Wasmachine.com

Bosch Exclusiv wasmachine

Haal met een Bosch Exclusiv standaard de hoogste kwaliteit in huis. Het is namelijk niet zomaar een Bosch wasmachine, maar een model dat is uitgerust met bijzondere extra's en de nieuwste technologieën. Het zal jouw wascycli naar een nieuw niveau brengen, waarbij je zelf zo min mogelijk hoeft te doen. Ook bespaar je energie en water, wat op de lange termijn tot grote besparingen kan leiden. Tot slot zijn de wasmachines een stuk stiller dan andere modellen, dus je zet ze probleemloos in de buurt van een kinder-, slaap- of werkkamer.

Beste bosch exclusiv wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 28 mei 2024

Beste bosch exclusiv wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bosch wasmachines van de Exclusiv lijn zijn uitgerust met extra functies.
  • Ook zien ze er net wat verfijnder uit dan andere modellen.
  • Houd er rekening mee dat deze lijn exclusief verkrijgbaar is en duurder is.
  • De beste bosch exclusiv wasmachine is de Bosch WGG244A5NL i-DOS

Wat is een Bosch Exclusiv wasmachine?

Het hele assortiment van Bosch Exclusiv bestaat uit huishoudelijke apparatuur die is uitgerust met bijzondere extra’s en is uitsluitend verkrijgbaar bij exclusieve verkooppunten. De apparaten zijn duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Je mag rekenen op extra comfort door de extra functies en innovatieve technieken. Ook zijn de apparaten extra mooi en hebben ze stijlvolle details in het design. De chromen details maken de wasmachines extra bijzonder.

Voor specifiek de wasmachines mag je rekenen op een levenslange garantie tegen waterschade met de aquaStop, een speciale wolkorf om je wolle kleding zonder problemen te wassen. Naast de wasmachines zijn er ook Bosch exclusiv vaatwassers, exclusiv koelkasten, exclusiv wasdrogers en exclusiv drogers.

Dit zijn de beste Bosch Exclusiv wasmachines van 2024

Heb je je zinnen gezet op een wasmachine uit de Bosch Exclusiv lijn? Dan wil je natuurlijk wel meteen voor de beste kiezen. We hebben alle modellen voor je getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we niet alleen naar de wasprestaties, maar ook naar het energielabel, het geluidsniveau en de bouwkwaliteit van de wasmachines. Bekijk hieronder de beste Bosch Exclusiv wasmachines van 2024!

De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS wasmachine komt met een scala aan functies die het dagelijks leven vereenvoudigen. Het i-DOS-systeem zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat zowel kleding als het milieu ten goede komt. Daarnaast biedt de machine een stille werking door de EcoSilence Drive, en is er een AllergyPlus-programma voor mensen met allergieën.

Ondanks deze voordelen heeft de machine enkele nadelen. Zo mist het de Iron Assist-functie, die kreukels in kleding vermindert, en kan de wasmachine niet op afstand worden bediend via een app. Ook biedt het apparaat geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die vaak haast hebben.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de Bosch WAU28P02NL i-DOS goed met een A-energielabel. Gedurende de levensduur van het apparaat kan dit een besparing van tot €290 op de energierekening betekenen. Hoewel het apparaat enkele tekortkomingen heeft, presteert het over het algemeen zeer goed en biedt het veel nuttige functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Bosch WGB24407NL wasmachine biedt verschillende moderne functies gericht op het verbeteren van de waservaring. Met zijn Iron Assist stoomfunctie verwijdert de machine tot 50% van de kreukels uit kleding voordat het strijkproces begint, waardoor gebruikers tijd en moeite besparen. Daarnaast zorgt het 4D Wash System voor een efficiëntere wasbeurt door een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel over de kleding. De machine heeft ook een grote laadcapaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor gezinnen met veel was.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen. De Bosch WGB24407NL heeft geen i-DOS-systeem voor automatische dosering van wasmiddel, wat het wasproces nog verder zou hebben vereenvoudigd. Daarnaast biedt de machine geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die behoefte hebben aan een snelle wasbeurt.

De wasmachine heeft ook een potentieel storend geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren. Dit kan met name een probleem zijn als de machine in een kleine ruimte of dichtbij leefruimtes is geplaatst.

De specificaties van een Bosch Exclusiv wasmachine

Bij een Bosch Exclusiv wasmachine mag je rekenen op een aantal functies die het apparaat extra bijzonder maken:

Ecosilence Drive

Deze borstelloze motor is extra stil, waardoor je de wasmachines gemakkelijk in een kleine ruimte kunt plaatsen. Ook zijn de modellen extra energiezuinig, waardoor je flink kunt besparen op je energiekosten. Ook slijt deze motor minder snel, waardoor de levensduur van de wasmachine langer is.

VarioPerfect

Wil je zo zuinig mogelijk wassen of heb je juist minder tijd? Je hebt verschillende opties waarbij je 65% sneller of 50% zuiniger kan wassen. Er is altijd een wasprogramma dat past bij jou behoeftes.

i Dos automatische wasmiddeldosering

Bosch Exclusiv wasmachines bieden de optie om altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. De sensoren wegen je wasgoed, analyseren de stof en hoe vies alles is. Vervolgens zal de wasmachine zelf bepalen welk wasprogramma geschikt is en hoeveel wasmiddel er nodig is.

AntiVibration

Een Bosch wasmachine met deze functie is stabieler tijdens het centrifugeren en dat heeft veel voordelen. In de eerste plaats heb je minder last van het geluid van de trillingen en daarbij zal de wasmachine minder snel slijten.

Activewater Plus

Normale wasmachines gebruiken voor iedere wasbeurt evenveel water, maar niet bij deze Bosch wasmachines. Voor iedere lading wordt de juiste hoeveelheid water vastgesteld, waardoor je minder water verspilt.

Active Oxygen

Machines met Active Oxygen beschermen jouw kleding tegen slijtage, omdat je hiermee ook op hele lage temperatuur hygiënisch schoon kunt wassen.

Bosch Exclusiv wasmachine: voordelen en nadelen

Voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuwe wasmachine uit de Bosch Exclusiv lijn, moet je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Wij hebben hier de meest besproken voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

  1. Extra kwaliteit: Wanneer je investeert in een Bosch Exclusiv wasmachine mag je rekenen op wat extra kwaliteit en comfort ten opzichte van de standaard modellen. Je krijgt standaard de hoogste kwaliteit die mogelijk is, waardoor je huishoudelijke taken weer wat dragelijker worden.

Nadelen

  1. Duurder: Er zijn helaas ook een paar nadelen te noemen aan de Exlcusiv lijn van Bosch. In de eerste plaats moet je er rekening mee houden dat het prijskaartje flink wat hoger is dan bij andere modellen. De extra functies maken je leven gemakkelijker, maar dat kost wel wat. Ga uit van een prijs tussen de €900 en €1400.
  2. Alleen vrijstaande wasmachines: Daarbij kun je alleen een vrijstaande wasmachine voorlader in het assortiment vinden. Als je op zoek bent naar een inbouwmodel, een was droogcombinatie of een bovenlader, zal je bij Bosch niet kunnen slagen.
  3. Gecertificeerde verkooppunten: Tot slot zijn de producten uit de lijn, waar onder ook de Exclusiv Bosch vaatwasser, Bosch warmtepompdrogers, Exclusiv vriezers en alle andere apparraten met chrome designelementen alleen verkrijgbaar bij gecertificeerde verkooppunten. Als je dus een favoriet verkooppunt hebt of bij een bepaalde retailer nog een kortingsbon of tegoed hebt, bestaat er een kans dat je er geen Exclusiv product voor kunt krijgen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch Exclusiv wasmachine

Bosch wasmachines uit de Exclusiv lijn onderscheiden zich van hun concurrentie op een aantal punten. Wanneer je overgaat tot de aankoop, is het dus belangrijk dat je goed let op een aantal eigenschappen:

Het geluidsniveau

Vind je het geluid storend? Dan is het goed om te weten dat alle wasmachines van de Exclusiv lijn van Bosch standaard 2 decibel stiller zijn dan andere wasmachines op de markt, namelijk 70 dB. Dit komt doordat de trommel op een speciale manier geïsoleerd is, wat het geluid dempt.

Het vulgewicht

Niet alle wasmachines uit de Exclusiv lijn hebben hetzelfde vulgewicht. Het laagste is 7 kg, geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen, maar er is ook een model met een vulgewicht van 10 kg, geschikt voor een huishouden van 5 personen.

De energieklasse

Houd er rekening mee dat een enkel model in het Exclusiv assortiment een energielabel B heeft, wat betekent dat je op jaarbasis iets minder zal besparen. Dit kan een belangrijke overweging zijn als je een milieubewuste keuze wil maken.

Veelgestelde vragen over een bosch exclusiv

Voordat je gaat, is het belangrijk dat je nog even goed naar de vragen kijkt die het vaakst door andere consumenten worden gesteld. Hierdoor weet je zeker dat je alles over dit onderwerp te weten komt!

Wat betekent Exclusiv bij Bosch?

Je mag bij deze lijn rekenen op een aantal extra’s. Bosch exclusiv vaatwassers bieden een perfect schone vaat die helemaal droog uit de machine komt. Ook is een exclusiv vaatwasser stiller, zodat je geen last hebt van het geluid.
Bosch exclusiv drogers bieden de mogelijkheid om delicate stoffen zoals wol te drogen. Voor de Bosch wasdrogers uit de Exclusiv lijn betaal je iets meer, maar je kunt dan wel al je wasgoed drogen.
De Exclusiv koelkasten hebben een Softclose deursluiting die ervoor zorgt dat de koelkastdeur altijd langzaam dicht zal vallen. Zo heeft de hele lijn zijn eigen specifieke functies die voor jou het gebruiksgemak flink kunnen verhogen.