Wasmachine.com

AEG L8FB86ES

Bekijk de goedkoopste AEG L8FB86ES

De AEG L8FB86ES is te koop bij

Review
AEG L8FB86ES

Een reviewscore van een 9.2, 10 verschillende wasprogramma’s en een display om alles duidelijk op af te lezen. Met de AEG L8FB86ES wasmachine zul je sowieso tevreden zijn! Om jou een goed beeld van deze wasmachine te geven hebben we deze uitgebreide review geschreven waarin alle voor- en nadelen goed worden uitgelegd.

De wasmachine is gemaakt van middenklasse bouwkwaliteit, dit betekent dat de machine een gemiddeld lange levensduur heeft. De trommel en het deurscharnier zijn gemaakt van RVS en de wasmachine beschikt over een koolborstelloze motor. Deze zaken dragen bij aan de goede kwaliteit van de wasmachine. Qua geluidsniveau valt de AEG L8FB86ES met 76 decibel tijdens het centrifugeren in de normale categorie. Je hoort de wasmachine duidelijk, en er wordt daarom aangeraden hem niet dicht bij je slaap- of woonkamer te zetten.

De topklasse waskwaliteit, het vulgewicht, de kledingbeschermende trommel en de stoomfunctie zijn allemaal voordelen van de wasmachine. Daarnaast wast de wasmachine ook nog eens redelijk energiezuinig. Aan de andere kant zijn er eker ook nadelen, zoals de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi. Wat dit allemaal betekent voor het gebruik van deze wasmachine leggen we hieronder uitgebreid uit.

Voordelen van de AEG L8FB86ES

Dit zijn de voordelen van de AEG L8FB86ES:

Extra schoon wasgoed door de topklasse waskwaliteit

De waskwaliteit van een wasmachine zegt alles over hoe schoon jouw wasgoed de trommel uit komt. Een wasmachine met hoge waskwaliteit zorgt er ook voor dat je kleding langer mooi blijft en voorkomt muffe luchtjes. De AEG L8FB86ES behoort tot de topklasse in waskwaliteit, waardoor je het beste wasresultaat bereikt.

De stoomfunctie en zijn voordelen

Met de ProSteam functie van de AEG L8FB86ES komt wasgoed met minder kreuken en vouwen uit de trommel. Er wordt namelijk aan het einde van het programma een kort stoomprogramma toegevoegd. Dit voorkomt muffe luchtjes en kreuken in het wasgoed. Houd je niet van strijken? Dan is dit de perfecte oplossing voor jou.

Redelijk energiezuinig

Sinds 1 maart 2021 lopen de energielabels van wasmachines in Nederland van A tot G, waarbij A de meest zuinige is. De AEG L8FB86ES beschikt over energielabel B. Hij verbruikt 118,8 kWh energie per jaar, wat 53,46 euro kost. Daarnaast verbruikt de wasmachine 10340 l water per jaar, wat 14,48 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je zo’n 260 euro. De wasmachine beschikt over een beladingssensor, deze zorgt ervoor dat de hoeveelheid wasmiddel wordt afgestemd op de hoeveelheid wasgoed, waardoor je extra bespaart. Bovendien is de wasmachine milieuvriendelijk, waardoor jij je steentje bijdraagt aan het milieu.

Beschikt over een kledingbeschermende trommel

Wie goed wil zorgen voor zijn wasgoed maakt gebruik van een wasmachine met een kledingbeschermende trommel. Door de speciale wandstructuur zal kleding minder snel slijten en beter beschermd worden. De AEG L8FB86ES beschikt over deze speciale trommel, waardoor je je favoriete trui extra lang kunt dragen zonder je zorgen te maken over slijtage!

Geschikt voor een klein gezin

Het vulgewicht van 8 kg maakt dat deze wasmachine geschikt is voor een huishouden van 3 à 4 personen, oftewel een klein gezin. Is er een kleintje op komst of woon je in een studentenhuis met 3 anderen? Dan past het vulgewicht van deze trommel perfect bij jou!

Nadelen van de AEG L8FB86ES

Dit zijn de nadelen van de AEG L8FB86ES:

Geen trommelverlichting

Het eerste nadeel van deze wasmachine is de ontbrekende trommelverlichting. Iedereen kan zich er wel eens aan irriteren dat de trommel niet goed te overzien valt tijdens het in- en uitruimen van de trommel en dat je bijvoorbeeld ergens verdwaalde sokken tegenkomt. Tegenwoordig beschikken sommige wasmachines daarom over trommelverlichting, maar deze wasmachine helaas niet.

Geen Wi-Fi

Het is tegenwoordig een erg fijne functie, het kunnen besturen van je wasmachine op afstand via Wi-Fi. Iets wat deze machine helaas niet kent, waardoor het even aan- en uitzetten van de wasmachine als je niet thuis bent of het in de gaten houden van je wasgoed tijdens het boodschappen doen niet mogelijk is.

Conclusie

We hopen dat je een goed beeld bij deze wasmachine hebt gekregen na het lezen van deze review. Hieronder staan de voor- en nadelen nog een keer opgesomd.

VoordelenNadelen
Topklasse waskwaliteitGeen trommelverlichting
Beschikt over een stoomfunctieHeeft geen Wi-Fi
Redelijk energiezuinig
Kledingbeschermende trommel
Geschikt voor een klein gezin
Hoge reviewscore (9.2)