Wasmachine.com

Hoe werkt een waterslot op een wasmachine?

Een waterslot op een wasmachine of was-droogcombinatie voorkomt waterschade in het geval dat je apparaat lekt. Er zijn verschillende soorten waterbeveiliging waar nieuwe wasmachines over kunnen beschikken. Deze drie watersloten werken allemaal op hun eigen manier:
Bodemsensor: De bodemsensor moet je zien als een ingebouwde lekbak met een sensor die het opmerkt wanneer je wasmachine lekt. Wanneer er water in de lekbak terechtkomt, wordt de wasmachine automatisch uitgezet waardoor je vloer ten alle tijden droog blijft.
Slangbeveiliging: Wasmachines die hierover beschikken een speciale aanvoerslang én een waterslot. De aanvoerslang heeft twee lagen. Als de binnenste laag lekt of knapt vangt de tweede laag het water op. Het waterslot aan de bovenkant van de slang voelt de lekkage aan, en stopt de watertoevoer als dit het geval is. Tegenwoordig worden veel watermachines met een dergelijke toevoerslang geleverd, maar ze zijn ook los te koop.
Overloopbeveiliging: Hierbij meet de wasmachine het waterniveau in de trommel. Als er te veel water in de trommel zit – om wat voor reden dan ook – pompt de wasmachine het overtollige water weg. Hierdoor kan de trommel van je wasmachine niet overlopen.
Zoals je waarschijnlijk opvalt, focussen de verschillende waterbeveiligingen zich op verschillende risico’s. Om die reden is het natuurlijk het veiligst om voor een wasmachine te kiezen die alle drie deze opties bieden.