Wasmachine.com

Miele TwinDos wasmachine

Ben je het zat om voor elke wasbeurt de hoeveelheid van je wasmiddel af te meten? En dat te veel wasmiddel zorgt voor vervelende achtergebleven zeepresten in de trommel? Met het nieuwe systeem van Miele is dit allemaal verleden tijd. Miele TwinDos zorgt er namelijk voor dat je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt en jij er geen omkijken meer naar hebt. Hoe TwinDos werkt en wat de beste Miele wasmachines met TwinDos van 2024 zijn vind je in dit artikel.

Beste miele twindos wasmachine van 2024

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

2

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

3

Miele WSG 663 WCS TwinDos

4

Miele WSD 663 WCS TwinDos

5

Miele WSH 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update: 19 mei 2024

Beste miele twindos wasmachine van 2024

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

2

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

3

Miele WSG 663 WCS TwinDos

4

Miele WSD 663 WCS TwinDos

5

Miele WSH 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Het TwinDos systeem is een uitvinding van Miele.
  • Met TwinDos wordt je wasmiddel automatisch gedoseerd en gebruik je nooit te veel.
  • Het TwinDos systeem bespaart je energie en zorgt voor een lange levensduur.
  • De beste miele twindos wasmachine is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Wat is een Miele TwinDos wasmachine?

Een Miele wasmachine met TwinDos systeem doseert automatisch wasmiddel bij je wasbeurten. Zo hoef jij je niet druk te maken om de juiste hoeveelheid wasmiddel, het TwinDos systeem doet dit voor jou. De automatische dosering werkt aan de hand van sensoren in de Miele wasmachine. Je kiest, voordat je de was aanzet, of je was licht, normaal of erg vuil is. Aan de hand daarvan en de sensoren die bepalen hoe vol de trommel is wordt de juiste hoeveelheid wasmiddel toegevoegd. Door het automatisch doseren wordt altijd precies genoeg zeep gebruikt, waardoor je kleren langer mooi blijven en het is ook nog eens beter voor je wasmachine. Wanneer je teveel wasmiddel gebruikt, hopen de zeepresten zich namelijk op in de trommel waardoor je wasmachine sneller zal slijten en minder lang mee gaat.

Het TwinDos systeem van Miele maakt gebruik van twee soorten wasmiddel. Dit wasmiddel van Miele heet Ultraphase 1 en 2. Deze wasmiddelen van Miele zijn speciaal gecreëerd om alle soorten was te wassen en vlekken te laten verdwijnen. Ultraphase 1 bestaat uit ingrediënten die geschikt zijn voor gekleurde en witte was, Ultraphase 2 bevat toevoegingen die geschikt zijn voor de witte was, zoals bleekmiddel en optisch witmiddel. Door je Miele wasmachine in te stellen op witte was of gekleurde was, worden deze twee middelen in een bepaalde verhouding gecombineerd en door automatische wasmiddeldosering toegevoegd aan je was.

Dit zijn de beste Miele TwinDos wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Miele TwinDos wasmachine? We hebben voor jou uitgezocht wat de beste Miele wasmachines zijn met het TwinDos systeem. Hierbij hebben we ook gekeken naar andere specificaties zoals energieverbruik, vulgewicht, toerental, geluidsniveau en de verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste Miele TwinDos wasmachines van 2024.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos wasmachine introduceert belangrijke innovaties die het wasproces gemakkelijker en efficiënter maken. Met het TwinDos systeem doseert de machine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen verspilling tegengaat maar ook zorgt voor optimale kledingverzorging. Daarnaast maakt de PowerWash 2.0 functie het mogelijk om een halfvolle trommel in slechts 49 minuten grondig te wassen, en dit met besparing van water en energie dankzij geavanceerde waterstroomtechniek.

Ook biedt de machine bediening via WiFiConn@ct, wat gebruikers de vrijheid geeft om de wasmachine op afstand te bedienen via smartphone of tablet. Dit voegt een extra laag van gemak en flexibiliteit toe die veel andere machines niet hebben.

Hoewel overwegend positief, heeft de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt er een trommelverlichting voor betere zichtbaarheid en is het apparaat aan de prijzige kant. Daarnaast vereist het gebruik van het TwinDos systeem de aankoop van speciale reservoirs als men eigen wasmiddel wil gebruiken, wat een extra kostenpost kan zijn.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos wasmachine biedt geavanceerde functies die bijdragen aan een efficiënte waservaring. PowerWash 2.0 kan een halfvolle trommel in 49 minuten schoon krijgen, wat tijds-, energie- en waterbesparing oplevert. Dit is vooral gunstig voor mensen met een hectisch leven die geen tijd hebben om op langere wasprogramma's te wachten.

Een ander innovatief kenmerk is het TwinDos-systeem, dat automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel doseert, wat resulteert in langer mooi blijvende kleding en beddengoed. Daarnaast biedt de machine de mogelijkheid tot het gebruik van CapDosing-capsules, speciaal ontworpen voor de zorg van delicate stoffen zoals wol of zijde.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen. De machine beschikt niet over een AllWater-systeem voor het gebruik van regenwater, wat een minpunt is voor milieubewuste consumenten. Verder is de wasmachine aan de prijzige kant en kan het formaat een obstakel zijn voor mensen met beperkte ruimte.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSG 663 WCS TwinDos wasmachine onderscheidt zich op het gebied van efficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid. Een bijzondere functie is de TwinDos automatische dosering die precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toedient, waardoor kleding langer mooi blijft. Het apparaat werkt bovendien zeer stil met een geluidsniveau van slechts 68 dB, ideaal voor huishoudens waar de machine in de buurt van leefruimtes staat of voor nachtelijk gebruik.

Daarnaast biedt de machine een ruime laadcapaciteit van 9 kg, wat het bijzonder geschikt maakt voor grote gezinnen of mensen met veel was. Hierdoor hoeft men minder frequent te wassen, wat tijd en energie bespaart.

Hoewel de Miele WSG 663 WCS TwinDos veel voordelen biedt, kent het ook enkele nadelen. Zo ontbreekt de PowerWash 2.0-functie voor snelle wasbeurten en heeft het geen AllWater-systeem voor het gebruik van regenwater. Ook vereist het gebruik van eigen wasmiddel de aankoop van speciale Miele navulcontainers, wat extra kosten met zich meebrengt.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSD 663 WCS TwinDos wasmachine combineert gebruiksgemak en efficiëntie met zijn geavanceerde technologieën. De TwinDos-functie zorgt voor automatische dosering van wasmiddel, wat zowel kostenbesparend als gunstig voor de levensduur van je kleding is. Daarnaast biedt de wasmachine WiFiConn@ct voor het op afstand bedienen via smartphones, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl.

De machine heeft ook speciale CapDosing wascapsules voor delicate stoffen zoals wol en zijde. Met een laadcapaciteit van 8 kg en een snelheid van 1400 toeren per minuut is het apparaat geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Het is bovendien relatief energiezuinig, wat een verwachte levensduur energiebesparing van 290 euro oplevert.

Echter, er zijn ook nadelen. De wasmachine mist de PowerWash 2.0-functie voor een snelle wasbeurt van 49 minuten. Bovendien kan het geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren als hinderlijk worden ervaren, vooral in huizen met een open indeling. Daarnaast is er geen optie voor een volledige snelle wascyclus voor als je haast hebt.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSH 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos wasmachine biedt een aantal interessante functies gericht op gebruiksgemak en duurzaamheid. Het TwinDos automatische doseringssysteem zorgt voor de juiste hoeveelheid wasmiddel per wascyclus, wat zowel milieuvoordelen heeft als de levensduur van je kleding verlengt. Daarnaast maakt de PowerWash 2.0 technologie het mogelijk om een halfvolle trommel in slechts 49 minuten effectief te wassen, waardoor zowel water als energie wordt bespaard.

Het apparaat is opmerkelijk stil met een geluidsniveau van slechts 67 dB, waardoor het ideaal is voor huishoudens waar stilte belangrijk is. Bovendien heeft het een A energielabel, en kan het tot €290 aan energiekosten besparen over de levensduur van de machine.

Hoewel de wasmachine veel voordelen biedt, heeft het ook enkele nadelen. Er is geen trommelverlichting, wat het gebruik in minder goed verlichte ruimtes bemoeilijkt. Het apparaat heeft een hoger prijskaartje en biedt beperkte wasprogramma's voor speciale stoffen zoals kasjmier of fluweel.

De specificaties van een Miele TwinDos wasmachine

Het TwinDos systeem doseert dus automatisch vloeibaar wasmiddel in de trommel. Naast de automatische dosering lees je hieronder welke specificaties een Miele wasmachine met TwinDos heeft.

Energieklasse

Elke Miele wasautomaat met Twindos heeft energielabel A en is daarmee energiezuinig in gebruik. Het jaarlijks energieverbruik van een Miele TwinDos wasmachine ligt tussen de 103 en 108 kWh. Dit is slechts €43 aan energiekosten.

Wasprogramma’s

Miele wasmachines hebben wasprogramma’s bestaande uit minimaal 12 verschillende soorten. De standaard programma’s zoals fijne was, katoen, korte was, opfrissen en wol heeft elke Miele wasmachine. Wil je speciale wasprogramma’s hebben zoals allergieën, donkere was, gordijnen, outdoorkleding en overhemden dan zul je naar een uitgebreidere Miele wasmachine moeten kijken.

Afmetingen

De afmetingen van elke Miele TwinDos wasmachine is hetzelfde. Een wasmachine heeft een hoogte van 85 cm, een diepte van 63,6 cm en een breedte van 59,6 cm.

Gewicht

Het gewicht van een Miele TwinDos machine kan variëren tussen de 89 en 95 kg. Een grotere trommel zorgt voor een iets zwaardere wasmachine.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs voor een Miele TwinDos wasautomaat is rond de €1500, waarbij de goedkoopste variant €1099 is en de duurste loopt tegen de €2000 aan.

Miele TwinDos wasmachine: voordelen en nadelen

Ben je nog aan het overwegen of je een Miele wasmachine met TwinDos systeem wilt aanschaffen? Door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten hopen we dat voor jou de keuze makkelijker wordt.

Voordelen Miele TwinDos wasmachine

Automatische wasmiddel dosering

Een groot voordeel van de TwinDos is natuurlijk de automatische dosering met het wasmiddel van Miele. Door de automatische dosering wordt precies de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Je gaat zo niet te snel door je wasmiddel heen en hoeft niet continu nieuwe wasmiddel te kopen.

Langere levensduur & zuinig

De juiste dosering zorgt er ook voor dat je wasmachine langer mee gaat en je energie bespaart. Teveel wasmiddel in de trommel zorgt er namelijk voor dat zeepresten ophopen wat ten koste gaat van je wasmachine. Ook is teveel wasmiddel slecht voor je kleding en laat het vlekken en strepen achter. Teveel zeep in de trommel zorgt er ook voor dat een wasprogramma langer draait dan nodig omdat de machine door blijft draaien totdat al het schuim en zeep uit de trommel is verdwenen. Door de juiste dosering draait je wasmachine nooit langer door wat je minder stroom kost.

Nadelen Miele Twindos wasmachine

Te weinig wasmiddel

Heb je erg vieze en stinkende was zoals sportkleding, dan kan het zijn dat de automatische dosering niet goed genoeg is. Je zult dan zelf handmatig toch nog wat wasmiddel moeten toevoegen om alle vlekken er uit te krijgen of je moet kiezen voor een hogere bevuilingsgraad waardoor er meer wasmiddel toegevoegd wordt.

Het prijskaartje

Een ander nadeel van de Miele TwinDos wasmachines is het prijskaartje. Deze wasmachines kosten minimaal €1000 en zijn een grote investering die je niet zomaar maakt. Daarentegen kun je wel die uitstekende Miele kwaliteit en lange levensduur verwachten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Miele TwinDos wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen doe je niet zomaar. Het is belangrijk om goed research te doen om zo de perfecte wasmachine voor jou en je gezin te vinden. Naast het handige TwinDos systeem moet je zeker op de volgende zaken letten:

Vulgewicht

Kijk goed naar het vulgewicht van de Miele wasmachines. Deze hebben een trommelinhoud van 8 of 9kg. Een vulgewicht van 8 kg is voldoende voor een huishouden bestaande uit 4 personen. Ben je met meer in huis? Dan is het aan te raden om een trommel met 9 kg inhoud te kiezen.

Toerental

Miele wasmachines hebben een toerental van 1400 of 1600 rpm. Een toerental van 1400 rpm is genoeg voor het drogen van broeken en shirts. Het wasgoed moet daarna nog wel kort in de droger om volledig te drogen. Een hoger toerental van 1600 rpm is ideaal wanneer je geen droger hebt. Door de snelle centrifuge is het restvochtpercentage nog maar 44% t.o.v 1400 toeren en 53%. Hierdoor hoeft je kleding een stuk minder lang aan de waslijn te te drogen.

Extra functies

Wil je naast de TwinDos nog andere extra functies zoals PowerWash, SingleWash, of Voorstrijken? Niet elke Miele wasmachine heeft dit. Het is dus goed om na te lopen welke extra functies jij wilt bij je Miele wasmachine.

Wasprogramma’s

Elke Miele wasmachine heeft 12 standaard programma’s. Is dat voor jou niet genoeg dan kun je ook machines kopen met speciale programma’s zoals outdoorkleding, gordijnen en beddengoed, allergieën en overhemden. Check welke programma’s jij nodig hebt en veel gebruikt en zoek daar je wasmachine op uit.

Zo installeer je het TwinDos systeem

Heb je een Miele wasmachine met TwinDos systeem? Dit stel je binnen een paar minuten in op je wasmachine.

  1. Zet je wasmachine aan op het programma ‘Katoen’ en druk op ‘Ok’ om het systeem in te stellen.

  2. Klik een aantal keer op ‘Ok’ op het display totdat je bij de optie komt waar je het aantal milliliter kunt instellen per wasbeurt. Stel hier het aantal milliliter in. Gemiddeld is dit 40-45 ml. Heb je vieze was dan moet deze hoeveelheid wat hoger zijn.

  3. Op dezelfde manier als hierboven stel je ook de dosering van het tweede reservoir in.

  4. Pak de flacons erbij en verwijder het aluminium lipje.

  5. Druk op het klepje rechtsonder de wasmachine en deze gaat vanzelf open. De reservoirs plaats je in de opening. Druk de flacons aan totdat je een klik hoort en sluit te klep.

  6. Het eerste wasprogramma draai je met een lege trommel, op deze manier stelt je Miele wasmachine de flacons op de juiste instelling in.

In dit filmpje zie je ook de handige uitleg in videoformat zodat je het stap voor stap na kunt lopen:

Veelgestelde vragen over een Miele TwinDos wasmachine

Kan je TwinDos zelf bijvullen?

Is het wasmiddel op dan kun je het TwinDos systeem zelf bijvullen door een nieuw reservoir met wasmiddel van Miele toe te voegen. Deze zijn online te koop en dit vervangen gaat erg makkelijk onderaan de machine en kost je enkele minuten. Wil je het TwinDos systeem gebruiken met je eigen wasmiddel, dan moet je eerst twee lege navulreservoirs kopen die je vervolgens kunt vullen.

Is TwinDos handig?

Het TwinDos systeem is erg handig omdat je zo nooit teveel wasmiddel gebruikt. Het systeem doseert automatisch het wasmiddel waardoor je kleding langer mooi blijft en je wasmachine ook langer meegaat doordat minder overtollige zeepresten zich zullen ophopen.

Wat is het verschil tussen UltraPhase 1 en 2?

Het TwinDos systeem heeft twee reservoirs. Het linkerreservoir bevat Ultraphase 1: een wasmiddel met ingrediënten om je kleur en witte was schoon te maken. Ultraphase 2 is een wasmiddel speciaal geschikt voor de witte was. Het bevat bleekmiddel en optisch witmiddel. De wasmachine maakt op basis van jouw wasgoed de ideale combinatie van Ultraphase 1 en 2 voor het beste wasresultaat waardoor je kleding vlekvrij uit de trommel komt.

Hoe TwinDos vervangen?

Na zo’n 40 wasbeurten is het tijd om je TwinDos reservoirs te vervangen. Dit gaat erg eenvoudig en kost je slechts een paar minuten. Zet eerst de wasmachine aan zonder programma. Rechtsonder vind je het TwinDos systeem, open de klep en haal de lege flacons eruit. Haal daarna het aluminium lipje van de nieuwe flacon en plaats de nieuwe flacon in de machine. Let goed op dat je de Ultraphase 1 links plaats, en nummer 2 rechts. Sluit de klep en via het display stel je de dosering in.

Welk eigen wasmiddel in TwinDos?

Je kunt ook je eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken bij Miele TwinDos. Hiervoor moet je twee lege reservoirs kopen: TwinDos 1 en TwinDos 2. De reservoir van 1,5 liter kun je vervolgens vullen met je eigen wasmiddel. Via het display van je Miele wasmachine kun je aangeven wat voor wasmiddel je gebruikt. Het systeem stelt vervolgens een automatische dosering vast.

Hoe vaak TwinDos reinigen?

Het goed reinigen van je TwinDos zorgt voor een optimaal wasresultaat. Als je het systeem langer dan 2 maanden niet gebruikt (door vakantie of verhuizing), spoel dan de slangen schoon met TwinDos Care. Zo voorkom je verstopping en worden de slangen schoongespoeld. Daarnaast is het aan te raden om sowieso 1 tot 3 keer per jaar de slangen schoon te spoelen met TwinDos Care.

Hoeveel wasbeurten gaat TwinDos mee?

Het TwinDos systeem heeft een reservoir van 1,5 liter. Met het wasmiddel van Miele gaat TwinDos ongeveer 40 wasbeurten mee.