Wasmachine.com

AEG SoftWater wasmachine

Woon jij in een gebied met hard water en merk je dat dit nadelig wordt voor je wasgoed én de levensduur van je wasmachine? Een nieuwe AEG wasmachine met SoftWater technologie is dan de uitkomst voor jou. Het filter in de wasmachine verwijdert mineralen en maakt het water zacht zodat wasmiddelen beter in het water opgenomen worden. Beter voor je kleding en voor het onderhoud van je wasmachine. Hoe de SoftWater precies werkt en wat de beste AEG wasmachines met SoftWater zijn lees je hier.

Beste aeg softwater wasmachine van 2024

1

AEG LR9696C6 AbsoluteCare

Laatste update: 18 april 2024

Beste aeg softwater wasmachine van 2024

1

AEG LR9696C6 AbsoluteCare

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • De AEG SoftWater filtert schadelijke stoffen zoals calcium en magnesium uit het water.
  • Door het zachte water gaat je wasmachine langer mee en blijft kleding langer mooi.
  • Een AEG wasmachine met SoftWater is vooral aan te raden voor gebieden met hard water.
  • De beste aeg softwater wasmachine is de AEG LR9696C6 AbsoluteCare

Een AEG SoftWater wasmachine, wat is dat?

De AEG SoftWater wasmachine is een wasmachine dat gebruik maakt van een filtersysteem om water te ontharden. Deze SoftWater technologie behandelt het water voordat in de trommel terechtkomt. Zo worden mineralen zoals calcium en magnesium uit het water gefilterd waardoor hard water verandert in zacht water.

Door te wassen met zacht water in plaats van hard water blijft je wasgoed langer zacht en mooier van kleur. Ook zorgt zacht water ervoor dat je wasmachine langer mee gaat omdat er minder kalk in zit. Doordat er minder kalk in zit, worden wasmiddel en wasverzachter beter opgenomen door het water en maakt het je kleding schoner. Bovendien kan het gebruik van zacht water helpen om energie en water te besparen, omdat het wasproces sneller kan worden voltooid en er minder wasmiddel nodig is om hetzelfde volledig schoon resultaat te bereiken.

In sommige steden in Nederland zit er veel kalk in het leidingwater, waardoor hard water ontstaat. Het harde water met veel mineralen kan je wasgoed sneller beschadigen of laten verkleuren waardoor er een witte waas op je kleren komt. Gelukkig heeft AEG hier iets op bedacht!

Dit zijn de beste AEG SoftWater wasmachines van 2024

Woon jij in een gebied waar veel kalk in het leidingwater zit? Dan kan een AEG wasmachine met SoftWater een uitstekende oplossing voor jou zijn omdat zachter water behoedzamer voor kleding is. We hebben alle AEG wasmachines met SoftWater voor je opgezocht en hieronder de beste wasmachines uitgelicht. Hierbij kijken we niet alleen naar de SoftWater techniek maar ook naar andere eigenschappen van AEG wasmachines zoals het toerental, het aantal kg vulgewicht, verschillende wasprogramma’s en het gebruiksgemak. Dit zijn de beste AEG SoftWater wasmachines van 2024.

1

Beste aeg softwater wasmachine

Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De AEG LR9696C6 AbsoluteCare wasmachine heeft een scala aan functies die zowel efficiëntie als zorg voor je kleding beloven. Het apparaat is voorzien van AbsoluteCare-technologie, die het water verzacht om kalkaanslag en slijtage van kleding te verminderen. Bovendien beschikt het over een snelle wascyclus, AbsoluteWash 49, waarmee je een halfvolle trommel in slechts 49 minuten kunt wassen.

Op het gebied van energiezuinigheid scoort de wasmachine een A-20% energielabel, wat kan leiden tot een besparing van maximaal € 360 op energiekosten gedurende de levensduur van het apparaat. Het heeft ook een royale laadcapaciteit van 9 kg, wat meer dan voldoende is voor grote ladingen kleding, beddengoed of handdoeken.

Echter, het apparaat heeft ook enkele nadelen, waaronder het ontbreken van automatische wasmiddeldosering en een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren. Daarnaast is de wasmachine niet bijzonder compact, met een diepte van 63,1 cm, wat een overweging kan zijn als ruimte een beperkende factor is.

AEG SoftWater wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Je wasmachine gaat langer mee

De SoftWater techniek van de AEG wasmachine filtert mineralen die schadelijk zijn zoals calcium en magnesium uit het water. Dit is niet alleen beter voor je wasgoed, maar ook voor je wasmachine en het onderhoud ervan.

Je wasgoed wordt zachter en schoner

Door kleding te wassen in zacht water, worden vuil en vlekken sneller verwijderd. Het zachte water maakt je kleding ook zachter waardoor wasverzachter overbodig is.

Je bespaart water en energie

AEG SoftWater wasmachines zijn efficiënter in hun energie- en waterverbruik omdat je door het zachte water minder wasmiddel nodig hebt om een volledig schoon resultaat te krijgen.

Nadelen

Hoge aanschafprijs

AEG SoftWater wasmachines zijn flink duurder in aanschaf dan andere AEG wasmachines. Waar je een goede AEG wasmachine koopt voor zo’n €800-900 ben je voor een AEG wasmachine met SoftWater al minimaal €1200 kwijt, een prijsverschil van meer dan €300.

Meer onderhoud

Het SoftWater systeem maakt gebruik van zout om het water te filteren. Dit zout moet je regelmatig bijvullen waardoor deze wasmachines iets meer onderhoud vragen.

Alleen geschikt voor gebieden met hard water

AEG SoftWater wasmachines zijn het meest geschikt in gebieden met hard water. In gebieden waar het water al (redelijk) zacht is, kan het gebruik van een SoftWater wasmachine overbodig zijn.

Hoe gebruik je AEG SoftWater?

De SoftWater wasmachine van AEG verwijdert mineralen die schadelijk zijn uit het water met een speciale filter voordat het in de trommel terechtkomt. Bij elke wasbeurt zal de wasmachine eerst het water filteren voordat hij begint met wassen. Je hoeft niks extra’s te doen om het filter te gebruiken, dit gaat allemaal automatisch. Het enige wat je moet doen is zout toevoegen om het filter te laten werken. Dit ontkalkingszout voeg je toe in de wasmiddellade van je AEG wasmachine. Daarna doet de wasmachine zijn werk en maakt het zachte water je kleding schoner en zachter. Wanneer het zout op is, krijg je een melding op het display en moet je het weer bijvullen.

Onderstaande video geeft je ook een duidelijke uitleg over het gebruik van de SoftWater wasmachine.

Veelgestelde vragen over een AEG SoftWater wasmachine

Wat is AEG SoftWater?

De AEG SoftWater technologie maakt gebruik van een filtersysteem die mineralen verwijdert uit het water. De technologie die deze mineralen wegfilteren zorgt ervoor dat hard water verandert in zacht water. Zacht water is beter voor de onderhoud van je wasmachine en zorgt ervoor dat je wasgoed langer mooi blijft en zijn kleur behoudt.

Hoe werkt AEG SoftWater?

De AEG wasmachine beschikt over een filter die mineralen verwijdert uit het harde water. Het zachte water wordt vervolgens gebruikt om je wasgoed schoon te wassen. Dit gaat allemaal automatisch. Het enige wat jij zelf moet doen is ontkalkingszout toevoegen aan de wasmiddellade. Zodra al het zout is gebruikt, geeft de AEG wasmachine een melding op het display dat het compartiment weer moet worden bijgevuld.