Wasmachine.com

Hoe moet je wassen met wasmachine?

Het doen van de was, gaat bij de meeste wasmachines wel ongeveer hetzelfde. Alle wasmachines hebben vaak nét andere knopjes, functies en programma’s, maar over het algemeen kun je aan de hand van de volgende stappen de was doen met ieder type wasmachine.
1. Je doet je wasgoed in de trommel. Zorg ervoor dat deze niet te vol zit, dus niet proppen. Veel moderne wasmachines geven je een seintje wanneer de trommel te vol zit. Doet jouw wasmachine dat niet? Dan weet je dat de trommel precies vol genoeg zit als je ongeveer een handbreedte aan ruimte overhebt aan de bovenzijde van de trommel.
2. Selecteer een programma dat aansluit op het type wasgoed dat je wilt wassen. Denk aan katoen, wol of gemengde was.
3. Selecteer de temperatuur. In de waslabels van je wasgoed staat hoe heet het maximaal gewassen mag worden. Om de levensduur van je kleding te waarborgen en om energiekosten te besparen kun je beter niet te heet wassen (30 of 40 graden is vaak voldoende voor kleding).
4. Voeg wasmiddel en eventueel wasverzachter toe aan de wasmiddellade. Op de verpakking staat hoeveel wasmiddel en wasverzachter je moet gebruiken.
5. Je zet de wasmachine aan door op start te drukken. Hierbij wordt direct ook het slot op de deur geactiveerd.
6. Is het wasprogramma afgelopen? Wacht dan niet te lang met het uitladen van het wasgoed! Als je natte wasgoed te lang in de trommel blijft zitten, kan het namelijk gaan stinken.