Wasmachine.com

AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

Bekijk de goedkoopste AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

De AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose is te koop bij

Review
AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

Met een 9.2 heeft de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose wasmachine een erg goede reviewscore. Wij hebben deze uitgebreide review geschreven om jou een beter beeld te geven bij de machine.

Deze wasmachine valt niet zoals de meeste wasmachines in energieklasse A, maar in energieklasse C. Dit betekent niet in dat je niks zult besparen! Over de gehele levensduur zul je namelijk zo’n 150 euro besparen. Hij verbruikt 143 kWH aan energie per jaar, wat 32,89 euro kost. Daarnaast verbruikt hij 10780 l water per jaar, wat 14,70 kost. Deze wasmachine valt in het normale geluidsniveau met 76 decibel. Hij is dus niet te luid, maar ook niet extreem stil tijdens het centrifugeren.

Grote voordelen van deze wasmachine zijn het hoge vulgewicht voor als je grote ladingen was moet wassen en de topklasse bouw- en waskwaliteit. Zo weet je dat je lang van de wasmachine zult genieten. Ook beschikt de wasmachine over een stoomfunctie en kun je gebruik maken van de app. De AEG Care app geeft wasadvies en zorgt ervoor dat je toegang hebt tot extra wasprogramma’s.

Een minpunt van de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose is de ontbrekende trommelverlichting. Om al deze voor- en nadelen beter toe te lichten hebben we ze hieronder nog even stuk voor stuk behandeld.

Voordelen van de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

Dit zijn de voordelen van de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose:

Lange levensduur door topklasse bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een wasmachine is belangrijk als je graag wilt weten hoelang de machine mee gaat. Er wordt hierbij gekeken naar de materialen die zijn gebruikt voor de trommel, het deurscharnier, het balanssysteem, en de soort motor. De AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose scoort goed op deze zaken en behoort daarom tot de topklasse. Hij beschikt over een zelfreinigende wasmiddellade, een goed balanssysteem en trommelreiniging. Je zult dus extra lang van deze wasmachine genieten!

Topklasse waskwaliteit

De AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose behoort wat betreft waskwaliteit tot de topklasse. Dit houdt in dat het wasgoed extra schoon en fris de trommel uit komt en er minimale kans is op slijtage. De wasmachine heeft een kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering en verschillende soorten snelwasprogramma’s.

Stomen in plaats van strijken

Een stoomfunctie is tegenwoordig een erg veel voorkomende en handige functie van wasmachines. Het zorgt er namelijk voor dat kleding die niet gewassen hoeft te worden, maar wel muf ruikt, weer een verfrissend geurtje krijgt. Daarnaast zorgt het stomen voor minder vouwen en kreuken in het wasgoed, waardoor strijken nauwelijks meer nodig is. Voor mensen die niet van strijken houden is dit de perfecte oplossing.

Geschikt voor een huishouden van 5 of meer personen

Woon jij met veel verschillende mensen in hetzelfde huis? Dan is het geen overbodige luxe om een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg aan te schaffen. Deze trommel is namelijk groot genoeg voor een huishouden van 5 of meer personen. Zo kun je al het beddengoed in één wasbeurt wassen.

Extra mogelijkheden in de app

Bij deze wasmachine kun je gebruik maken van de AEG Care app. Deze app levert wasadvies op basis van wat je wilt wassen. Hierna stuurt de app meteen de juiste instellingen naar de wasmachine. Daarnaast kun je met de app gebruik maken van extra programma’s naast de al aanwezige 24 wasprogramma’s. Gewoon vanaf je smartphone of tablet.

Nadelen van de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

Dit zijn de nadelen van de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose:

Heeft geen trommelverlichting

Het enige nadeel van deze wasmachine is de ontbrekende trommelverlichting. Hierdoor kan het soms lastig zijn om je wasgoed te overzien tijdens het in- en uitruimen en kan er soms nog wel eens een kledingstuk achterblijven. Dit is vooral vervelend als je van plan bent om de wasmachine in een donkere ruimte te plaatsen.

Conclusie

Wij hopen dat je na het lezen van deze review een stukje dichter bij het maken van de juiste keuze bent. Check hieronder nog even alle voor- en nadelen.

VoordelenNadelen
Topklasse bouwkwaliteitGeen trommelverlichting
Topklasse waskwaliteit
Beschikt over een stoomfunctie
Geschikt voor een huishouden van 5 of meer personen
Verbinding maken via de app
Hoge reviewscore (9.2)