Wasmachine.com

Miele wasmachine resetten

Er zijn veel verschillende storingen die je wasmachine kan laten zien, bijvoorbeeld als het startlampje snel knippert of als er een foutcode in het scherm staat. Maar, maak je niet druk, de meeste foutcodes kun je gemakkelijk zelf verhelpen, daar hoef je geen monteur voor in te schakelen. Op deze pagina vind je de meest voorkomende storingen, van F63 tot aan F220 en Miele wasmachine storing waterproof.  
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Miele wasmachine storing kun je vaak zelf oplossen.
  • Er zijn verschillende foutmeldingen met een eigen oplossing.
  • De Miele wasmachine kun je resetten om problemen op te lossen.

Storingen die het meest voorkomen bij Miele wasmachines

Ondanks dat Miele een van de beste merken is als het aankomt op wasmachines, kan het wel eens gebeuren dat het apparaat een foutmelding geeft. Hier vind je wat het betekent als je wasmachine één van de volgende foutcodes laat zien:

Storing F63

Mensen zijn al snel geneigd om een flinke scheut wasmiddel te gebruiken, met name als het wasgoed nogal vies is. Er zitten echter niet voor niks streepjes voor dosering op de meegeleverde dop, want te veel wasmiddel is niet alleen slecht voor je wasgoed, maar ook voor je wasmachine.

De storing F63 op je Miele wasmachine geeft aan dat er te veel schuim in de trommel zit. Je kunt deze fout eenvoudig resetten door een lege trommel met een wasprogramma op 90 graden te draaien. Alle zeepresten worden dan vanzelf uit de trommel gespoeld. In het vervolg houd je altijd de suggesties op de dop aan.

Storing F220

Een andere veel voorkomende storing is de watertoevoer. Het apparaat heeft dan niet genoeg water om alles schoon te spoelen en dat los je op door de watertoevoer te controleren. Misschien zit te waterkraan dicht of niet open genoeg, waardoor er geen water naar de trommel kan worden gevoerd.

Kijk ook altijd of de slang niet geblokkeerd wordt. Wanneer je bijvoorbeeld de wasmachine hebt verschoven, kun je daarbij een knik in de slang hebben gemaakt. Soms moet je slang vervangen worden, maar ook dat kun je gemakkelijk zelf. Zet een nieuw (kort) programma aan en controleer of de melding verdwenen is.

Storing waterafvoer

Er kan ook een probleem zijn met het afvoeren van het water. Normaal gezien wordt het water in een wasmachine altijd weggepompt, maar in dit geval lukt dat niet en al het water blijft in de trommel staan. Dit kan verschillende oorzaken hebben, de meest voorkomende is dat het afvoerfilter verstopt is. Controleer het klepje dat aan de linker voorkant van je wasmachine zit. Let op dat het water uit je wasmachine kan lopen als je het klepje opent, dus neem maatregelen om het water op te vangen.

Wanneer de afvoer zelf verstopt is, zijn er andere manieren waarop je dit oplost. Zo kun je de sifon schoonmaken, kokend water en soda gebruiken om de verstopping op de lossen, een trekveer of gootsteenontstopper gebruiken of een hogedruk rioolreiniger gebruiken.

Storing waterproof

Met het symbool van een kraan wordt deze fout aangegeven. Wanneer je dit ziet betekent het dat er ergens een lekkage is. Dit kan op allerlei verschillende plekken in het apparaat zijn, dus je moet altijd eerst de watertoevoer dicht draaien. In dit geval moet je altijd contact opnemen met een specialist.

Je kunt direct contact opnemen met Miele, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om hulp te vragen bij het punt waar je de wasmachine hebt gekocht.

Hoe reset ik mijn Miele wasmachine?

Het herstarten van je Miele wasmachine is niet zo moeilijk, het enige wat je hoeft te doen is het apparaat uitschakelen en vervolgens de stekker uit het stopcontact trekken. Voor het uitschakelen houd je de startknop ingedrukt of roteer je het wiel naar de middelste positie.

Na minstens een halve minuut kun je de wasmachine weer aanzetten en in de meeste gevallen is dan de fout gereset, want het apparaat is weer teruggezet naar de originele fabrieksinstellingen. Blijft er toch een foutcode staan? Lees dan hierboven welke oplossing bij welke foutcode hoort.

Veelgestelde vragen over een miele wasmachine resetten

We sluiten af met de vragen die het vaakst worden gesteld over de Miele wasmachine en het resetten van een storing. Zo weet je zeker dat je alle informatie hebt voor het zelf oplossen van je wasmachine storing.

Wat betekent F op Miele wasmachine?

Een Miele foutmelding begint vaak met de letter ‘F’. Deze staat voor het Engelse ‘Fault’ of het Nederlandse ‘Fout’. Op het moment dat je deze letter in je display ziet, kun je niet verder gaan met wassen. Voordat je het apparaat weer kunt gebruiken, moet je de foutmelding eerst oplossen, gelukkig kun je dat vaak zelf in slechts een paar stappen doen.