echter ook nadelen. De wasmachine heeft een beperkte laadcapaciteit van slechts 6,5 kg en een relatief hoog geluidsniveau van 78 dB tijdens het centrifugeren. Ook ontbreken er functies zoals automatische zeepdosering en een volledige snelle wascyclus, die wel te vinden zijn in andere moderne wasmachines.

Het verschil van een Whirlpool 6th Sense ten opzichte van andere Whirlpool wasmachines

Tegenwoordig heeft bijna elke Whirlpool wasmachine de 6th Sense technologie. Zowel voorlader als bovenlader wasmachines van Whirlpool. Het maakt dus niet uit welke wasmachine je wilt aanschaffen. Wil je naar de 6th Sense techniek nog andere extra functies bij een Whirlpool wasmachine, dan kun je kijken naar luxere modellen.

Whirlpool heeft ook wasmachines met extra eigenschappen zoals FreshCare (toevoeging van stoom aan het eind zodat kleding langer fris blijft), SteamRefresh (door middel van stoom een opfrisbeurt), Zen technology (wasmachines die extra stil zijn), SoftMove (kleding langer beschermd tegen slijtage) en AutoDose (automatische dosering van wasmiddel).

De specificaties van een Whirlpool 6th Sense wasmachine

Een Whirpool wasmachine met 6th Sense heeft dus een beladingssensor waarmee het wasgoed gewogen wordt en het wasprogramma automatisch geoptimaliseerd wordt. Naast deze unieke techniek lees je hier welke andere specificaties en eigenschappen een Whirlpool wasmachine heeft.

Boven- of voorlader

De meeste wasmachines van Whirlpool hebben een voorlader, oftewel een deur aan de voordeur, maar Whirlpool verkoopt ook nog wasmachines met bovenlader. Deze zijn erg handig wanneer je bijvoorbeeld niet veel ruimte hebt. Ook deze wasmachines hebben 6th Sense.

Gemiddelde prijs

Gemiddeld betaal je voor een nieuwe Whirlpool wasmachine €595. Het goedkoopste model koop je voor €449 uur en de meest luxe variant is te verkrijgen voor €749.

Energieklasse

De wasmachines van Whirlpool hebben energieklasse A of B en hebben daarmee een redelijk laag energieverbruik. Een Whirlpool wasmachine met energielabel A is natuurlijk zuiniger maar ook wat duurder in aanschaf.

Wasprogramma’s

Whirlpool wasmachines met voorlader hebben minimaal 14 verschillende soorten wasprogramma’s. Dit zijn de standaard programma’s zoals Katoen, Wol en een snel wasprogramma. Maar ook programma’s speciaal voor de gevoelige huid en voor sportkleding of beddengoed vind je bij Whirlpool. Een Whirlpool wasmachine met bovenlader heeft 12 wasprogramma’s en dit zijn meestal de standaard programma’s.

Afmetingen

De meeste wasmachines van Whirlpool hebben nagenoeg dezelfde hoogte, namelijk 84,5 tot 85 cm. Een Whirlpool wasmachine met bovenlader is 90 cm hoog. De diepte varieert per type machine, dit ligt tussen de 60 en 66 cm. De breedte van de wasmachine is altijd 59,5 cm, tenzij je een bovenlader aanschaft. Deze is een stuk smaller namelijk 40 cm, ideaal voor een kleine ruimte.

Gewicht

Het gewicht van een Whirlpool wasmachine varieert tussen de 56 en 77 kg. Vergeleken met andere merken produceert Whirlpool redelijk lichte wasmachines.

Whirlpool 6th Sense wasmachine: voordelen en nadelen

Het grote voordeel van Whirlpool wasmachines met 6th Sense is dat je zelf niet meer hoeft na te denken wat het beste programma is voor je wasgoed en op welke temperatuur je moet wassen. Dit doet de wasmachine nu voor jou. Doordat het goed geoptimaliseerd wordt bespaar je bovendien ook water en stroom. Zo kun je ook kleinere wasjes draaien en hoef je niet altijd een volle trommel met wasgoed te hebben.

De aantrekkelijke prijs van Whirlpool is ook voordelig. Voor niet al te veel geld kun je al een goede wasmachine kopen. Het nadeel van Whirlpool is dan wel dat de levensduur vergeleken met andere merken een stuk korter is (gemiddeld 9 jaar). Ook zijn Whirlpool wasmachines redelijk luid. Ze produceren 78 dB geluid, dit is meer dan andere wasmachines. Over het algemeen wordt alles boven de 76 dB gezien als ‘luid’ en zul je dit horen door je hele huis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Whirlpool 6th Sense wasmachine

Het is belangrijk om goed research te doen voordat je een nieuwe wasmachine gaat kopen, van welk merk dan ook. Naast de 6th Sense techniek moet je op de volgende zaken letten bij het kopen van een Whirlpool wasmachine.

Geluidsniveau

Zoals je hierboven al las produceert een Whirlpool wasmachine redelijk veel geluid, namelijk 78 dB. Wil je een stillere wasmachine, dan moet je kijken naar de Zen Technologie van Whirlpool. Dit type wasmachine is erg stil en heeft een geluidsniveau van slecht 65 dB.

Vulgewicht

Houd rekening met het vulgewicht van je nieuwe wasmachine. Whirlpool heeft een groot aanbod hierin. Je kunt kiezen uit een wasmachine met 7, 8, 9 of 10 kg vulgewicht. 7 kg is voldoende wanneer je alleen woont of met z’n tweeën, 8 kg wanneer je met 2 tot 3 personen bent en 9 kg voor 4 personen of meer. Heb je nu altijd echt veel was of vooral grote stukken zoals gordijnen en beddengoed en ben je ook met een groot gezin dan kun je een wasmachine met 10 kg vulgewicht nemen.

Toerental

Alle Whirlpool wasmachines hebben een toerental van 1400 rpm. Dit is ruim voldoende om kleding te wassen en centrifugeren. Je moet daarna wel je kleding nog even in de droger stoppen of aan de lijn hangen voordat je ze in de kast kan leggen.

Veelgestelde vragen over een whirlpool 6th sense wasmachine

Wat is Whirlpool 6th Sense?

Door middel van sensoren wordt de belading, de temperatuur, het water en de tijd via de 6th Sense technologie gemeten. Wanneer jij je kleding in de trommel stopt en de Whirlpool wasmachine aanzet, dan meten de sensoren de hoeveelheid wasgoed. Hierop stelt de wasmachine zelf de tijd, temperatuur, waterverbruik en trommelsnelheid in.