Wasmachine.com

Bosch i-DOS wasmachine

Met de automatische wasmiddeldosering van Bosch i-Dos wasmachines is het handmatig afwegen en toevoegen van wasmiddel voortaan verleden tijd. Door de automatische dosering bespaar je wasmiddel, tijd, energie en water. Hoe het i-Dos systeem werkt en wat de beste Bosch wasmachines met i-Dos zijn lees je hier.

Beste bosch i-dos wasmachine van 2024

1

Bosch WAU28P02NL i-DOS

2

Bosch WGG246FCFG i-DOS

3

Bosch WGG244F5NL i-DOS

4

Bosch WGB244A5NL i-DOS

5

Bosch WGG244FLNL i-DOS

Laatste update: 22 juli 2024

Beste bosch i-dos wasmachine van 2024

1

Bosch WAU28P02NL i-DOS

2

Bosch WGG246FCFG i-DOS

3

Bosch WGG244F5NL i-DOS

4

Bosch WGB244A5NL i-DOS

5

Bosch WGG244FLNL i-DOS

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Bosch i-Dos wasmachine doseert wasmiddel en wasverzachter automatisch.
  • Door i-Dos wordt altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toegevoegd.
  • Met het i-Dos systeem bespaar je tijd, water en energie.
  • De beste bosch i-dos wasmachine is de Bosch WAU28P02NL i-DOS

Een Bosch i-DOS wasmachine, wat is dat?

De Bosch i-Dos wasmachines zijn wasmachines waarbij een automatisch doseersysteem wasmiddel en wasverzachter toevoegt aan het wasprogramma. Op deze manier wordt altijd precies de juiste hoeveelheid wasmiddel toegevoegd waardoor je geen wasmiddel verspilt. Dit gebeurt automatisch en zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Door de optimale hoeveelheid wasmiddel gebruik je nooit teveel en hoeft de Bosch wasmachine minder lang te spoelen om het zeep weg te krijgen. Hierdoor bespaar je weer water en energie.

De Bosch i-Dos wasmachine maakt gebruik van automatische wasmiddeldosering waarmee je tot 20 wasbeurten kunt wassen. De dosering wordt vastgesteld aan de hand van sensoren. Deze sensoren wegen de hoeveelheid wasgoed in de trommel zit en meten de vervuilingsgraad van je kleding. Daar wordt de dosering op aangepast.

Dit zijn de beste Bosch i-DOS wasmachines van 2024

Wil je graag een wasmachine met automatische dosering? De Bosch i-Dos wasmachine is dan een uitstekende optie voor jou. We hebben de beste i-Dos wasmachines uit de Bosch serie voor je verzameld en hieronder uitgelicht. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de automatische wasmiddeldosering maar ook naar andere eigenschappen zoals het vulgewicht, energieverbruik, toerental en verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste Bosch i-Dos wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe aan grote en kleine ladingen beddengoed. Zo blijft je wasgoed langer mooi. Je hebt met 9 kilogram vulgewicht extra veel ruimte. De wasmachine wast zeer energiezuinig schoon dankzij energieklasse A. Je bespaart gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten over de levensduur. Om tijd te besparen, gebruik je de SpeedPerfect functie. Hiermee kort je het wasprogramma in en was je tot 65% sneller schoon. Je zet de wasmachine gerust vlak bij je thuiswerkplek of slaapkamer. Met een geluidsniveau van maximaal 71 decibel heb je relatief weinig last van lawaai. Zo draai je ook een was als je 's nachts slaapt of overdag in een vergadering zit.
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG246FCFG i-DOS doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch, waardoor je wasgoed langer mooi blijft. Je wast een stapel beddengoed van 9 kilogram zuinig schoon. Met energieklasse A bespaar je tot € 220,- op je energiekosten over de levensduur. Als je niet van strijkwerk houdt, gebruik je de Iron Assist stoomfunctie. Dit programma stoomt 5 gekreukte kledingstukken in 20 minuten. Handig, wanneer je overhemd of shirt net uit de droger komt of verfrommeld in de kast hangt. Voor een extra schone was kies je Hygiene Plus. Zo was je beddengoed en babykleertjes langer op een hogere temperatuur schoon. Je was is met 1600 toeren nog sneller droog, waardoor je energie bespaart.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG244F5NL i-DOS (serie 6) doseert je wasmiddel automatisch. Zo blijft je kleding langer mooi en bespaar je wasmiddel, water en energie. Hou je niet van strijken? Kies dan het Iron Assist programma. Hiermee verminder je tot 50% van de kreukels dankzij stoom. Je gebruikt deze functie voor bijvoorbeeld 5 overhemden of shirts. De wasmachine heeft met 9 kilogram vulgewicht genoeg ruimte voor een grote lading wasgoed. Je stapelt de was op van een week en wast alles in één keer. Met energieklasse A doe je dit zeer energiezuinig. Door de Eco Silence Drive motor zet je de wasautomaat ook aan als je thuiswerkt of slaapt. De koolborstelloze motor heeft een geluidsniveau van maximaal 71 decibel, wat relatief stil is.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
Je wast grote ladingen was grondig en zeer gemakkelijk schoon met de Bosch WGB244A5NL (serie 8) wasmachine. Dankzij i-DOS automatische wasmiddeldosering meet de automaat precies hoeveel wasmiddel er nodig is per lading. Je scant de streepjescode van je wasmiddel en -verzachter eenvoudig met de app. Hierna stelt de wasmachine de doseersterkte van het wasmiddel zelf af. Zo was je energiezuinig en gaat je kleding langer mee. Heb je een gekreukt shirt dat je graag aan wilt? Het Iron Assist stoomprogramma verwijdert tot wel 50% van de kreukels in je was. Dat scheelt jou weer strijkwerk. Wanneer je rode wijn morst op je favoriete broek, kies je voor de anti-vlekkenfunctie. Dit verwijdert veelvoorkomende vlekken, zoals wijn, gras, olie of bloed.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Dankzij 9 kilogram vulgewicht van de Bosch WGG244FLNL i-DOS wasmachine was je grote ladingen wasgoed in één keer. Je hebt bijvoorbeeld ruimte voor opgespaarde kleding van een hele week of een grote lading beddengoed en handdoeken. De wasmachine past het verbruik aan op iedere lading, waardoor je ook gerust een kleine was draait. De i-DOS technologie doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch. Zo bespaar je op wasmiddel, water en energie. Heb je een stapel gekreukte overhemden of shirts in de kast liggen? Gebruik dan het Iron Assist programma. Dit ontkreukt je droge kleding met stoom, zodat jij minder strijkwerk hebt. Wanneer je haast hebt, kies je voor de SpeedPerfect functie. Hiermee kort je je wasprogramma tot 65% in.

Wat is Bosch i-Dos 2.0

Ben je van plan een nieuwe wasmachine van Bosch te kopen? Dan koop je een wasmachine met i-Dos 2.0 wasmiddellade. Bij deze wasmachines kun je in het tweede vakje ook een extra wasmiddel toevoegen. Bij een oudere Bosch wasmachine kun je het tweede vakje enkel gebruiken voor wasverzachter. De nieuwere modellen hebben dus de optie om twee soorten wasmiddel te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je wasmiddel voor witte was en gekleurde was automatisch wilt laten doseren. Wasverzachter kun je dan handmatig doseren als je dit erbij wilt toevoegen. In onderstaande video zie je hoe de Bosch i-Dos werkt en het verschil tussen beide modellen.

Bosch i-DOS wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Nooit meer zelf wasmiddel afwegen

Een groot voordeel van de Bosch i-Dos wasmachine is dat je nooit meer zelf wasmiddel of wasverzachter handmatig moet afmeten. Je vult eens in de zoveel tijd de wasmiddellade bij en dat is het. Het bespaart je een hoop tijd en moeite.

Perfect wasresultaat en schone kleding zonder vlekken

Naast dat je het wasmiddel zelf niet meer handmatig hoeft toe te voegen voor een wasbeurt zorgt het exact gedoseerd wasmiddel er ook voor dat je was schoner wordt. Door niet teveel en niet te weinig wasmiddel te gebruiken worden kleren schoner en blijven ze langer mooi. Ook voorkom je overdosering en krijgt je kleding geen zeepvlekken meer door teveel wasmiddel.

Bespaar wasmiddel, water en energie

Doordat de sensoren van de Bosch wasmachine de hoeveelheid wasgoed en vuilheid van je wasgoed meten wordt het gedoseerde wasmiddel daarop aangepast. Dit is voor alle wasbeurten uniek en zo wordt nooit teveel wasmiddel gebruikt. Hierdoor bespaar je wasmiddel. Ook bespaar je op water en energie omdat de wasmachine minder spoelbeurten nodig heeft om het wasmiddel weg te spoelen. Niet alleen beter voor je wasmachine, maar ook voor het milieu.

Nadelen

Hogere aanschafprijs

Een wasmachine uit de Bosch serie met i-Dos is duurder in aanschaf dan andere Bosch wasmachines. Waar je voor een gewone wasmachine van Bosch zo’n €600 kwijt bent, beginnen de prijzen voor een i-Dos wasmachine vanaf €800.

Nog steeds handmatig toevoegen

Bij i-Dos 2.0 heb je de optie om twee soorten wasmiddel of één wasmiddel en wasverzachter in de wasmiddellade toe te voegen. Kies je er voor om wasmiddel en wasverzachter toe te voegen, dan kun je slechts één soort wasmiddel gebruiken. Vaak gebruikt een huishouden toch wel meerdere soorten wasmiddel, zoals voor de witte was, gekleurde was en donkere was. In de praktijk betekent dit, dat je voor bepaalde wasbeurten toch nog handmatig wasmiddel moet toevoegen omdat deze niet in het automatisch doseren vakje zit. Voeg je twee soorten wasmiddel toe aan de lade, dan zul je de wasverzachter weer handmatig moeten toevoegen. De wasmachine kan helaas niet al het werk uit handen nemen.

Hoe gebruik je Bosch i-DOS?

De Bosch I-Dos wasmachine werkt op basis van twee containers die in de wasmiddellade van de wasmachine zijn ingebouwd. In de eerste container kun je wasmiddel toevoegen, in de tweede wasverzachter. Koop je een nieuwe i-Dos wasmachine dan heb je bij de tweede container ook de optie om een tweede soort wasmiddel toe te voegen. Met een volle container kun je zo’n 20 keer wassen. De containers kun je met je eigen wasmiddel en favoriete wasverzachter vullen.

Nadat je de wasgoed in de trommel hebt gestopt, meet de Bosch wasmachine met sensoren de belading en vervuilingsgraad van je wasgoed. De sensoren bepalen vervolgens de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter die nodig is en voegen deze automatisch toe aan de wasmachine. In onderstaande video vind je een duidelijke uitleg over het i-Dos systeem en hoe je de containers met wasmiddel en wasverzachter kunt vullen.

Veelgestelde vragen over een Bosch i-DOS wasmachine

Wat is Bosch i-DOS?

De i-Dos wasmachine uit de Bosch serie heeft een automatisch doseersysteem. Hierdoor wordt altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt waardoor je was schoner wordt en je nooit teveel wasmiddel gebruikt. Je hoeft zelf niet meer de juiste hoeveelheid voor elke wasbeurt af te wegen, dit doet de wasmachine nu voor jou.

Hoe werkt Bosch i-DOS?

In de wasmiddellade van je Bosch wasmachine zitten twee vakken die je kunt vullen met wasmiddel en wasverzachter. Nadat je wasgoed in de wastrommel hebt gestopt, meet de Bosch i-Dos wasmachine via sensoren de hoeveelheid wasgoed in de trommel en hoe vuil het is. Hierop past de wasmachine de dosering van wasmiddel op de milliliter nauwkeurig aan. Door de automatische dosering gebruik je nooit te veel wasmiddel wat beter is voor je kleding, wasmachine en het milieu.

Welk wasmiddel gebruiken voor Bosch i-Dos?

Bij de Bosch i-Dos wasmachines kun je gewoon je eigen favoriete wasmiddel en wasverzachter gebruiken voor een wasbeurt. De producten voeg je toe in de wasmiddellade.