Wasmachine.com

Hoe krijg ik het water uit mijn wasmachine?

Als het water niet vanzelf uit je wasmachine loopt, heb je waarschijnlijk te maken met een verstopping. Het leeg laten lopen van je wasmachine kan in zo’n geval best lastig zijn, maar het is niet onmogelijk! Hier leggen we je uit hoe je het water uit je wasmachine krijgt.
Als je merkt dat het water niet wegspoelt naar de waterafvoer, is er waarschijnlijk iets verstopt. Zet dan zo snel mogelijk je wasmachine uit. Bij veel moderne wasmachine fungeert de startknop tevens als een pauze- of stopknop. De deur van je wasmachine is in deze situatie waarschijnlijk nog geblokkeerd. Je kunt de meeste wasmachines namelijk niet openen wanneer er nog (veel) water in de trommel zit.
Onderaan de voorzijde van je wasmachine vind je een klein deurtje. Hierachter zitten het filter en de pomp. Leg hieronder één of meerdere handdoeken neer, en plaats daar een lage, maar grote kom of schaal. Trek de buis van de afvoer, en laat het water in de schaal of kom lopen. Doe dit tot er (bijna) geen water meer uitkomt, en controleer het filter, de afvoerbuis en je water afvoer op mogelijke verstoppingen.