Wasmachine.com

Op welke stand moet ik centrifugeren?

Wasmachines hebben tegenwoordig een steeds hoger toerental. Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait tijdens het centrifugeren, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt.
Tegenwoordig hebben wasmachines meestal een toerental van 1400 of 1600 rpm (rounds per minute). Beide tellen als een hoog toerental. Er zijn ook wasmachines met een toerental van 1100, 1200 en 1800 rpm. Als je een wasmachine hebt met een hoog maximaal toerental, kun je er per wasbeurt altijd voor kiezen om een lager toerental te gebruiken. Hiermee komt je wasgoed minder droog uit de trommel, maar verklein je ook de kans op slijtage of beschadigingen aan je kleding of ander wasgoed.
Doorgaans, voor regulier wasgoed, is een toerental van 1400 of 1600 rpm prima. Was je delicate stoffen? Dan kan het voordeliger zijn om je wasprogramma met een lager toerental in te stellen. Hierbij wordt je wasgoed voorzichtiger gedroogd waardoor het langer meegaat.