Wasmachine.com

Wat te doen bij te veel schuim in de wasmachine?

Als je wasmachine erg veel schuimt tijdens het draaien, gebruik je waarschijnlijk meer wasmiddel dan nodig is. Op de verpakking van wasmiddelen staat vermeld hoeveel wasmiddel je moet gebruiken tijdens het doen van de was. Gebruik de doseertips van de wasmiddelfabrikant om te voorkomen dat je te veel of te weinig wasmiddel gebruikt. Aan de hand van deze tips wordt je wasgoed namelijk ook het schoonst.
Heb je bij de volgende wasbeurt nog steeds erg veel schuim in de trommel? Probeer dan een wasje te draaien zonder wasmiddel. Er blijven waarschijnlijk wasmiddelresten in je wasmachine hangen, die gaan schuimen bij het volgende wasprogramma. Je kunt van dit overtollige wasmiddel afkomen door een keertje zonder wasmiddel te wassen.
Wat je ook kunt doen, is het draaien van een kookwas. Zet een normaal wasprogramma aan op 90 graden of meer, zonder wasgoed of wasmiddel, om de overtollige wasmiddelresten helemaal los te weken en weg te spoelen. Om je wasmachine een handje te helpen, kun je ook een kopje soda of een scheut azijn aan de wasmiddellade toevoegen. Dit werkt tevens ook tegen kalkvorming en kalkaanslag.