Wasmachine.com

Waarom centrifugeert mijn wasmachine niet?

Als je wasmachine niet meer centrifugeert, kan dat verschillende oorzaken hebben. Hieronder nemen we de meest-voorkomende redenen met de door:
1. Als er te veel water in de trommel blijft staan, komt dat meestal doordat het filter bij de pomp verstopt zit. Dit kun je voorkomen of verhelpen door het filter te reinigen. Bij de meeste wasmachines vind je het filter achter een klep links of rechts onderaan de voorkant van het apparaat. Haal het slangetje los en laat deze leeglopen in een schaal of bak. Als er geen water meer uitkomt, kun je het filter losmaken en schoonmaken. Achter het filter zit de schoep van de wasmachine, controleer of je deze naar links en rechts kan bewegen. Niet? Controleer dan of de schoep blokkeert en verwijder dit.
2. Is het filter schoon en loop het water alsnog niet weg? Dan kan het zijn dat de afvoerslang geblokkeerd is. Controleer deze op mogelijke verstoppingen of een kink in de kabel.
3. Is dat ook het probleem niet? Dan kan het zijn dat de afvoerslang te diep in de waterafvoer zit. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerbuis zit. Met een speciale beugel zorg je ervoor dat de slang niet dieper in de afvoer zakt.
4. En andere reden waarom het water van je wasmachine niet wegloopt, is dat de vaste afvoer verstopt zit. Dit controleer je door water in de vaste afvoer te gieten. Loopt hij over? Dan heb je waarschijnlijk een verstopping.
5. Draait de trommel van je wasmachine helemaal niet meer? Dan kan het zo zijn dat de koolborstels van de motor versleten zijn. Het is mogelijk om deze zelf te vervangen of om dit door een reparateur te laten doen.