Wasmachine.com

Wat kost een wasmachine per keer?

Gemiddeld verbruikt een wasmachine 0,5 kilowattuur (kWh) per wasbeurt, dat kost ongeveer €0,12. Voor het water betaal je per wasbeurt gemiddeld €0,07, waardoor een wasbeurt gemiddeld €0,19 kost. Deze kosten zijn uiteraard afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoeveel stroom en water je wasmachine verbruikt tijdens het geselecteerde wasprogramma en de huidige kosten voor water en energie.
Het verschilt per wasmachine hoeveel water en energie hij verbruikt. Over het algemeen zijn energiezuinige wasmachines duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik door het lage energieverbruik. Hierdoor ben je uiteindelijk vaak toch goedkoper uit met een duurdere, energiezuinige wasmachine, dan met een goedkope wasmachine met een slecht energielabel. Hoeveel water en stroom een wasmachine precies verbruikt per wasbeurt, lees je af van het energielabel van de wasmachine.
Dus, wat kost een wasbeurt? Gemiddeld €0,19. Daarnaast kun je de kosten voor het wasmiddel en eventuele wasverzachter meetellen om een nóg exactere berekening te maken van de kosten van een wasbeurt.