Wasmachine.com

Wat te doen tegen een trillende wasmachine?

Als je wasmachine (erg) hard trilt tijdens het centrifugeren, komt dit waarschijnlijk doordat hij niet waterpas staat. Als je wasmachine niet waterpas staat, is hij niet in balans waardoor hij hevig trilt. Vooral tijdens het centrifugeren kan dit vervelend zijn omdat de wasmachine hiermee onnodig veel geluid maakt en soms zelfs van zijn plek kan komen. Gelukkig is dit gemakkelijk te verhelpen door je wasmachine waterpas te zetten door aan de poten onder je wasmachine te draaien.
Wat ook kan helpen tegen een trillende wasmachine, is het kalibreren van je wasmachine. Bij de meeste wasmachines gebeurt dit in de fabriek al, maar dit gebeurt nauwkeuriger als je het thuis doet. Je wasmachine zal na het kalibreren minder trillen, minder herrie maken en zelfs energiezuiniger wassen. Altijd een aanrader dus!
Maakt je wasmachine nog steeds veel lawaai? Dan zijn trillingsdempers wellicht een goede oplossing. Helaas kun je trillingsdempers alleen niet in alle situaties gebruiken. Als je wasmachine op een harde vloer staat, zoals tegels of beton, dan kun je wél trillingsdempers gebruiken. Maar als je ondergrond zachter is, zoals bij hout, laminaat of vloerbedekking, hebben trillingsdempers geen effect.