Wasmachine.com

Hoe vaak moet ik de wasmachine reinigen?

Om je wasmachine schoon te houden en nare geuren te voorkomen, kun je het beste 1 of 2 keer per maand een programma op 60 graden aanzetten. Wassen op lagere temperaturen is beter voor je wasgoed en het milieu, echter heeft je wasmachine het af en toe nodig om met heter water te draaien.
Merk je dat je wasmachine stinkt? Dan kun je ook een ‘kookwas’ aanzetten. Hierbij zet je simpelweg een wasprogramma aan op minimaal 90 graden, zonder wasgoed, en laat je je wasmachine op die manier zichzelf reinigen. Om kalkaanslag tegen te gaan kun je een kopje azijn of soda toevoegen.
Het reinigen van de deur en de rubbers van je wasmachine, kun je niet vaak genoeg doen. We raden aan om na iedere wasbeurt het vuil in de rubbers te verwijderen, en eens per maand de rubbers met een vochtig doekje af te nemen.
Daarnaast kun je ook maandelijks de wasmiddellade van je wasmachine reinigen. Bij de meeste wasmachines kun je de lade loskoppelen en zo met een vochtig doekje reinigen. Sommige wasmiddellades zijn geschikt om in de vaatwasser te doen.