Wasmachine.com

Bosch WAN28275NL

Bekijk de goedkoopste Bosch WAN28275NL

De Bosch WAN28275NL is te koop bij

Review
Bosch WAN28275NL

De Bosch WAN28275NL wasmachine is door de consument beoordeeld met een 9. Een erg hoge reviewscore. Om duidelijk te maken hoe deze score tot stand is gekomen hebben wij deze uitgebreide review geschreven waarin alle voor- en nadelen van de wasmachine besproken worden.

Met energielabel C is de wasdroger niet de meest energiezuinige wasmachine. Energielabels lopen namelijk van A tot G, waarbij A het meest zuinig is. De wasmachine verbruikt 147,4 kWh energie per jaar, wat 66,33 euro kost. Daarnaast verbruikt hij 10340 l water per jaar, wat 14,48 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 190 euro aan energie.

Fijne toevoegingen aan de wasmachine zijn het display waar alles erg duidelijk op af te lezen is en het AllergiePlus programma waardoor dierenharen en pollen verdwijnen en je minder last zult hebben van allergieën.

De grote voordelen van de Bosch WAN28275NL zijn de topklasse bouwkwaliteit, de kledingbeschermende trommel en het geluidsniveau. Hiernaast is de wasmachine geschikt voor een klein gezin en beschikt hij over de functie om tussentijds was toe te voegen. De nadelen van de Bosch WAN28275NL zijn de basisklasse waskwaliteit, de ontbrekende trommelverlichting en Wi-Fi functie en het feit dat de wasmachine niet over een stoomfunctie beschikt. Hieronder hebben wij al deze specificaties nog wat duidelijker uitgelegd zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw nieuwe wasmachine.

Voordelen van de Bosch WAN28275NL

Dit zijn de voordelen van de Bosch WAN28275NL:

Lange levensduur door goede materialen

De bouwkwaliteit van een wasmachine heeft alles te maken met hoe de machine is gebouwd en wat de levensduur is. Dit wordt bepaald door allerlei verschillende factoren zoals het materiaal van de trommel, de soort motor, en of er sprake is van een zelfreinigende wasmiddellade. De Bosch WAN28275NL werkt op een koolborstelloze motor en heeft een RVS trommel en deurscharnier, ook beschikt de wasmachine over een zelfreinigende wasmiddellade. Deze factoren zorgen er allemaal voor dat de wasmachine tot de topklasse behoort. De wasmachine heeft een lange levensduur, waardoor je er extra lang plezier van zult hebben.

Bescherm je kleding

Iedereen weet dat het niet goed is om je kleding vaak te wassen. Door de kledingbeschermende trommel in deze wasmachine is dit echter geen groot probleem meer, aangezien de speciale wandstructuur van de trommel slijtage tegengaat en het je wasgoed beter zal beschermen.

Vergeten was toevoegen wanneer je maar wilt

Het is iedereen wel eens overkomen, je hebt je wasmachine net aangezet en vervolgens kom je nog een vies kledingstuk in de hoek van je kamer tegen. Wat nu? Met deze wasmachine is dit geen probleem meer, aangezien het mogelijk is om vergeten was toe te voegen zonder het programma te onderbreken.

Geschikt voor een klein gezin

Bij het kopen van een wasmachine is het belangrijk om het vulgewicht op te zoeken. Dit geeft namelijk aan hoeveel kg wasgoed de wastrommel aan kan. De Bosch WAN28275NL heeft een vulgewicht van 8 kg en is daarmee geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Zo was je al het beddengoed in één wasbeurt.

Stille wasmachine

Als je van plan bent om je nieuwe wasmachine in je woon- of slaapkamer te plaatsen is deze wasmachine een goede keuze. Met het geluidsniveau van 73 decibel zul je de wasmachine tijdens het centrifugeren meer horen dan een extra stille wasmachine, maar hij zal zeker geen overlast geven.

Nadelen van de Bosch WAN28275NL

Dit zijn de nadelen van de Bosch WAN28275NL:

Minder zicht door de ontbrekende trommelverlichting

Het overzien van je wasgoed in de trommel kan soms best lastig zijn, vooral als de wasmachine in een donkere ruimte staat. Vandaar dat sommige wasmachines tegenwoordig trommelverlichting hebben, maar de Bosch WAN28275NL is hier helaas een uitzondering op. Hij beschikt niet over trommelverlichting. Hierdoor bestaat er een mogelijkheid dat je een verdwaalde sok tegenkomt bij het in- of uitruimen van je wasgoed.

Heeft geen Wi-Fi

Het online besturen van je wasmachine is een fijne toevoeging als je een druk leven hebt en het in de gaten houden van je wasmachine op afstand de ultieme oplossing is. Houd je wasprogramma in de gaten en zet de machine aan of uit wanneer je maar wilt, waar je ook bent. De Bosch WAN28275NL beschikt niet over deze functie, waardoor je hem niet op afstand kunt besturen.

Beschikt niet over een stoomfunctie

Een stoomfunctie zorgt voor verschillende voordelen bij het wassen. Zo zorgt deze functie voor minder kreuken en vouwen in je wasgoed aangezien er een licht stoomprogramma aan het wasprogramma wordt toegevoegd. Hierdoor is strijkwerk nauwelijks nog nodig. Ook is het stomen de perfecte oplossing voor als een kledingstuk een opfrisbeurt nodig heeft, maar niet gewassen hoeft te worden. Helaas beschikt deze wasmachine niet over deze functie, dus als je op zoek bent naar een wasmachine die dit wel heeft is het beter om nog even verder te kijken.

Basisklasse waskwaliteit

De Bosch WAN28275NL behoort slechts tot de basisklasse waskwaliteit. De waskwaliteit zegt alles over hoe schoon het wasgoed de trommel uitkomt. Bij de basisklasse is onderhoud vaak nodig en beschikt de wasmachine niet over extra functies en handigheidjes. Als je op zoek bent naar een voordelige wasmachine met niet veel toeters en bellen is deze wasmachine een goede keuze.

Conclusie

Hieronder hebben we als samenvatting de voor- en nadelen opgesomd.

VoordelenNadelen
Topklasse bouwkwaliteitGeen trommelverlichting
Kledingbeschermende trommelHeeft geen Wi-Fi
Tussentijds was toevoegen mogelijkBasisklasse waskwaliteit
Geschikt voor een klein gezin
Hoge reviewscore (9)