Wasmachine.com

Bosch wasmachine aanbiedingen

Je denkt misschien dat Bosch wasmachine aanbiedingen niet zo vaak voorkomen, omdat het natuurlijk een van de beste en duurste merken is. Gelukkig is dat niet waar, je kunt ook de beste Bosch wasmachines vinden tegen lagere prijzen. Zo zijn de kortingen op Black Friday heel hoog bij winkels, maar ook Bosch zelf heeft wel eens cashback-acties. Let bij het scoren van een goede aanbieding wel altijd op de eigenschappen die ervoor zorgen dat een wasmachine bij jou past, kijk naar het vulgewicht en eventuele extra functies.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bosch biedt verschillende wasmachines aan voor elk huishouden.
  • Tijdens Black Friday zijn er vaak hoge kortingen op Bosch wasmachines.
  • Het is mogelijk om een Bosch wasmachine op afbetaling te kopen, maar let op extra kosten.

Dit zijn de beste Bosch wasmachine aanbiedingen van dit moment

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe wasmachine en overweeg je een Bosch wasmachine? Bekijk dan de huidige aanbiedingen die beschikbaar zijn. Het loont de moeite om deze pagina regelmatig te bezoeken, omdat de aanbiedingen voortdurend worden bijgewerkt met het nieuwste aanbod. Je kunt deze pagina opslaan in je favorieten en zo nu en dan terugkeren om te zien of de Bosch wasmachine van je wensen erbij zit.

Verschillende wasmachines van Bosch

Bosch maakt zijn wasmachines om het voor jouw huishouden zo comfortabel mogelijk te maken om de was te doen. Of je nu alleenstaand bent of voor een huishouden van vier personen moet wassen, er is altijd een wasmachine die past bij wat je zoekt. Het ruim assortiment maakt het soms misschien een beetje lastig om de perfecte match te vinden en daarom hebben wij alvast de verschillende types voor je op een rijtje gezet.

Voorlader wasmachine

Een wasmachine voorlader is het model dat wij allemaal wel kennen, in Nederland is het namelijk de soort die het vaakst voorkomt. Sterker nog, er zijn fabrikanten die alleen maar deze soort wasmachine maken. Simpel gezegd betekent voorlader dat je de wasmachine aan de voorkant moet in- en uitladen.

Bovenlader wasmachine

Deze wasmachines zijn in Nederland nog niet zo populair. Je laadt je wasgoed aan de bovenkant van het apparaat in en uit, wat een aantal voordelen heeft. Zo zijn deze modellen vaak veel smaller, waardoor ze ook gemakkelijker in een kleine ruimte kunnen worden geplaatst. Ook hoef je niet te bukken, waardoor ze beter zijn voor je rug.

Qua prijs zit er tussen de twee modellen geen verschil en ze maken ook niet meer of minder lawaai. Er zijn namelijk ook bovenladers met koolborstelloze motor te vinden. Houd er wel rekening mee dat het vulgewicht vaak tussen de 6 kg en 7 kg ligt, waardoor het niet voor ieder huishouden de beste optie zal zijn. Ook zijn ze vaak niet uitgerust met verschillende extra’s, waardoor ze gemakkelijker te bedienen zijn, maar minder comfort bieden.

Was droogcombinatie

Dit ziet eruit als een wasmachine, maar het is een wasmachine en droger in één. Het wasprogramma kan na het centrifugeren worden opgevolgd door een droogprogramma, wat veel handelingen scheelt. Ook hoef je in je huis minder ruimte vrij te maken om beide apparaten te kunnen neerzetten. Houd er alleen wel rekening mee dat het vulgewicht van de droger vaak kleiner is dan van de wasmachine, waardoor je soms een deel van je wasgoed uit de trommel moet halen.

Bosch wasmachine cashback acties & kortingen

Als je zo veel mogelijk wil besparen op je nieuwe wasmachine van Bosch, dan kun je ook eens kijken naar de cashback acties. Dit houdt in dat je in de winkel de volle prijs voor het apparaat betaalt, maar dat je na het online registeren van het apparaat een deel van dat bedrag weer terug gestort krijgt.

Dat is niet alleen handig voor de korting, maar als jouw apparaat bij Bosch is geregistreerd, is dat ook goed voor je garantie. Geregistreerde apparaten zijn niet alleen sneller in het systeem terug te vinden, maar vaak krijg je ook een aantal jaren extra garantie als je je apparaat officieel registreert.

Goedkoopste wasmachines van Bosch

Vanaf het bedrag van €550 heb je al een Bosch wasmachine, maar er zijn ook modellen die bijna €1500 kosten. Bosch is een heel goed merk, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de goedkoopste machines.

Het goedkoopste model heeft een vulgewicht 7 kg en energieklasse B, waarbij je ten opzichte van de laagste energieklasse €230 kunt besparen. Bij energieklasse A is dat €290.

Er zitten in dit model geen extra functies ingebouwd die ervoor zorgen dat je waterverbruik omlaag gaat of waarbij je kleding minder snel zal slijten, maar het is nog steeds een prima wasmachine.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch wasmachine aanbieding

Het is natuurlijk heel verleidelijk om te gaan voor de Bosch wasmachine die het goedkoopste is, maar hierdoor loop je wel het risico dat je thuiskomt met een apparaat dat totaal niet bij jou en je huishouden past. Denk daarom altijd goed na over de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

Een te lege trommel zorgt ervoor dat je meer gebruikt dan nodig is, maar in een te volle trommel wordt je wasgoed niet goed schoon. Bosch wasmachines hebben een vulgewicht van 6 kg tot 10 kg, het is dus goed om ervoor te zorgen dat je een model kiest waarin je altijd al je wasgoed kwijt zal kunnen.

Het energielabel

Met energieklasse A kun je ten opzichte van energielabel F tot wel €290 besparen en dat is natuurlijk waar je op uit bent als je Bosch wasmachines in de aanbieding zoekt. Het is erg tegenstrijdig om een goedkoop model met een slecht energielabel te zoeken, want op de langere termijn ben je dan alsnog meer geld kwijt dan wanneer je direct investeert in een duurder model met een goed energielabel.

Extra functies

Zoals we al eerder hebben aangegeven maakt Bosch wasmachines die jouw leven gemakkelijker moeten maken en daar zijn een aantal extra functies voor uitgevonden. Zo is een Bosch I dos wasmachine uitgerust met techniek die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en water afmeet die voor iedere wasbeurt nodig is, zodat je overdosering kunt voorkomen. Door het automatisch doseren bespaar je op water en op wasmiddel. Ook extra functies zoals Home Connect, waarbij je je wasmachine kunt bedienen via een app, kunnen precies aansluiten op jouw behoeften.

Bosch wasmachine aanbiedingen tijdens Black Friday

Een nieuwe Bosch wasmachine kopen op Black Friday kan een heel goed idee zijn. Iedere derde vrijdag van november wordt deze Amerikaanse trend namelijk ook in Nederland gevierd.

Van origine is het de dag na Thanksgiving, waarmee winkels het feestseizoen openen met hoge kortingen op huishoudelijke apparaten en witgoed. Voorheen gold deze korting alleen in fysieke winkels, maar tegenwoordig kun je online de hele week of zelfs maand van deze korting profiteren.

Je vindt in die periode Bosch wasmachines met hoge kortingen, waardoor je soms wel honderden euro’s kunt besparen. Als je op zoek bent naar de beste Bosch wasmachine aanbieding, kan het altijd lonen om je aankoop eens uit te stellen totdat het Black Friday is, want over het algemeen zijn de kortingen in deze periode het hoogst van het hele jaar.

Bosch wasmachine kopen op afbetaling

Wanneer je niet in de positie bent om in één keer het volledige bedrag voor een Bosch wasmachine te betalen, dan zou je ook eens kunnen nadenken over de optie om te kopen op afbetaling. Dit betekent dat je het volledige bedrag opdeelt in meerder delen, waarbij je bijvoorbeeld 3 maanden achter elkaar een bedrag van €250 betaalt in plaats van in één keer €750.

Hoe meer termijnen je kiest, hoe lager het maandelijkse bedrag zal uitvallen. Maar, hoe minder termijnen je kiest, hoe minder extra kosten je zal hebben. In de meeste gevallen kun je in drie termijnen betalen zonder dat daar extra kosten voor worden gerekend, maar als je voor tien termijnen gaat, bestaat er een kans dat je uitkomt op een maandelijks bedrag tussen de €75 en €80, waarin ook de rente wordt doorberekend.

Het is dus altijd verstandig om te berekenen wat een wasmachine van Bosch je nu echt zal kosten als je ervoor kiest om op afbetaling te kopen. Wanneer je uiteindelijk bijna €100 meer moet afrekenen, kan het verstandiger zijn om het hele bedrag in een wat kortere periode af te rekenen.