Wasmachine.com

AEG L9FEN96BC SoftWater

Bekijk de goedkoopste AEG L9FEN96BC SoftWater

De AEG L9FEN96BC SoftWater is te koop bij

Review
AEG L9FEN96BC SoftWater

Met 10 verschillende programma’s is de AEG L9FEN96BC SoftWater misschien wel de beste keuze voor jouw nieuwe wasmachine. Wij hebben deze review geschreven om jou een beter beeld te geven bij deze wasmachine. Lees de voor- en nadelen van deze wasmachine hieronder!

Het geluidsniveau van deze wasmachine is met 75 decibel normaal. Je zult hem wel horen tijdens het centrifugeren waardoor het niet handig is om de machine naast je slaapkamer te plaatsen. De wasmachine beschikt over een RVS trommel, een zelfreinigende wasmiddellade en een balanssysteem, maar niet over trommelreiniging. Hierdoor blijft enige vorm van onderhoud nodig. Op het display is alles over de wasprogramma’s goed af te lezen.

De speciale SoftWater technologie onthardt het water met zout en beschermt je kleding tegen kleurvervaging. Daarnaast heb je dankzij de ÖKOMix technologie nog schonere was, doordat de zeep zich gelijkmatig over je wasgoed verspreidt.

De voordelen van de AEG L9FEN96BC SoftWater zijn de energiezuinigheid, de stoomfunctie en de kledingbeschermende trommel. Hiernaast is het ook mogelijk om tussentijds vergeten was toe te voegen en de wasmachine te besturen via een app. Met een vulgewicht van 9 kg is de wasmachine geschikt voor een groot gezin. De AEG L9FEN96BC SoftWater heeft één nadeel en dit is de ontbrekende trommelverlichting. Hieronder hebben wij deze voor- en nadelen stuk voor stuk besproken.

Voordelen van de AEG L9FEN96BC SoftWater

Dit zijn de voordelen van de AEG L9FEN96BC SoftWater:

Erg energiezuinig

Met de AEG L9FEN96BC SoftWater zul je veel energie besparen. De machine heeft energielabel A, wat het meest energiezuinige label is. De wasmachine verbruikt 76 kWh aan energie per jaar, wat neerkomt op 34,20 euro. Daarnaast verbruikt de machine 10499 l water per jaar, wat 14,70 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 330 euro aan energie.

Beschikt over een stoomfunctie

Doordat de wasmachine over een stoomfunctie beschikt is strijken nauwelijks nog nodig. Het stomen laat kreuken en vouwen verdwijnen. Daarnaast zorgt het stomen ook voor een extra opfrisbeurt van je kleding waardoor nare en muffe luchtjes verdwijnen. Zo is dit programma perfect als je je favoriete overhemd snel wilt opfrissen voor een feestje.

Kledingbeschermende trommel

Het fijne aan deze wasmachine is dat je kleding minder snel slijt en krimpt door de kledingbeschermende trommel. De trommel van de AEG L9FEN96BC SoftWater is namelijk gemaakt van een speciale wandstructuur die je kleding extra goed beschermd.

Tussentijds was toevoegen mogelijk

Heb je het wasprogramma al gestart wanneer je erachter komt dat je wat vieze kledingstukken vergeten bent? Door de mogelijkheid om tussentijds vergeten wasgoed toe te voegen bij deze wasmachine hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Geschikt voor een groot gezin

Bij het kopen van een wasmachine is het altijd belangrijk het vulgewicht in de gaten te houden. Het vulgewicht bepaalt hoeveel wasgoed je maximaal in één keer kunt wassen. Een te kleine of een te grote trommel kan erg vervelend zijn. Het vulgewicht van de AEG L9FEN96BC SoftWater is 9 kg, waardoor hij geschikt is voor een groot gezin. Zo past het wasgoed van 5 personen in de trommel.

Bedienen via app

Een handige toevoeging aan deze wasmachine is de app die erbij hoort. Zo kun je via de app het wasprogramma uitkiezen en zelfs de wasmachine besturen. Dit is extra handig als je niet vaak thuis bent en dus geen tijd hebt om vanuit huis je was te doen.

Nadelen van de AEG L9FEN96BC SoftWater

Dit zijn de nadelen van de AEG L9FEN96BC SoftWater:

Geen trommelverlichting

Het enige nadeel van de AEG L9FEN96BC SoftWater is dat de wasmachine geen trommelverlichting heeft. Hierdoor heb je slechts beperkt zicht op de trommel en het wasgoed. Dit kan vooral vervelend zijn als je van plan bent om de wasmachine in een donkere ruimte te plaatsen.

Conclusie

Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van de AEG L9FEN96BC SoftWater nog een keer op een rijtje gezet.

VoordelenNadelen
Erg energiezuinigGeen trommelverlichting
Beschikt over een stoomfunctie
Kledingbeschermende trommel
Tussentijds was toevoegen mogelijk
Geschikt voor een groot gezin
Bedienen via app