Wasmachine.com

Hoe weet je of het verwarmingselement van de wasmachine kapot is?

Het verwarmingselement van je wasmachine zorgt ervoor dat het water warm wordt, wat nodig is om onder andere vervelende vlekken uit je wasgoed te halen. Heb je het idee dat het verwarmingselement van je wasmachine kapot is? Dit is hoe je controleert of je wasmachine nog verwarmt:
1. Met de hand: Stel een wasprogramma in zoals je normaal zou doen, en houd je hand tegen het glas van de deur van je wasmachine tijdens de hoofdwas. Tijdens dit onderdeel van het wasprogramma zou je wasmachine namelijk warm water moeten gebruiken. Voelt de deur warm aan? Dan doet het verwarmingselement het nog.
Verwarmt je wasmachine nog wel, maar denk je dat hij niet de ingestelde warmte bereikt? Dat kun je controleren op verschillende manieren.
2. Met een thermometer: Heb je een thermometer bij de hand? Dan kun je de temperatuur meten van het water dat na de hoofdwas naar de afvoer wordt gepompt. Dit doe je door de thermometer bij de afvoer te houden.
3. Met een aquarium strip: In de dierenspeciaalzaak worden strips verkocht waarmee de temperatuur in een aquarium kan worden gemeten. Plak deze op het onderste gedeelte van de glazen deur van je wasmachine, en lees deze af tijdens de hoofdwas.