Wasmachine.com

Hoe sluit je een wasmachine aan?

Aan de hand van de volgende stappen sluit je je nieuwe wasmachine aan:
1. Verwijder de transportbouten. Deze zitten aan de achterkant van de wasmachine en zorgen ervoor dat de trommel op zijn plek blijft tijdens het verplaatsen. Weet je niet zeker waar de transportbouten precies zitten? Dit lees je terug in de handleiding van je wasmachine. Bewaar de transportbouten goed, wie weet heb je ze nog eens nodig!
2. Sluit de watertoevoer aan. Deze zit meestal aan de achterkant van de wasmachine, rechts bovenin. Zorg ervoor dat je de slang stevig aandraait, zowel aan de kraan als aan de wasmachine. Draai de kraan open om te controleren of er niks lekt. Houd voor de zekerheid een handdoek en/of emmer bij de hand.
3. Sluit de waterafvoerslang aan. De waterafvoerslang zit vaak al vast aan de wasmachine. Stop de slang in de afvoer, de steunbeugel houdt de slang op zijn plek. Als je zowel een wasmachine als een wasdroger om dezelfde waterafvoer wilt aansluiten, heb je hiervoor en y-stuk nodig.
4. Sluit de wasmachine aan op de stroomtoevoer. Hiervoor kun je het beste een geaard stopcontact gebruiken, zo voorkom je kortsluiting. Je herkent een geaard stopcontact aan de twee metalen pinnen aan de boven- en onderkant van het stopcontact. Heeft jouw nieuwe wasruimte geen stopcontact maar een trekschakelaar? Neem dan contact op met een erkend elektricien voor de installatie.