Wasmachine.com

Hoe krijg je terpentine lucht uit wasmachine?

Terpentine uit je kleding wassen in één ding, maar als de geur vervolgens ook in je wasmachine blijft hangen… Dat is nog een stuk vervelender! Want je wilt natuurlijk niet dat ál je wasgoed naar terpentine gaat ruiken. Met onze tips kom je snel weer van die geur af!
1. Allereerst helpt het om je kleding die naar terpentine ruikt buiten op te hangen. Daardoor zal al een groot deel van de geur vervliegen. Doe dit het liefst voordat je de kleding wast in de wasmachine, om te voorkomen dat er te veel terpentine of terpentinegeur in de wasmachine overblijft.
2. Als je wasmachine eenmaal naar terpentine ruikt, kun je een kookwas draaien. Zet hiervoor een normaal wasprogramma aan op minimaal 90 graden. Het kan ook helpen om een kopje soda of een scheut azijn aan het wasmiddelvakje toe te voegen. Afhankelijk van hoe hardnekkig de geur is, kun je deze stap een aantal keer herhalen.
3. Laat na het draaien van de kookwas de wasmachinedeur open staan, zodat de wasmachinetrommel goed kan drogen en eventuele overgebleven geurtjes verder kunnen vervliegen.