Wasmachine.com

Hoe weet je of je wasmachine warm wordt?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of het water in je wasmachine écht warm wordt. De eerste en meest eenvoudige manier is door met je hand aan de deur te voelen wanneer je wasmachine is gevuld met water. Als deze warm aanvoelt, heeft het verwarmingselement van je wasmachine zijn werk gedaan.
Dat het water warm is, betekent echter niet per se dat het water ook de vooraf-ingestelde temperatuur heeft bereikt. Er zijn twee manieren om de exacte temperatuur van je wasmachine te controleren.
1. Met een thermometer. Als je wasmachine het water afpompt, kun je een thermometer bij de afvoer van het water houden. Dit geeft een goede indicatie van de tempratuur van het water waarmee je wasgoed gewassen wordt.
2. Met een aquarium strip. Bij de dierenspeciaalzaak kun je thermometerstrips kopen die je normaliter aan de binnenkant van een aquarium plakt om de temperatuur te meten. Deze kun je ook op het onderste punt van het glazen gedeelte van je wasmachinedeur plakken om te achterhalen hoe warm het water is.
Als je wasmachine niet de juiste temperatuur bereikt, kan dat verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het verwarmingselement van de wasmachine. Neem hierover contact op met een reparateur.