Wasmachine.com

Hoe til je een wasmachine naar boven?

Wasmachines zijn zware apparaten, die door hun lompe formaat nog moeilijker te tillen zijn. Een wasmachine de trap op krijgen, is dan ook iets waar velen tegenop zien. Als je net een nieuwe wasmachine hebt besteld, wordt deze in de meeste gevallen door de bezorgers zelf naar boven gebracht. Maar koop je een wasmachine tweedehands of moet je verhuizen? Dan zul je de wasmachine zelf de trap op moeten tillen. Hoe je dat precies doet, leggen we hieronder stap voor stap uit. Houd hierbij in gedachte dat je vanwege het gewicht (al snel 100 kg) en de omvang van een wasmachine, dit altijd met minimaal twee personen moet doen!
Hoe til je een wasmachine de trap op & af?
Allereerst: hoe til je een wasmachine op? De beste manier om een wasmachine van de grond te krijgen, is door hem eerst te kantelen. Hierbij richt je de deuropening naar boven. De persoon aan de achterzijde van de wasmachine, pakt de wasmachine vast aan de achterkant van het bovenblad, terwijl het andere persoon de onderkant van de voorkant van de wasmachine optilt. Houd hierbij je rug goed recht en je knieën licht gebogen.
Als je de wasmachine de trap op wilt tillen, laat je eerst de wasmachine op je knie rusten, en til je hem daarna verder op naar de borst, terwijl de persoon achter de wasmachine de wasmachine stabiel houdt en het tempo bepaalt.
Als de wasmachine de trap af moet, houd je dezelfde posities aan, maar bepaalt de onderste persoon hoe snel jullie gaan.