Wasmachine.com

AEG L6FBN8400 ProSense

Bekijk de goedkoopste AEG L6FBN8400 ProSense

De AEG L6FBN8400 ProSense is te koop bij

Review
AEG L6FBN8400 ProSense

De AEG L6FBN8400 heeft verschillende voor- en nadelen. Om jou meer informatie te geven over deze voor- en nadelen van de AEG L6FBN8400 wasmachine hebben we deze review geschreven.

Het geluidsniveau van 64 decibel zorgt ervoor dat de wasmachine in de normale geluidscategorie valt. Je zult de wasmachine tijdens het centrifugeren horen, dus wordt het aangeraden om hem niet in je woon- of slaapkamer te plaatsen.

De voordelen van de AEG L6FBN8400 zijn de energiezuinigheid, de kledingbeschermende trommel, het display waar alles eenvoudig op is af te lezen, de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen en het vulgewicht van 8 kg. Aan de andere kant zijn de nadelen van de AEG L6FBN8400 de ontbrekende trommelverlichting, de basisklasse waskwaliteit, de ontbrekende Wi-Fi functie en het feit dat de wasmachine niet over een stoomfunctie beschikt. Om al deze specificaties en begrippen wat verder uit te leggen hebben we hieronder alle voor- en nadelen stuk voor stuk besproken.

Voordelen van de AEG L6FBN8400 ProSense

Dit zijn de voordelen van de AEG L6FBN8400 ProSense:

Wast redelijk energiezuinig

De AEG L6FBN8400 ProSense wasmachine wast redelijk energiezuinig met energielabel B. Sinds 1 maart 2021 zijn de wasmachines in Nederland verdeeld in energielabel A tot G. De AEG L6FBN8400 ProSense verbruikt 118,8 kWh energie per jaar, wat 53,46 euro kost. Daarnaast verbruikt hij 8815 l water per jaar, wat 12,34 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 260 euro aan energie.

Bescherm je kleding tegen slijtage

Het slijten of krimpen van kleding na te veel wassen komt vaak voor. Maar doordat deze wasmachine over een kledingbeschermende trommel beschikt hoef je je hier geen zorgen over te maken. Door de speciale wandstructuur in de trommel wordt jouw kleding beschermd tijdens het wassen.

Voeg vergeten kleding toe op elk gewenst moment

De AEG L6FBN8400 beschikt over de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen. Kom je na het aanzetten van de was nog ergens een vieze trui tegen? Dan kun je die gewoon nog toevoegen aan het wasprogramma zonder het programma te onderbreken.

Geschikt voor een klein gezin

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine is het altijd belangrijk om rekening te houden met het vulgewicht van de wastrommel. Met een vulgewicht van 8 kg is de trommel van deze wasmachine geschikt voor een huishouden van 2 à 3 personen, oftewel een klein gezin. Het beddengoed van 3 personen kan in één wasbeurt gewassen worden.

Nadelen van de AEG L6FBN8400 ProSense

Dit zijn de nadelen van de AEG L6FBN8400 ProSense:

Geen verlichting in de trommel

Aangezien deze wasmachine geen trommelverlichting heeft valt de trommel niet erg goed te overzien, vooral als de wasmachine in een donkere ruimte staat kan dit voor problemen zorgen. Zo zou het kunnen voorkomen dat je bij het inruimen van de wastrommel een kledingstuk van de vorige wasbeurt tegenkomt doordat je die over het hoofd hebt gezien. Vind je het fijn om een verlichte trommel te hebben? Dan is het beter om nog even verder te zoeken naar een wasmachine die hier wel over beschikt.

Slechts basisklasse waskwaliteit

De waskwaliteit van een wasmachine zegt alles over hoe schoon jouw wasgoed de trommel uitkomt. De AEG L6FBN8400 valt slechts in de basisklasse op het gebied van waskwaliteit. Als je dus op zoek bent naar een voordelige wasmachine met niet te veel toeters en bellen is deze wasmachine een goede optie, maar als je graag het beste wasresultaat wilt bereiken is een andere wasmachine misschien een betere keuze.

Heeft geen Wi-Fi

Je wasmachine besturen via je smartphone of tablet. Wie wil dit nou niet? Sommige wasmachines beschikken tegenwoordig over een Wi-Fi functie waar het besturen en checken van je wasprogramma gewoon vanaf je smartphone kan, de AEG L6FBN8400 beschikt hier helaas niet over.

Beschikt niet over een stoomfunctie

Het laatste nadeel van de AEG L6FBN8400 ProSense is de ontbrekende stoomfunctie. Een stoomfunctie zorgt voor het licht stomen van je kleding aan het einde van het wasprogramma. Zo worden kreuken en vouwen tegengegaan, maar helpt het stomen ook met een frisse geur aan je wasgoed geven. Hierna is strijkwerk nauwelijks nog nodig.

Conclusie

Om de review nog even samen te vatten hebben we alle voor- en nadelen hieronder nog even op een rijtje gezet.

VoordelenNadelen
Redelijk energiezuinigGeen trommelverlichting
Kledingbeschermende trommelBasisklasse waskwaliteit
Tussentijds was toevoegen mogelijkHeeft geen Wi-Fi
Geschikt voor een klein gezinGeen stoomfunctie