Wasmachine.com

AEG ProSense wasmachine

De ProSense technologie van AEG meet via een sensor hoeveel kilo wasgoed in de trommel zit en past daar de duur van het programma op aan. Hierdoor zit je wasgoed nooit te lang in de wasmachine en bespaar je ook op water en energie. Hoe de ProSense technologie werkt en welke AEG wasmachines met ProSense het beste zijn lees je hier.

Beste aeg prosense wasmachine van 2024

1

AEG LR73CW86 ProSteam

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73842 ProSteam

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

AEG LR86CB86 PowerCare

Laatste update: 18 april 2024

Beste aeg prosense wasmachine van 2024

1

AEG LR73CW86 ProSteam

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73842 ProSteam

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

AEG LR86CB86 PowerCare

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • AEG ProSense weegt je wasgoed door middel van beladingssensoren.
  • Het programmaduur wordt met ProSense afgesteld op je hoeveelheid wasgoed.
  • Door AEG ProSense bespaar je water en energie.
  • De beste aeg prosense wasmachine is de AEG LR73CW86 ProSteam

Wat is een AEG ProSense wasmachine?

Een AEG wasmachine met ProSense technologie is een wasmachine die gebruik maakt van sensoren. Door deze slimme sensoren wordt de lading automatisch gewogen in de trommel. Vervolgens berekent de AEG wasmachine hoeveel tijd, water en energie de lading nodig heeft om een fris en schoon resultaat te krijgen. Zo blijft kleding nooit langer dan nodig in de trommel en heb je minder kans op slijtage. Bovendien bespaar je energie en water door deze technologie. Je verbruikt op deze manier nooit meer dan nodig.

Dit zijn de beste AEG ProSense wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe AEG wasmachine en wil je graag ook de ProSense technologie gaan gebruiken? We hebben voor je uitgezocht wat de beste AEG wasmachines met ProSense zijn. Hierbij hebben we ook naar andere specificaties gekeken zoals vulgewicht, geluidsniveau, toerental, gebruiksgemak en de verschillende programma’s. Dit zijn de beste AEG ProSense wasmachines van 2024.

1

Beste aeg prosense wasmachine

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
2
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose wasmachine richt zich op zowel gemak als efficiëntie voor de gebruiker. Met ProSteam-technologie vermindert de machine kreuken in kleding, waardoor strijken na het wassen minder tijdsintensief is. Dit is vooral nuttig voor mensen met een drukke agenda.

Naast ProSteam biedt het apparaat een UniversalDose-lade die specifiek ontworpen is voor het snel oplossen van wasmiddelpods. Dit maakt de wascyclus efficiënter, zelfs bij lagere temperaturen. De ProSense-sensor in de wasmachine past de duur van de wascyclus aan op de hoeveelheid was, wat zowel water als energie bespaart.

Ondanks de voordelen heeft de AEG LR73CU86 enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel. De laadcapaciteit is beperkt tot 8 kg, wat het apparaat minder geschikt maakt voor grote gezinnen. Bovendien is er geen optie voor een volledige snelle wascyclus, wat een belemmering kan zijn voor mensen met tijdsdruk.

3
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73842 ProSteam wasmachine scoort hoog op het gebied van gemak en efficiëntie. Een unieke eigenschap is de ProSteam stoomfunctie, die het strijken van kleding aanzienlijk vergemakkelijkt door kreuken en vouwen te verminderen. Daarnaast biedt de wasmachine een speciale Steam Refresh-cyclus die nare geurtjes uit kleding verwijdert.

Met de ProSense beladingssensor past de machine de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd, water en energie bespaart. Bovendien is het apparaat erg energiezuinig met een energielabel van A-10%, waardoor je op lange termijn tot wel € 320 kunt besparen op energiekosten.

Ondanks deze voordelen zijn er ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en biedt de machine geen volledige snelle wascyclus voor grotere ladingen. Het geluidsniveau van 74 dB tijdens het centrifugeren kan ook als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes of nabij slaapkamers.
4
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LF62CS86 ProSense wasmachine is ontworpen met een focus op gebruiksgemak en efficiëntie, en biedt diverse geavanceerde functies zoals de ProSense beladingsensor. Deze sensor past de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat zowel water als energie bespaart. Bovendien resulteert het in minder slijtage van de kleding. Het apparaat heeft een beladingscapaciteit van 8 kg, wat het geschikt maakt voor middelgrote huishoudens en het mogelijk maakt grotere items te wassen.

Er zijn ook meerdere lekbeveiligingsopties; bij een lek sluit het apparaat automatisch de watertoevoer af om schade te voorkomen. Een andere interessante functie is de stoomoptie, die niet alleen bacteriën en allergenen verwijdert maar ook het strijken na het wassen makkelijker maakt.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen. De machine mist een volledige snelle wascyclus, wat een probleem kan zijn voor mensen met een druk schema. Bovendien is er geen automatische wasmiddeltoevoer, wat sommige gebruikers als ongemakkelijk kunnen ervaren. Tot slot is het apparaat met een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren niet de stilste optie op de markt.
5
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR86CB86 PowerCare wasmachine scoort hoog op snelheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Met de PowerClean 59 min functie kunnen gebruikers een halfvolle trommel in slechts 59 minuten wassen, wat handig is voor wie tijd wil besparen zonder in te leveren op reinigingskwaliteit. Daarnaast biedt de ProSteam stoomfunctie het voordeel van minder strijkwerk door kreuken in kleding te verminderen, en voert tevens een hygiënische stoombehandeling uit.

Het apparaat is ook energiezuinig, met een A-20% label dat kan leiden tot een besparing van wel €360 op de energierekening over de levensduur van de machine. Deze energie-efficiëntie maakt de wasmachine niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend, een belangrijke overweging in een tijd van stijgende energiekosten.

Echter, de AEG LR86CB86 PowerCare is niet zonder nadelen. Het mist de AbsoluteCare-technologie die water verzacht met zout, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van kleding. Het apparaat heeft ook geen automatische wasmiddeldosering en heeft een relatief hoog geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren, factoren die als nadelig kunnen worden ervaren.

Hoe werkt AEG ProSense?

De beladingssensor van AEG weegt hoeveel kilo wasgoed in de trommel zit. Dit doet de wasmachine wanneer je je trommel gevuld hebt en op de startknop drukt. De trommel zal een paar keer ronddraaien om het gewicht te beoordelen terwijl op het display het symbool ‘kg’ knippert. De programmaduur en het waterverbruik worden aangepast aan de hoeveelheid. De beladingssensor meet ook hoe vuil je wasgoed is en past hier het programma ook op aan. Zodra het wegen klaar is, verdwijnt het ‘kg’ symbool op het display en je ziet nu de ingekorte programmaduur staan. Als je de trommel te vol stopt, dan geeft de AEG wasmachine een seintje en gaat het symbool op het display knipperen. Zo zal je ook nooit je wasmachine te vol laden.

In deze video hieronder zie je ook een duidelijke uitleg over de ProSense wasmachine van AEG.

Het verschil van een AEG ProSense ten opzichte van andere AEG wasmachines

Elke serie van AEG heeft een nieuwe, unieke technologie waardoor de wasmachines van AEG bij elke serie verbeteren op het gebied van kledingverzorging. Een aantal jaar geleden heeft AEG de ProSense technologie ontwikkeld voor haar wasmachines. Dit is de 6000 serie ProSense. Inmiddels zijn we al wat jaren verder en zijn er ook nieuwe series uitgekomen (7000, 8000, 9000) die elk hun unieke specificatie hebben.

Elke wasmachine uit de 6000 serie en hoger (dus ook 7000, 8000 en 9000) heeft de ProSense functie van AEG. Het verschil met nieuwere series en andere wasmachines is dat daar nog extra functies bij zitten zoals een stoomfunctie of de SoftWater-technologie. Wil je alleen een wasmachine met de beladingssensor dan kun je deze dus uit de 6000 serie ProSense kopen. Wil je meer functies dan kun je naar een ander model kijken.

De specificaties van een AEG ProSense wasmachine

Een AEG ProSense wasmachine heeft een beladingssensor waarmee het wasgoed gewogen wordt en het programmaduur aangepast wordt aan het kilo wasgoed. Naast de ProSense technologie lees je hieronder welke productspecificaties een AEG wasmachine nog meer heeft.

Energieklasse

De meeste wasmachines van AEG hebben energieklasse A en zijn daarmee energiezuinig in gebruik. Wat oudere modellen van AEG kunnen energieklasse B hebben, maar hebben nog steeds een redelijk laag energieverbruik.

Wasprogramma’s

AEG wasmachines beschikken zo’n 10 tot 12 wasprogramma’s. Of je een duurdere of goedkopere AEG wasmachine koopt, dat maakt niet uit. Ze bieden allemaal dezelfde wasprogramma’s aan.

Afmetingen

Alle AEG wasmachines zijn even hoog, namelijk 85 cm. De diepte varieert per model, dit loopt van 57 tot 66 cm. De breedte van een AEG wasmachine zit tussen de 59,7 en 60 cm. Dit is dus nagenoeg hetzelfde bij elk model op een paar millimeter na.

Gewicht

Als je AEG wasmachines vergelijkt met andere merken, dan zijn deze redelijk licht qua gewicht. Het gewicht van deze wasmachines ligt tussen de 70 en 77 kg. Een hoger vulgewicht zorgt voor een iets zwaardere wasmachine.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs voor een AEG wasmachine met ProSense ligt rond de €950, waarbij het goedkoopste model €699 is en de duurste variant €1349.

AEG ProSense wasmachine: voordelen en nadelen

Het grote voordeel van de ProSense technologie is, is dat je energie en water bespaart door deze functie. Doordat de sensor je wasgoed weegt en vervolgens het programmaduur aanpast, zal je wasmachine nooit langer draaien dan nodig. Omdat je wasgoed nooit te lang in de trommel zit, is de kans op slijtage ook een heel stuk kleiner.

Een nadeel van AEG is dat de wasmachines wat duurder in aanschaf zijn ten opzichte van goedkopere merken. Je bent minimaal 600 kwijt voor een nieuwe wasmachine. Hoe meer extra functies je wilt, hoe duurder je uit bent. Ook heb je bij AEG minder keuze uit het aantal wasprogramma’s ten opzichte van een ander merk. AEG heeft maximaal 12 wasprogramma’s terwijl andere merken soms wel 20 of meer programma’s hebben.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG ProSense wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen doe je niet zomaar en is een weloverwogen keuze. Het is verstandig om goed onderzoek te doen om zo de ideale wasmachine voor jouw huishouden te vinden. Naast het handige ProSense moet je met de volgende zaken rekening houden:

Vulgewicht

Kijk goed naar het vulgewicht van AEG wasmachines. Een AEG wasmachine kan een trommelinhoud hebben van 8, 9 of 10 kg. 8 kg vulgewicht is voldoende voor een huishouden bestaande uit 3 of 4 personen. Heb je meer mensen thuis rondlopen of heb je veel groot wasgoed zoals dekbedden en gordijnen? Dan is het zeker aan te raden om een AEG wasmachine met 9 of zelfs 10 kg vulgewicht aan te schaffen.

Toerental

De wasmachines van AEG hebben een toerental van 1400 of 1600 rpm. 1400 rpm is genoeg wanneer je broeken en T-shirts wilt drogen. Je kleding moet daarna nog wel even kort in de droger om volledig droog te worden. Wil je een hoog toerental, zoals 1600 rpm, dan is dat perfect voor jou wanneer je geen droger hebt. Door het hoge centrifugeren is het restvochtpercentage slechts 44%. Je wasgoed hoeft daarna nog maar kort aan de waslijn gehangen te worden om te drogen.

Extra functies

Wil je naast de ProSense nog andere extra functies hebben zoals ProSteam, PowerCare of AbsolutCare? Dan moet je kijken naar AEG wasmachines van serie 7000 en hoger.

Veelgestelde vragen over een AEG ProSense wasmachine

Wat is ProSense AEG?

AEG ProSense is een technologie dat AEG heeft ontwikkeld waarbij sensoren de belading van de trommel wegen. Door het gewicht van het wasgoed wordt je programmaduur en het waterverbruik precies goed afgesteld waardoor je favoriete kleding nooit te lang in de droger zit en je slijtage aan kleding voorkomt. Een ProSense wasmachine bespaart je zo ook energie en water.