Wasmachine.com

Mijn wasmachine is kapot, wat moet ik nu?

Als je wasmachine het niet meer doet, heb je een aantal opties. Je kunt een nieuwe kopen, vragen of een monteur ernaar komt kijken of proberen het probleem zelf op te lossen. Je hoeft niet per se verstand van wasmachines te hebben om bepaalde problemen met jouw eigen wasautomaat te verhelpen. Dit zijn een aantal zaken waar je zelf naar kunt kijken:
– Veel wasmachines geven een storingsmelding wanneer er iets aan de hand is. In de gebruiksaanwijzing van je wasmachine kun je terugvinden wat deze melding precies betekent en vaak ook hoe je dit op kunt lossen. Heb je de gebruiksaanwijzing niet meer? Vaak kun je deze ook online downloaden van de website van de fabrikant.
– Gaat de wasmachine niet meer aan of start je wasprogramma niet? Controleer de volgende zaken:
o Zit de stekker (goed) in het stopcontact? En is de kabel nog in orde?
o Zit de deur goed dicht en zit er niks klem?
o Staat de kraan van de watertoevoer van de wasmachine open?
– Ook kun je zelf de printplaat, koolborstels, pomp(motor) en lagers controleren. Wasmachinestoringen worden in veel gevallen door deze onderdelen veroorzaakt. Om deze onderdelen te repareren of vervangen, zul je in sommige gevallen wel een monteur moeten inschakelen.
Kun je geen reden vinden waarom je wasmachine het niet meer doet? Dan kun je een monteur vragen voor je naar je wasmachine te kijken. Maar vraag jezelf ook af of het waarde heeft om je wasmachine te laten repareren. Natuurlijk wil je dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat, maar erg oude wasmachines kun je beter vervangen. Dat komt mede doordat nieuwe wasmachines vaak een stuk energiezuiniger wassen. Natuurlijk is een nieuwe (energiezuinige) wasmachine een investering, maar doordat je zuiniger gaat wassen bespaar je vaak flink op je energierekening.