Wasmachine.com

Hoe oud is mijn wasmachine?

Als je wilt weten hoe oud je wasmachine is, is het handig om allereerst het serienummer achterhaalt. Aan de hand daarvan kun je vaak herleiden wat het bouwjaar is van jouw wasmachine. Sommige merken vermelden het bouwjaar namelijk in het serienummer, ook al is dat soms op een cryptische wijze:
– Het serienummer van een AEG wasmachine begint met het laatste cijfer van het bouwjaar. Dus als het serienummer begin met ‘1’, kan de wasmachine uit 2021, 2011 of 2001 komen.
– Bij Samsung wasmachines kan je het bouwjaar achterhalen door te kijken naar het achtste teken in het serienummer. Dit is een letter die staat voor een jaar. Y is 2005, L is 2006, P 2007 en “Q”, “S”, “Z”, “B”, “C”, “D”, “F” , “G”, “H”, “J”, “K”, “M”, “N” van respectievelijk 2008.
– Op de achterkant van de wasmachines van Bosch en Siemens staat aan ‘FD’ nummer. Dit is niet het serienummer, maar wordt vaak in combinatie vermeld. De eerste twee cijfers van na ‘FD’ is 20 jaar vóór de productie van de wasmachine. Een wasmachine met nummer FD 801200308, komt dan bijvoorbeeld uit het jaar 2000.
Bij Miele is het helaas niet zo eenvoudig om het bouwjaar te achterhalen. Als je wilt weten hoe oud jouw Miele wasmachine is, kun je het beste contact opnemen met Miele zelf en het serienummer doorgeven.