Wasmachine.com

Hoe lang kan was in de wasmachine blijven?

Je kunt je schone wasgoed maximaal 12 uur na de afloop van het wasprogramma in de trommel laten zitten voordat het gaat stinken. Er zijn echter uitzonderingen. Als je wasmachine bijvoorbeeld al niet zo schoon is, kan het voorkomen dat je wasgoed al eerder muf ruikt.
Natuurlijk is het niet nodig om je wasgoed direct uit te laden wanneer het wasprogramma voltooid is, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, raden we wel aan om dit te doen zodra te tijd hebt.
Als je je natte wasgoed te lang in de wasmachine laat zitten, gaat het namelijk stinken. De oorzaak van deze muffe geur, is schimmel. Deze schimmels zijn gelukkig niet schadelijk voor jou of je wasgoed, maar uiteraard loopt niemand graag in stinkende kleding rond. De schimmels nestelen zich voornamelijk bij de deur en de rubbers bij de deur van je wasmachine. Reinig deze daarom regelmatig met een vochtig doekje om te voorkomen dat je wasgoed nog voor die 12 uur gaat stinken.
Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we vergeten onze was uit de machine te halen. Mocht het zijn gaan stinken, is het probleem gelukkig niet heel groot. In de meeste gevallen verwijder je de geur zo weer door je wasgoed simpelweg nog een keer te wassen. Je kunt eventueel een scheutje azijn toevoegen, vanwege de neutraliserende werking.