Wasmachine.com

AEG ProSteam wasmachine

Heb je ook geen zin in bergen strijkwerk na het wassen? Met een AEG ProSteam wasmachine is dit voortaan verleden tijd. De wasmachine maakt gebruik van stoom om kreukels te verminderen waardoor je bijna niet meer hoeft te strijken. Ook kun je de stoomfunctie gebruiken om kleding op te frissen zonder ze gelijk te wassen. Hoe AEG ProSteam werkt en wat de beste AEG wasmachines met ProSteam zijn lees je hier.

Beste aeg prosteam wasmachine van 2024

1

AEG LR73CW86 ProSteam

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73842 ProSteam

4

AEG LR86CB86 PowerCare

5

AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

Laatste update: 18 april 2024

Beste aeg prosteam wasmachine van 2024

1

AEG LR73CW86 ProSteam

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73842 ProSteam

4

AEG LR86CB86 PowerCare

5

AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Verminder kreukels en fris kleding op door AEG ProSteam.
  • AEG ProSteam kun je als los programma toepassen of aan het eind van een wasprogramma.
  • Door een stoomprogramma te draaien in plaats van te wassen bespaar je 96% water.
  • De beste aeg prosteam wasmachine is de AEG LR73CW86 ProSteam

Een AEG ProSteam wasmachine, wat is dat?

Een AEG wasmachine met ProSteam technologie is een wasmachine die een stoomfunctie gebruikt om je kleding te verzachten, verfrissen en kreukels te verminderen. Door ProSteam komen kledingstukken veel minder gekreukt uit de trommel waardoor je een stuk minder tijd kwijt bent aan het strijken.

De ProSteam technologie is ideaal wanneer je kledingstukken hebt die niet heel vies zijn, maar wel een opfrisbeurt nodig hebben. De stoomfunctie zal je kleding op frissen waardoor je de fris ruikende kleren gemakkelijk nog een keer kunt dragen zonder dat het gewassen hoeft te worden. Door de stoomfunctie te gebruiken in plaats van wassen bespaar je tot wel 96% water ten opzichte van een volledige wasbeurt.

Dit zijn de beste AEG ProSteam wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe AEG wasmachine en wil je ook de ProSteam stoomfunctie hebben? We hebben alle AEG wasmachines met ProSteam voor je opgezocht en hieronder de beste wasmachines uitgelicht. Daarbij hebben we niet alleen gekeken naar de ProSteam technologie maar ook naar andere eigenschappen van AEG wasmachines zoals het toerental, vulgewicht, verschillende wasprogramma’s en het gebruiksgemak. Dit zijn de beste AEG ProSteam wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose wasmachine richt zich op zowel gemak als efficiëntie voor de gebruiker. Met ProSteam-technologie vermindert de machine kreuken in kleding, waardoor strijken na het wassen minder tijdsintensief is. Dit is vooral nuttig voor mensen met een drukke agenda.

Naast ProSteam biedt het apparaat een UniversalDose-lade die specifiek ontworpen is voor het snel oplossen van wasmiddelpods. Dit maakt de wascyclus efficiënter, zelfs bij lagere temperaturen. De ProSense-sensor in de wasmachine past de duur van de wascyclus aan op de hoeveelheid was, wat zowel water als energie bespaart.

Ondanks de voordelen heeft de AEG LR73CU86 enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel. De laadcapaciteit is beperkt tot 8 kg, wat het apparaat minder geschikt maakt voor grote gezinnen. Bovendien is er geen optie voor een volledige snelle wascyclus, wat een belemmering kan zijn voor mensen met tijdsdruk.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73842 ProSteam wasmachine scoort hoog op het gebied van gemak en efficiëntie. Een unieke eigenschap is de ProSteam stoomfunctie, die het strijken van kleding aanzienlijk vergemakkelijkt door kreuken en vouwen te verminderen. Daarnaast biedt de wasmachine een speciale Steam Refresh-cyclus die nare geurtjes uit kleding verwijdert.

Met de ProSense beladingssensor past de machine de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd, water en energie bespaart. Bovendien is het apparaat erg energiezuinig met een energielabel van A-10%, waardoor je op lange termijn tot wel € 320 kunt besparen op energiekosten.

Ondanks deze voordelen zijn er ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en biedt de machine geen volledige snelle wascyclus voor grotere ladingen. Het geluidsniveau van 74 dB tijdens het centrifugeren kan ook als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes of nabij slaapkamers.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR86CB86 PowerCare wasmachine scoort hoog op snelheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Met de PowerClean 59 min functie kunnen gebruikers een halfvolle trommel in slechts 59 minuten wassen, wat handig is voor wie tijd wil besparen zonder in te leveren op reinigingskwaliteit. Daarnaast biedt de ProSteam stoomfunctie het voordeel van minder strijkwerk door kreuken in kleding te verminderen, en voert tevens een hygiënische stoombehandeling uit.

Het apparaat is ook energiezuinig, met een A-20% label dat kan leiden tot een besparing van wel €360 op de energierekening over de levensduur van de machine. Deze energie-efficiëntie maakt de wasmachine niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend, een belangrijke overweging in een tijd van stijgende energiekosten.

Echter, de AEG LR86CB86 PowerCare is niet zonder nadelen. Het mist de AbsoluteCare-technologie die water verzacht met zout, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van kleding. Het apparaat heeft ook geen automatische wasmiddeldosering en heeft een relatief hoog geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren, factoren die als nadelig kunnen worden ervaren.
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose wasmachine biedt verschillende voordelen die zijn ontworpen voor het gebruiksgemak en efficiëntie. De ProSteam stoomfunctie verwijdert ongewenste geurtjes uit kleding binnen 25 minuten zonder een volledige wascyclus, wat de levensduur van kleding kan verlengen. De AutoDose-technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat tot 60% besparing op wasmiddel oplevert.

De machine heeft ook een laadcapaciteit van 9 kg, ideaal voor grotere huishoudens, en bezit een energielabel A, waardoor gebruikers tot €290 kunnen besparen op energiekosten gedurende de levensduur van de machine.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals het ontbreken van een 'Absolute Wash 49 min'-cyclus en een relatief hoog geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren. Ook biedt het geen volledige snelle wascyclus, wat een beperking kan zijn voor mensen die enkele items snel willen wassen.

AEG ProSteam wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Minder strijkwerk

Het grootste voordeel van AEG ProSteam is dat je minder strijkwerk hebt. De stoomfunctie vermindert kreuken in je kleding waardoor je wasgoed bijna kreukvrij uit de trommel komt en je veel minder hoeft te strijken.

Bespaar water

Door gedragen (maar niet vieze) kleding te stomen in plaats van wassen bespaar je een hoop water, tot wel 96%. Kleding waar geen vlekken in zit maar die wel een opfrisbeurt kan gebruiken, kunnen zeker gestoomd worden om nog een keer gedragen te worden.

Kleding blijft langer mooi

Door kleding te stomen in plaats van wassen blijft je kleding ook langer mooi. Met de stoomfunctie hoef je je kleding minder vaak te wassen waardoor de kans op slijtage een stuk minder is.

Veel keuze

De meeste AEG wasmachines hebben de ProSteam technologie waardoor je een ruim aanbod hebt. Je kunt daarbij ook kijken naar andere merkspecifieke functies die je er graag bij zou willen zoals Ökomix of AutoDose.

Nadelen

Hoge aanschafprijs

Vergeleken met een normale AEG wasmachine zonder ProSteam, betaal je voor een AEG wasmachine met ProSteam gemiddeld €200 meer. De hoge aanschafprijs zorgt ervoor dat deze wasmachines een grote investering zijn.

Hoe gebruik je AEG ProSteam?

De stoomfunctie AEG ProSteam kun je op twee manieren gebruiken: aan het eind van een wasprogramma of als los programma. Aan het eind van een wasprogramma kun je nog een extra stoomprogramma draaien. De stoomfunctie zorgt ervoor dat er stoom in de trommel wordt toegevoegd, waardoor de vezels van het wasgoed worden verzacht. Zo wordt je kleding nog frisser en verminder je kreukels.

De AEG ProSteam technologie kun je ook als los programma draaien om je kleding op te frissen. Dit is ideaal voor gedragen kleding dat nog niet vies is, maar ook niet meer lekker fris ruikt. Door het stoomprogramma krijg je weer fris ruikende kleren en je bespaart bovendien veel water door te stomen in plaats van wassen met een volledig wasprogramma. Deze besparing loopt dan op tot wel 96%.

Onderstaande video geeft ook een duidelijke uitleg over de twee manieren waarop de AEG ProSteam technologie gebruikt kan worden.

Veelgestelde vragen over een AEG ProSteam wasmachine

Wat is AEG ProSteam?

De AEG ProSteam technologie heeft een stoomfunctie dat kleding na het wassen glad stoomt en waardoor kleding langer mooi blijft. De stoomfunctie kun je toepassen aan het eind van een wasprogramma of als los programma om kleding op te frissen. De stoom in de wasmachine dringt door de vezels van je kledingstukken waardoor deze op een milde manier gereinigd worden.

Hoe werkt AEG ProSteam?

AEG ProSteam werkt als los programma of kun je toepassen aan het eind van een wasprogramma. Als los stoomprogramma kun je AEG ProSteam toepassen om kleren op te frissen waardoor ze nog een ronde mee kunnen in plaats van gelijk te wassen. Je kunt het stoomprogramma ook aanzetten aan het eind van een wasprogramma om de kreukels uit de kleren te halen waardoor je veel minder strijkwerk hebt.