Wasmachine.com

Hoe kun je een wasmachine verhuizen?

Niemand vindt het leuk om een wasmachine te verhuizen. Het zijn grote, zware apparaten die moeilijk te vervoeren zijn. Daarom doe je er goed aan om je hierop voor te bereiden! Aan de hand van de volgende stappen kun je het beste je wasmachine verhuizen:
1. Allereerst wil je ervoor zorgen dat er geen water meer in de wasmachine zit. Draai daarvoor de kraan dicht en koppel de wasmachine los van de watertoevoer en afvoer. Hou een emmer bij de hand omdat er restjes water uit de slangen kunnen lopen. Laat deze goed uitlekken. Leeg ook het water uit het filter. Deze vind je achter het klepje onderaan de voorkant van je wasmachine. Haal het slangetje los en laat deze uitlekken in een bakje of handdoek.
2. Daarna wil je de trommel vastzetten zodat deze niet beweegt of schudt tijdens het transport. Hierbij kan de wasmachine namelijk beschadigen. Bij het leveren van je wasmachine kreeg je waarschijnlijk speciale beugels, pinnen of bouten voor het vastzetten van de trommel. Hoe en waar je de trommel precies vastzet, verschilt per model wasmachine. In de handleiding van je wasmachine lees je hier meer over.
3. Tijdens het vervoeren van je wasmachine, wil je het apparaat altijd rechtop houden. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen te staan. Het tillen van een wasmachine doe je altijd met minimaal 2 personen. Een wasmachine weegt namelijk al gauw 100 kilo en is door de omgang moeilijk om grip op te krijgen. Voor het vervoeren van de wasmachine kun je een steekkar of traplopen huren.
4. Al staat de wasmachine eenmaal in de verhuiswagen, moet je hem goed vastzetten. Tijdens het rijden mag hij namelijk geen kant opgaan. Hiermee kan je het busje en de wasmachine namelijk ernstig beschadigen. Je kunt de wasmachine vastzetten met behulp van touwen of door hem klem te zetten tussen andere (stevige) meubels.
5. Eenmaal op het nieuwe adres aangekomen, kan je de wasmachine op zijn plek zetten. Let er hierbij op dat je de transportbouten (of klemmen of beugels) losmaakt voordat je de wasmachine aanzet. Zorg er ook voor dat de wasmachine waterpas staat en is aangesloten op de stroomvoorziening, waterafvoer en watertoevoer. Succes!