Wasmachine.com

Wat is de stoomfunctie van een wasmachine?

De stoomfunctie van een wasmachine zet stoom in voor het behandelen van je wasgoed. Per wasmachine met een stoomfunctie verschilt het wat de mogelijkheden precies zijn, dus wees hier alert op voordat je een wasmachine met stoomfunctie koopt. Hieronder leggen we uit welke toepassingen er zijn voor wasmachines met een stoomfunctie:
1. Als je je wasgoed snel op wilt frissen, kun je ervoor kiezen om het enkel te stomen. Dit is een kort programma dat minder water en energie verbruikt en waarvoor je geen wasmiddel of wasverzachter nodig hebt.
2. Je kunt een stoomwasmachine inzetten voor het hygiënisch reinigen van je wasgoed. Stoom kan de vezels van je wasgoed beter doordringen dan water, waardoor het dieper wordt gereinigd, wat ideaal is als je een baby in huis hebt of last hebt van allergieën of een gevoelige huid.
3. Ten slotte zijn er ook wasmachines met een stoomfunctie die aan het einde van een regulier wasprogramma stoom toevoegen. Dit vermindert het aantal kreukels in je wasgoed waardoor je minder hoeft te strijken. Bepaalde kledingstukken hoeven zelfs helemaal niet meer gestreken te worden!