Wasmachine.com

AEG L7FE96ES

Bekijk de goedkoopste AEG L7FE96ES

De AEG L7FE96ES is te koop bij

Review
AEG L7FE96ES

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Misschien is de AEG L7FE96ES wasmachine, beoordeeld met een 9,1, wel wat voor jouw. Hieronder hebben we voor jou de voor- en nadelen van deze wasmachine opgesomd.

De AEG L7FE96ES is een fijne wasmachine met 10 verschillende wasprogramma’s en een duidelijk display om alles op af te lezen. Het geluidsniveau van de wasmachine ligt op 76 decibel, wat als normaal gezien wordt voor een wasmachine. Je zult de wasmachine zeker horen, dus het is niet verstandig om hem naast je slaap- of woonkamer plaatsen.

Met energielabel C wast de AEG L7FE96ES redelijk energiezuinig. Het is een milieuvriendelijke wasmachine met beladingssensoren die de programmaduur op de hoeveelheid was aanpassen. Zo bespaar je jaarlijks op je energiekosten. De wasmachine verbruikt 143 kWh energie per jaar, wat 32,89 euro kost. Daarnaast verbruikt hij 10780 l aan water per jaar, wat 15,40 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 150 euro aan energie.

Qua bouwkwaliteit en waskwaliteit behoort de wasmachine tot de middenklasse. Hij beschikt over een koolborstelloze motor, een zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging, wat de levensduur van de wasmachine verlengt. De kledingbeschermende trommel zorgt voor het beschermen van je kleding tegen slijtage en krimping. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de AEG L7FE96ES op een rijtje gezet.

Voordelen van de AEG L7FE96ES

Dit zijn de voordelen van de AEG L7FE96ES:

ProSteam functie

Met de ProSteam stoomfunctie van de AEG L7FE96ES zijn kreuken en nare luchtjes verleden tijd. Doordat er een stoomprogramma aan het einde van het wasprogramma wordt toegevoegd wordt de kleding licht gestoomd wat voor een frisse geur zorgt. Bovendien is strijkwerk nauwelijks nog nodig omdat kreuken en vouwen in het wasgoed ook verdwijnen door het stomen.

Wassen voor een groot huishouden

Het vulgewicht van een wasmachine hangt samen met hoe je de was doet en met hoeveel personen je de wasmachine gebruikt. De AEG L7FE96ES is geschikt voor een groot huishouden door het vulgewicht van 9 kg. De trommel is groot genoeg voor het wasgoed van 5 of meer personen. Woon je in een groot studentenhuis of heb je een groot gezin met 3 kinderen? Dan is het vulgewicht van deze wasmachine geschikt voor jou.

Nadelen van de AEG L7FE96ES

Dit zijn de nadelen van de AEG L7FE96ES:

Beschikt niet over trommelverlichting

Een nadeel van deze wasmachine is de ontbrekende trommelverlichting. Dit is een handige toevoeging voor als je het fijn vindt om je wasgoed goed te kunnen overzien in de wastrommel. Ook als je van plan bent om de wasmachine in een donkere kamer te plaatsen is trommelverlichting geen overbodige luxe.

De AEG L7FE96ES niet bestuurbaar via Wi-Fi

Naast de ontbrekende trommelverlichting beschikt de wasmachine ook niet over Wi-Fi. Als jij op zoek bent naar een wasmachine die je op afstand kunt besturen via Wi-Fi is het verstandig om nog even door te zoeken aangezien dit niet mogelijk is met de AEG L7FE96ES.

Conclusie

Hieronder hebben we de voor- en nadelen nog een keer opgesomd om deze review mee af te sluiten.

VoordelenNadelen
Beschikt over een stoomfunctieGeen trommelverlichting
Geschikt voor een huishouden van 5 of meer personenNiet bestuurbaar via Wi-Fi
Hoge reviewscore (9.1)