Wasmachine.com

Airpods in de wasmachine gedaan: wat te doen?

Het kan gebeuren; er zit nog iets in de zak wanneer je je wasmachine aanzet… Wanneer het om elektronica gaat, zoals oordopjes, kan dit extra vervelend zijn omdat je het risico loopt dat het kapot gaat in de was. Bedenk je je dat je waarschijnlijk je airpods in de wasmachine hebt gedaan? Probeer dan het wasprogramma van je wasmachine vroegtijdig stop te zetten. De startknop van je wasmachine fungeert vaak ook als een stop- of pauzeknop. Tenzij de trommel vol met water zit, kan je nu vaak de deur van de wasmachine openen en contoleren of je airpods daadwerkelijk in de wasmachine terecht zijn gekomen. Houd voor de zekerheid een emmer en handdoeken bij de hand voor het geval dat er (veel) water uit de wasmachine komt.
Als je je koptelefoon nat is geworden kun je ze vaak alsnog redden. Droog je airpods zo snel mogelijk met een droge, zachte doek en leg ze vervolgens op een doge plek (dus laat ze niet in de badkamer of het washok liggen). Leg je niet op een verwarming en probeer ze ook niet droog te föhnen, want deze hitte kan de airpods beschadigen. Je kunt ze eventueel wel in rijst leggen aangezien dit water absorbeert. Afhankelijk van hoe nat ze geworden zijn, kan het even duren voor ze van midden volledig opgedroogd zijn. Probeer ze niet aan te zetten tot je zeker bent dat ze volledig droog zijn.
Heb je ze een paar dagen laten drogen, maar gaan ze toch niet meer aan? Dan zijn ze waarschijnlijk toch te nat geworden, en zullen ze het ook niet meer gaan doen.